Norske borgmestre tørster efter ingeniører
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Norske borgmestre tørster efter ingeniører

Alt imens behovet for ingeniører falder i den norske olieindustri, melder en ny potentiel norsk arbejdsgiver sig på banen. Flere norske kommuner melder om desperat mangel på ingeniører.

Det viser en undersøgelse foretaget af den norske ingeniørfagforening Nito. En ud af fire adspurgte borgmestre meddeler, at deres kommuner savner ingeniørkompetencer. Størst er behovet i Nordnorge og Trøndelag. Det skriver Teknisk Ukeblad.

150 af Norges 428 borgmestre er blevet interviewet til undersøgelsen.

Tid til nye udfordringer? Tjek Jobfinder.

Nito-præsident Trond Marcussen ærgrer sig over situationen:

»Når det gælder kommunerne, er ingeniørerne garant for velfærd. Hvad drejer velfærd sig om? Det drejer sig om, at at du kan komme hjem, tænde hanen og få vand, at afløbet fungerer og infrastrukturen er i orden. Alt det er afhængig af ingeniørkompetence,« siger han til Teknisk Ukeblad.

Blandt de borgmestre, der mangler ingeniører, mener to ud af tre, at det forsinker større tekniske projekter inden for både vej, vand, afløb samt byggeri.

Desuden viser undersøgelsen, at 64 procent af borgmestrene i Nordnorge og Trøndelag mener, at manglen på ingeniører påvirker kvaliteten af driften og 76 procent mener, at det påvirker kvaliteten af deres udviklingsprojekter.

Læs også: Erfarne ingeniører undgår yderkommunerne

Kommuner under 3.000 indbyggere er blandt dem, der har den største ingeniørmangel. Men kun 39 procent af disse kommuner har en plan for, hvordan de skal rekruttere flere ingeniører.

Kommunernes interesseorganisation i Norge, KS, har i tidligere undersøgelser påvist, at de norske kommuner har problemer med at skaffe ingeniører. I september fremlægger de nye resultater, fortæller Anne-Cathrine Hjertaas, afdelingsdirektør i KS.

»Vi er spændt på, om ændringerne i olieindustrien har gjort det nemmere for kommunerne at rekruttere ingeniørkompetencer,« siger Anne-Cathrine Hjertaas.

Ifølge kommunerne er det særligt løn og små faglige miljøer, der er årsag til, at det er vanskeligt at tiltrække ingeniører.

Ifølge Nito er hver femte kommuneingeniør i Norge over 60 år og kun 2,5 procent af de norske ingeniørstuderende drømmer om en karriere i en kommune.

Læs også: Kommuner må rekruttere bredt for at lukke huller

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten