Nu begynder det første menneskeforsøg med ebola-vaccine

En vaccine mod den dødbringende sygdom ebola bliver afprøvet på mennesker inden for et par uger. Medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline har fået tilladelse af de amerikanske sundhedsmyndigheder til at fremskynde forsøg på mennesker, skriver Reuters.

Oprindeligt var planen først at afprøve vaccinen på mennesker senere på året. Men situationen i Vestafrika har skabt et behov for, at løsninger kommer hurtigere på banen. I første omgang er der tale om en forsøg på raske mennesker, der skal fastlægge, om vaccinen er sikker, og om den aktiverer immunforsvaret mod ebola-virussen.

Sygdommen har gennem længere tid hærget i Vestafrika, hvor godt 1.400 er døde af ebola. Det gør udbruddet til det værste nogensinde.

I øjeblikket findes hverken vaccine eller kur mod sygdommen, men to amerikanske læger er tilsyneladende blevet helbredt efter behandling med et eksperimentalt middel kaldet Zmapp.

Verdenssundhedsorganisationen vurderer, at omkring 47 procent af de smittede overlever udbruddet af ebola.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Når man refererer til navne, bør man respektere hvorledes de staves og lige sikre sig at man har fået det rigtigt skrevet: Det skal være: "GlaxoSmithKline" ikke som ovenfor og i nyhedsbrevet: "Glacosmithkline". Navnet er resultat af en sammenlægning af det britiske multinationale selskab Glaxo -- oprindeligt startet i New Zealand -- med Smith Kline & French Laboratories i 2000. Selskabet er verdens sjette største indenfor medicinalindustrien.

  • 0
  • 0

Men uanset hvor meget vi mener at have brug for en sådan vaccine så er GlaxoSmithKline primær funktion at tjene penge. Jeg vil gerne kunne kaste mig helhjertet ind i den illusion, at medicinal industrien er et 100% altruistisk foretagende, hvis eneste mål er at redde menneske liv og udrydde sygdom. Jeg vil også gerne kunne tilslutte mig den overbevisning, at medicinal industrien, primært ønsker godt og at de skandaler der dukker op, er undtagelser for reglen. Simple uforudsigelige uheld... Eller den vanvittige ide, at der eksistere en form for konspiration, som handler om at få miskrediteret industriens hjertelige ønsker om fjerne ondskab, lidelse og smerte. Og at dem der arbejder for denne konspiration, skaber løgne, falske forskningsresultater, falske nyheder, for at forhindre at livgivende forskning finder vej til folket. At de har et ondt ønske om at forhindre folket i at få, alt det gode medicin. Jeg ville også ønske at jeg kunne være så naive at tro at der på ingen måde, er nogen som helst forbindelse, mellem de politiske beslutninger og industriens ønsker. Slutteligt kunne jeg måske overveje, blindt, at tilgive dem alt - for tid og evigt, fordi vi har rimelig styr på polio, rødehunde og kopper. let the world be their oyster.

Men det nager mig at vide at de har et helligt mål, som uden tvivl, til hver en tid, står langt over alt andet...alt andet... De skal tjene penge. Og med det mål for sigte, må de nu begynde menneske forsøgende, langt tideligere end før. Jeg klapper ikke særlig hørt...

  • 0
  • 3

Kan det tænkes, at det er blevet godkendt til test, da det nok kun er afrikanske patienter, der skal være forsøgskaniner ? Man slipper så mere eller mindre for ansvaret - omend så i forhold til US lovgivning ? Samtidigt vil man fremstå som helte, som blot ønsker at hjælpe Afrika ?

1000 døde patienter, er vel ikke så et ekstremt højt tal, i forhold til andre sygdomme i Afrika ?

Mvh

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten