Novo Nordisk investerer 800 millioner kr i vestsjællandsk insulin-fabrik

Illustration: Novo Nordisk

Novo Nordisks fabrik i Kalundborg får nu en opgradering til 800 millioner kroner. Pengene skal gå til en udvidelse af fabrikkernes faciliteter og blandt andet sikre fremtidig storproduktion af insulin. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Fabriksanlægget fra 1969 er 1,2 mio. kvadratmeter stort og producerer størstedelen af verdens insulin. Derudover producerer fabrikken også en række af biofarmaceutiske produkter. Siden årtusindskiftet har virksomheden investeret over 16 milliarder kroner i faciliteterne.

»Faciliteterne vil blive ombygget og udvidet for at give plads til fremtidig produktion af markedsførte produkter til diabetesbehandling samt den fremtidige generation af diabetesprodukter,« skriver Michael Hallgren, der er produktionsdirektør, til Ingeniøren i en mail.

I pressemeddelelsen tilføjer han, at investeringen i produktionsfaciliteterne skal understrege Novo Nordisk ambition om fortsat at styrke deres tilstedeværelse i Danmark og Kalundborg.

Nyheden om investeringen kommer efter, Novo Nordisks nyligt offentliggjorte regnskab viste en omsætningsvækst på ni procent til 122 milliarder kroner.

Produktionen af tilbygning er gået i gang

En del af investeringen betyder nye kvadratmeter for fabrikken, der får opført en ny tilbygning på omkring 1400 m/2 fordelt på tre etager til en eksisterende fabriksbygning.

»Tilbygningen skal indeholde et nyt produktionsanlæg. En anden del af investeringen går til ombygning af et produktionsanlæg i en eksisterende fabrik,« skriver Michael Hallgren.

Novo Nordisk har allerede modtaget tilbud og indgået aftaler med leverandører på projektet. Og det første spadestik til tilbygningen blev taget i fredags.

»På nuværende stadie i projekteksekveringen har Novo Nordisk modtaget tilbud samt indgået aftaler med leverandører på projektet. Det drejer sig om en bred vifte af leverandører, herunder bl.a. rådgivende ingeniører, smede, elektrikere, maskinleverandører, ventilationsfirmer mv,« skriver Michael Hallgren.

Dog ved de endnu ikke, hvor mange ingeniører der skal arbejde på projektet.

Byggeriet forventes at være færdigt i 2022.