Novo køber norsk biotekselskab for fire milliarder kroner
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Novo køber norsk biotekselskab for fire milliarder kroner

Novo-familien får lettere adgang til både doseringsteknologi og antiinfektionsmedicin, efter at Novo A/S, der er investeringsarmen for Novo Nordisk Fonden og største aktionær i både Novo Nordisk og Novozymes, har overtaget det norske biotekselskab Xellia Pharmaceuticals.

Novo betaler ejeren, kapitalfonden 3i, lige godt fire milliarder kroner (700 millioner dollar) for selskabets aktier.

Xellia er spundet ud af biotekselskabet Alpharma i 2008 og udvikler medicin mod livstruende, multiresistente bakterielle infektioner. Xellia har også udviklings- og produktionsfaciliteter i Danmark, hvor 400 af selskabets 900 medarbejdere er ansat. Med overtagelsen vil hovedkontoret for selskabet flytte fra Norge til Danmark.

»De produkter, Xellia leverer, er livsvigtige for mange patienter rundt om i verden og er fremstillet ved anvendelse af fermenteringsteknologier, som er en fremstillingsmetode magen til den, Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen anvender. Xellia er førende inden for sit forretningsområde og er et selskab med en lang skandinavisk tradition, som vi er stolte af at bringe tilbage til langsigtet dansk ejerskab,« siger administrerende direktør i Novo A/S Henrik Gürtler i en meddelelse.