Norge siger stop for oliejagt på dybt vand

8. juni 2010 kl. 16:252
Norge siger stop for oliejagt på dybt vand
Illustration: Wikimedia.
Indtil årsagen til katastrofen i Den mexicanske Golf er fundet, vil den norske olie- og energiminister ikke tillade nye boringer på dybt vand.
Artiklen er ældre end 30 dage

I lyset af oliekatastrofen i Den mexicanske Golf har Norge besluttet at stoppe for al ny oliejagt på dybt vand. Det forsikrede den norske olie- og energiminister Terje Riis-Johansen tidligere i dag på en høringskonference om en plan for Barentshavet og Lofoten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeriet arbejder netop nu med den 21. koncessionsrunde, men der bliver ikke tildelt nye områder for olieefterforskning på dybt vand, før ministeren får en ordentlig forklaring på, hvad der gik galt for BP.

»Nu arbejder vi med den 21. koncessionsrunde, der bliver gennemført i lyset af, hvad vi nu oplever i Den mexicanske Golf. Det er ikke aktuelt for mig at tillade boring på nye tilladelser på dybt vand, før vi har godt kendskab til, hvad der er sket på og med Deepwater Horizon, og hvad det betyder for vor lovgivning,« sagde Terje Riis-Johansen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
9. juni 2010 kl. 10:24

Når der opdages en alvorlig teknisk fejl på en flytype, er det normal praksis at "grounde" alle fly af den type, indtil man har fået vished for, om det er en serie/typefejl.

Det har man ikke engang gjort her i Norge, da det stadigt er fuldt lovligt at fortsætte produktionen og at bore nye brønde i eksisterende produktionsfelter. Det eneste, man har gjort, er at udsætte tildelingen af nye tilladelser (koncessioner). En sådan tildeling er en langvarig proces, og det tager mange år fra tildeling til evt. produktion, da området først skal undersøges nøje ved seismiske prøver osv.

Faktum er, at beslutningen er en ren politisk gestus, der næppe vil forsinke olieproduktionen i Norge med et eneste fad olie. - Desværre.

Mvh Peder Wirstad