Novo udvider dansk fabrik med ny diabetesmedicin

Mens arbejdspladser i tusindtal bliver udflaget til lavtlønslande, holder Novo Nordisk fast i Danmark. Selskabet har netop meddelt, at det udvider produktionen på fabrikken i Kalundborg, så den bliver i stand til at producere semaglutid, der er et nyt lægemiddel til type 2-diabetes.

Novo Nordisk oplyser, at udvidelsen af produktionen i Kalundborg vil give plads til omkring 50 nye produktions- og ingeniørjob.

Læs også: Novo bygger milliardfabrik i Kalundborg

»Investeringen i Kalundborg understreger vores langsigtede ambition om at skabe og fastholde arbejdspladser i Danmark. Alene i år har Novo Nordisk skabt 100 nye arbejdspladser i Kalundborg, og vi er altid på jagt efter dygtige og veluddannede mennesker,« siger direktør for Novo Nordisks produktion Per Valstorp i en meddelelse.

Ombygningen af fabrikken til 380 mio. kr. forventes færdig i første kvartal i 2014.

Fabrikken i Kalundborg beskæftiger i forvejen over 2.400 medarbejdere.

Novo Nordisk er også i gang med at opførelsen af et nyt domicil i Bagsværd og en ny fabrik i Kalundborg til produktion af biofarmaceutiske lægemidler, blandt andet blødermedicin og væksthormon. Investeringerne i disse projekter beløber sig til to milliarder kroner.

Læs også: Insulin-molekyle inspirererer til Novos nye milliard-dyre domicil