Norsk fregat skal flyde igen om seks uger
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Norsk fregat skal flyde igen om seks uger

Den havarerede fregat Helge Ingstad blev i weekenden bugseret til flådebasen på Haakonsvern syd for Bergen. Illustration: Jakob Østheim/Sjøforsvaret

Allerede om fem-seks uger forventer det norske søværn, at den forliste norske fregat Helge Ingstad vil være repareret, så den igen vil kunne flyde. Det skriver NRK

Fregatten blev i sidste uge forsøgt hævet ved en større bjærgningsaktion i Hjeltefjorden vest for Bergen, hvor den natten til den 8. november kolliderede med olietankeren Sola TS og siden har ligget grundstødt og delvist sunket.

På grund af store dønninger i fjorden blev det kun til en delvis hævning, inden fregatten blev bugseret 15 sømil mod syd til Hanøytangen, og lørdag lykkedes det endelig at få fregatten hævet, og den er nu slæbt til flådebasen Haakonsvern.

Læs også: Video fra forlist fregat: Tilstanden er bedre end frygtet

På et pressemøde her til formiddag oplyste flagkommandør Thomas Wedervang, der er chef for maritime kapaciteter i Forsvarsmateriel, at fregatten nu skal tømmes for olie, hvorefter man kan underkaste skroget en nærmere undersøgelse.

»Dermed kan vi sørge for, at vi har det bedst mulige beslutningsgrundlag, når vi skal bestemme os for fregattens endelige skæbne,« sagde han ifølge NRK.

Læs også: 14 spørgsmål om fregat-havariet: Læserne spørger – eksperterne svarer

»Vi har bestilt præfabrikeret stål til at reparere fregatten og har planer om at få den på vandet igen i løbet af fem-seks uger,« oplyste han.

Den norske forsvarsminister har tidligere anslået, at prisen for at gøre den forliste fregat sødygtig igen vil løbe op i en halv milliard norske kroner.

Læs også: Norsk forsvar samarbejder med politiet: Forlist fregat kan være gerningssted

Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten