Novo Nordisk vil ansætte flere afviste kandidater

2 ud af 3 ansøgere til produktionen i Novo Nordisk søger kun job hos den danske insulinproducent én gang. Kun hver tredje kandidat har altså forsøgt at få foden inden for flere gange, og det er en skam både for ansøger og virksomhed, lyder det fra Nikolaj Frederik Bastiansen, afdelingsleder i HR og rekrutteringsansvarlig i Novo Nordisk Product Supply.

»Det er ærgeligt, at så mange tager ét enkelt afslag som et generelt afslag. Vi har adskillige ledige stillinger, der ligner hinanden – og fordi man har fået afslag én gang, er det bestemt ikke ensbetydende med, at man ville få det igen,« fastslår Nikolaj Frederik Bastiansen.

Sæt gang i din karriere. Tjek de nyeste job på Jobfinder

Novo Nordisk forventer at skulle ansætte 6.000 nye medarbejdere i Danmark frem mod 2022. 3.000 af de nye stillinger oprettes inden for produktionen, hvoraf op mod halvdelen forventes at være egnede for ingeniører. Det massive behov for nye medarbejdere har fået Product Supply til at indføre en ny rekrutteringsproces, der skal sikre de bedst mulige kandidater.

»Vi kunne se, at det var svært at dele viden om potentielt gode kandidater på tværs af organisationen. Der var behov for en mere struktureret rekrutteringsproces,« forklarer Nikolaj Frederik Bastiansen.

Konsulent ved alle samtaler

Som noget nyt deltager derfor nu en rekrutteringskonsulent fra Novo Nordisk HR-afdeling ved alle jobsamtaler i produktionen. Konsulentens opgave er at være opmærksom på, om kandidaten ville kunne bruges andre steder i organisationen i tilfælde af afslag.

»Ofte har vi mange stillinger med enslydende krav åbne på tværs af organisationen, som de afviste ansøgere ville være egnede til at søge. Hvis de ikke søger af sig selv, fordi de har fået afslag, risikerer vi at miste potentielle gode kandidater,« forklarer Nikolaj Frederik Bastiansen og fortsætter:

»Vi har allerede nu eksempler på kandidater, der søger én stilling, men ender med at blive tilbudt en anden,« siger Nikolaj Frederik Bastiansen.

Læs også: Mød fire ingeniører fra Novos vinderhold

Alle kandidater til stillinger opslået i produktionen samles i en central database og kan ved senere lejlighed blive indkaldt igen til interview.

»Man må ikke tro, at Novo Nordisk er én stor singulær bevidsthed. Vi har hundredvis af ledere alene i produktionen, og hver har deres specifikke forventninger til kandidaterne, « påpeger Nikolaj Frederik Bastiansen.

Det kniber med mobiliteten

Alene i år forventer Novo Nordisk at ansætte 500 nye forskningsmedarbejdere – derunder både biostatistikere, proteinkemikere og mekanikingeniører. Derudover stiger produktionen også markant med 500 nye stillinger i 2014. 100 nye ingeniører skal ansættes til virksomhedens produktion i Kalundborg, der er verdens største produktionsfacilitet for insulin.

»Danskere er desværre ikke så mobile, så vi gør i øjeblikket en ekstra indsats for at skaffe folk til Kalundborg. Når vi spotter en god kandidat til en stilling i København, spørger vi derfor altid, om vedkommende kunne være interesseret i et job i Kalundborg. Det kan ende med at være til gavn både for kandidaten og os,« siger Nikolaj Frederik Bastiansen.

Læs også: Ingeniører ikke i tvivl: Novo Nordisk har Danmarks bedste image