Norske søfolk beskylder nu BP for at lyve om udslip

31. maj 2010 kl. 11:412
BP har hele tiden underspillet omfanget af katastrofen i den Mexicanske Golf, hævder norske søfolk, der har deltaget i bekæmpelsen af olieudslippet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ihærdige granskere af BP's informationsmateriale vedrørende oliekatastrofen på bunden af den Mexicanske Golf har kunnet notere sig, at flere norske rederier har været involveret i bekæmpelsen af olieudslippet.

Navne som Aker Solutions og Skandia er dukket frem på eksempelvis videoer fra golfens dyb, og nu har nogle af redningsarbejderne åbnet munden om, hvad der i virkeligheden foregår halvanden kilometer nede i bugtens dyb.

»BP både løj og drev propaganda,« siger en af nordmændende som deltog i redningsarbejdet til Dagbladet.

Læs også: LIVE: BP igang med risikabel operation

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre norske var blandt de første til at deltage i redningsarbejdet efter eksplosionen på boreplatformen Deepwater Horizon, der kostede elleve borearbejdere livet.

Ikke kun BP men også den amerikanske kystvagt beskyldes for at dysse omfanget af katastrofen ned.

Nordmændene, der ønsker at være anonyme, så blandt andet videoptagelser fra bunden allerede efter to dage efter ulykken, hvor offentligheden først fem dage senere fik at se, hvad der skete på bunden, og ifølge Dagbladet er det de norske redningsarbejderes opfattelse, at udslippet var betydeligt større end de 1000 tønder om dagen, som BP i første omgang hævdede, at der var tale om - og også højere end de 5000 tønder, som BP senere hævede omfanget af udslippet til.

»Alle kunne se, at der var store mængder, der slap ud. Det eneste, vi var uenige om, var, hvor meget mere, der rendte ud, end det der blev fortalt,« siger en af nordmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BP meddeler via deres hovedkvarter i London, at selskabet ikke vil spekulere i, hvor meget olie, der løber ud, og selskabet ikke er ansvarlig for de estimater, som den amerikanske kystvagt er gået ud med.

Dokumentation

Tu.no: – BP dysset ned omfanget

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
31. maj 2010 kl. 20:31

Er der ikke nogen der har lavet nogle beregninger af forventede omkostningerne ved dette udslip?

MVH

Martin Herløv