Novo bygger laboratorier i Måløv til 350 nye medarbejdere

Novo Nordisks Diabetes Research House i Måløv. (Illustration: Novo Nordisk). Illustration: Novo Nordisk

Novo Nordisks planer om at ansætte 6.000 medarbejdere alene i Danmark frem mod 2022 materialiserer sig nu i byggeriet af et nyt forskningscenter i Måløv. Det første spadestik er allerede taget, og planen er at flytte ind lige efter, at champagnepropperne er sprunget ved indgangen til 2016.

Det nye forskningscenter - Diabetes Research House - bliver på tre etager, der strækker sig over 16.000 kvadratmeter. Novo Nordisk har investeret 750 millioner kroner i byggeriet, der vil bestå af to laboratoriefløje, en bygning med kontorarbejdspladser og et auditorium med plads til 450 personer, skriver medicinalgiganten i en pressemeddelelse.

»De nye laboratorier bliver rammen om den fremmeste diabetesforskning inden for bioteknologi og proteinkemi,« siger koncerndirektør for forskning og udvikling Mads Krogsgaard Thomsen:

»Her vil vore forskere arbejde tæt sammen med førende forskere i ind- og udland om at identificere og udvikle nye lægemidler til behandling af type 1- og type 2-diabetes,« tilføjer han.

Novo Nordisk åbnede sin forsknings- og udviklingscampus i Måløv i 1991 med omkring 300 medarbejdere. I dag er den arbejdsplads for mere end 2.300 medarbejdere. Globalt arbejder der omkring 5.000 medarbejdere i Novo Nordisks afdeling for forskning og udvikling i Danmark, USA og Kina.

Emner : Sygdomme