Novo gør klar til at sælge sit ingeniørfirma

Novo Nordisks ingeniørforretning, NNE Pharmaplan, der årligt omsætter for omkring 1,6 mia. kroner, kan blive sat til salg allerede til sommer, oplyser medicinalkoncernens finansdirektør, Jesper Brandgaard, til Børsen.

Ingeniørforretningen, der projekterer produktionsanlæg for biotekvirksomheder, blev udskilt fra Novo Nordisk i 1999. Efter købet af tyske Pharmaplan tidligere i år har forretningen to tredjedele af sit salg til andre kunder end Novo Nordisk.

NNE Pharmaplan er specialiseret i at levere anlægsprojekter, konsulent- og ingeniørydelser til den internationale farmaceutiske og bioteknologiske industri. Novo har tidligere udtalt, at koncernen ikke vil stå i vejen for hverken it-selskabet NNIT eller NNE's vækst uden for Novo Nordisk.

»Midt i 2008 bør vi være i en situation, hvor vi har en ny, samlet forretning med en sund og fornuftig struktur, hvorefter vi så regner med at kigge på forskellige løsninger for det langsigtede ejerskab af NNE Pharmaplan,« siger Jesper Brandgaard til Børsen.

I 2006 omsatte NNE uden Pharmaplan for knap 1,2 milliarder kroner. Mens NNE selv havde en overskudsgrad på 3,5 procent, tjente det tyske opkøb ikke penge.

Ifølge Jesper Brandgaard bør det være muligt at løfte indtjeningen hos Pharmaplan med 10 procent på sigt, fordi specialiserede ingeniørprodukter til medicinal- og biotekindustrien vil blive stadig mere værdifulde.

Allerede inden sommer næste år satser Pharmaplan på, at indtjeningen skal være på fem procent af omsætningen eller derover.

Emner : Medicin