Novo-læringscenter skal løfte undervisningen i naturvidenskab
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Novo-læringscenter skal løfte undervisningen i naturvidenskab

Sådan kommer foyeren på LIFE til at se ud. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S.

Danmark satser massivt på at få endnu flere børn og unge til at interesse sig for naturvidenskab, så de senere vælger det som karrierevej.

Nu får bestræbelserne endnu et skub i den retning. Novo Nordisk Fonden har sat 123 millioner kroner af til etableringen af et nyt, gratis læringstilbud kaldet LIFE til børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne STX, HTX og HF.

Til formålet bliver ti lastbiler udrustet med undervisningslaboratorier og vil allerede fra næste år rulle rundt til skoler og gymnasier landet over, så eleverne og deres lærere kan lege med naturvidenskab i samarbejde med en underviser tilknyttet LIFE-projektet.

Læringstilbuddet kommer også til at bestå af en digital platform med undervisningsmaterialer som virtuelle laboratorier og spil for både elever og lærere, ligesom et helt nyt læringscenter i Lyngby nord for København fra 2021 vil invitere skole- og gymnasieklasser indenfor til naturvidenskabelig leg.

Nye standarder for undervisningen

Novo Nordisk Fonden fortæller, at LIFE skal sætte nye standarder for anvendelsesorienteret naturfagsundervisning blandt andet gennem ’eksperimenter med udgangspunkt i forskeres og virksomheders autentiske problemstillinger’.

Når initiativet er helt oppe i omdrejninger, regner Novo Nordisk Fonden med, at bevillinger på 1,6 milliarder kroner til drift kan holde LIFE kørende i ti år.

Målsætningen er, at 100.000 børn og unge årligt besøger læringscentret eller får besøg af et af de ti mobile laboratorier, mens omkring en halv million elever hver år leger og dygtiggør sig inde på den digitale platform.

Den nye satsning supplerer Novo Nordisk Fondens ordning, hvor ansøgere fra dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelser, erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser kan søge mellem 100.000 kroner og 20 millioner kroner til uddannelses- og formidlingsprojekter inden for naturvidenskab og teknologi. Fonden uddeler i år samlet 100 millioner kroner til de projekter.

Rettelse: De 1,6 milliarder kroner skal holde LIFE kørende i 10 år og er ikke årlige driftsmidler.

Emner : Uddannelse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først