Novo på charmeoffensiv: 25 globale ph.d.-studerende til gallamiddag på Christiansborg
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Novo på charmeoffensiv: 25 globale ph.d.-studerende til gallamiddag på Christiansborg

Halvdelen af verdens insulin produceres i Kalundborg. Samtidig skal den producerede mængde fordobles over de næste ti år.

Med udvidelsen af fabrikken forventer Novo Nordisk over de kommende år at skabe 250 nye jobs i Kalundborg. Det stiller krav til nyansættelser.

»På den akademiske side er vi udfordret i at få nok til Kalundborg. Vi får selvfølgelig ansat mange, men ikke så mange, som vi gerne vil - især ikke med det erfaringsniveau, vi ønsker,« lyder det fra Michael Hallgren, produktionsdirektør på Novo Nordisks fabrik i Kalundborg.

Har du den rigtige chef? Se nye muligheder på Jobfinder.

For at imødegå udviklingen har fabrikken på tredje år haft glæde af World Talent Campus arrangeret af Biopro - et forskningscenter, ligeledes i Kalundborg, som gennem partnerskaber arbejder på at gøre dansk bioteknologi mere konkurrence- og bæredygtigt.

Men især ambitionen om at omsætte viden til storskala-produktion er et område, der kræver nye forskningstalenter.

I løbet af ugens program har de internationale forskertalenter besøgt virksomhederne, lært om dansk bioproduktion og omsat deres viden til innovative løsninger.

Foruden Novo Nordisk deltager Novozymes, Dong Energy, CP Kelco, og Chr. Hansen i samarbejdet. Det samme gør DTU og Københavns Universitet, mens Innovationsfonden og Region Sjælland støtter op.

Med base på Sorø Akademi har de 25 ph.d.-studerende og internationale forskningstalenter denne uge besøgt virksomhederne og løst tekniske problemstillinger, som præsenteres i dag. I morgen er der afsluttende festmiddag på Christiansborg. Håbet er, at de engang vil arbejde eller forske videre i Danmark.

»Jeg bliver dybest set lige så glad, hvis Novozymes eller Dong ansætter én, så længe det kan bidrage til området. Vi kommer med forskellige interesser og som virksomhed kan vi favne en vifte af muligheder. Man skal være bevidst om de dynamikker, der ligger i det, og det er måden at få skabt et internationalt miljø på,« lyder det fra Michael Hallgren i Kalundborg.

Region Sjælland støtter 28 af projektets samlede 87 millioner, mens Innovationsfonden, universiteterne og industrien står for resten.

Betyder det, at det offentlige hjælper en af klodens store medicinal-giganter med at rekruttere kloge hoveder og spise middag på Christiansborg?

»Støtten fra regionen og Innovationsfonden skal ses i en større sammenhæng, hvor det her ugelange forløb blot er en lille del af hele Biopro-samarbejdet. Det har forløbet over tre år og skulle gerne give arbejdspladser til gavn for hele regionen. Vi henvender os ofte til ministerier ud fra agendaen, at vi mangler ingeniører i landet. Den støtter vi løbende ved at klæde embedsmænd på, til at forstå hvor behovet er,« siger Michael Hallgren, der snart får travlt med nyansættelser, når produktionsudvidelsen begynder.

»I øjeblikket ansætter vi måske 15-20 akademikere om måneden, og faktisk håber jeg ikke, at de 100 stillinger, vi mangler nu, kommer til at vokse meget mere,« lyder det fra produktionsdirektøren.

For Novo Nordisk har Biopro-samarbejdet allerede hjulpet til at optimere deres destillation af ethanol og givet nye data om gæringsprocesser.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten