Norge går elbil-amok: 6 ud af 7 mest solgte biler er nu elektriske

Volkswagens e-Golf var den mest solgte elbil i Norge i juni. Hele 874 eksemplarer afsatte forhandlerne. Illustration: PR-foto

Der er godt gang i elbilssalget i Norge, og i juni måned satte broderlandet (igen) en ny rekord, da elbilerne blev den mest solgte biltype. Både benzin-, diesel- og hybridbiler fik altså baghjul af de batteridrevne slæder.

I alt blev der solgt 3948 elbiler, hvilket svarer til 27,7 procent ud af det samlede bilsalg. Medregner man plugin-hybriderne udgjorde de elektriske biler hele 42,2 procent af salget i årets sjette måned.

Det skriver det norske bilmagasin Bilnorge.no.

Læs også: Rekordsalg af elbiler i Norge

Samtidig var hele seks ud af syv af de mest populære modeller også elbiler med Volkswagens e-Golf, Tesla Model X og Renault Zoe i top.

Dermed udleder bilerne fra juni kun 78 g CO2/km i gennemsnit. Det er markant mindre end de 95 g/km, som EU vil opnå i 2021, og også mindre end Norges egen målsætning om 85 g/km i gennemsnit.

I Norge er elbiler fritaget for 25 procent moms indtil 2025. Før januar 2017 har der været gratis parkering for elbiler, men nu er det op til kommunerne, om de vil opkræve parkeringsafgift. Oslo og en række andre kommuner har dog stadig gratis parkering for elbiler.

Tre procent af den samlede bilpark i Norge består nu af eldrevne biler.

Danske elbiler på promillegrænsen

Herhjemme har elbilssalget ikke ligefrem vokseværk.

I årets første fem måneder blev der blot solgt 61 elbiler. Og i maj var tallet kun ni, hvilket svarer til 0,04 procent af de 22.320 personbiler, som blev indregistreret.

Læs også: Ny aftale skal sikre 5.000 elbiler på de danske veje

Dansk Statistik kan ikke oplyse om det præcise antal solgte elbiler for juni endnu, men tallet er dog lidt højere end de ni i maj, lyder det.

Den 1. januar 2017 var der indregistreret 8.662 elbiler i Danmark ud af en samlet bilpark på 2.465.538 biler.

Emner : Elbiler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er rart at nogen er villige til at løbe en risiko ved at prøve noget radikalt anderledes. Vi andre kan få den afledte (næsten) gratis fornøjelse at efterfølgende kunne evaluere hvad der er gået godt og skidt ved en markant udskiftning af bilparken til el.

 • 0
 • 0

Nu er det jo snarere Danmark der løber en stor risiko ved at være de sidste der skifter til el-biler hvis man tænker lidt over det Man kan undre sig over at politikkerne synes det er en god ide at sænke afgifterne på fossilbiler herhjemme, så folk styrter ud som lemminger og køber så mange at det har sat rekorder det sidste halve år. Vi har 9000 elbiler herhjemme, vi skal have 1,5milioner 0-emmisionsbiler for at opfylde klimamålene i 2030, så det hjælper heller ikke rigtigt, at selv vores brugte Teslaer sælges til Norge, og vi selv øger importen af nye og brugte diesel og benzin biler Tror sgu det er Nordmændene der har fat i noget

 • 0
 • 0

Nu skal man ikke glemme den tidligere artikel på ing.dk (har ikke linket liggende), der fortæller om den ekstreme klimabelastning batterierne har under produktionen af dem. Resultatet var at en Tesla først er mere klimavenlig end tilsvarende benzin biler efter ca 6 år. Det er en potentiel fatal klimamæssig katastrofe, hvis vi blindt begynder at anvende elbiler i stor stil.

Elbiler i kraft af deres dårlig og miljøbelastende batterier er slet ikke moden endnu, og enhver større satsning på elbiler er fyldt med store og dyre risici. Har det fint med at man i DK afventer til at teknologien er brugbar i større skala.

 • 0
 • 0

Det kunne være interessant med en dybere analyse af grunden til dette store salg. Jeg tror ikke at det blot er fordi Nordmænd er enormt optagede af klimaændringer og CO2.

 • 0
 • 0

Hej.

Peter Kyllesbeck har et indlæg om forbud mod fossilbiler. Dette har jeg følgende kommentarer til.

Salget af ny benzinbiler og dieselbiler bør - efter min mening - nok stoppe og forbydes om ca. 10 år. Det er i årene omkring 2027. På det tidspunkt er elbiler eller andre biltyper nemlig - forhåbentligt - så gode, at benzinbiler og dieselbiler ikke længere har nogen eksistens-berettigelse. Måske kan man på det tidspunkt købe konkurrencedygtige brintbiler eller gode plugin-hybrider, som gør nye benzin- og dieselbiler overflødige.

Med plugin hybrider mener jeg flere ting. Der kan være kommet nogle gode plugin hybrider, der kan køre på el på en 150-200 km lang vej. Ja, vejen kan være endnu længere. Når der ikke er mere el på dette batteri, kan bilen køre på benzin, diesel eller brint.

Nogle plugin hybrider kan - udover batteri med el - været udstyret med en superkondensator, der hurtigt kan oplades med el, så hybriden måske kan køre yderligere et par hundrede kilometer efter få minutters opladning af superkondensator.

Måske bliver hybridbiler med superkondensator ikke til noget. Men - så vidt som jeg husker - er der flere, der arbejder med ideer til brint/el-hybrider. Og allerede idag er der hybrider, der kombinerer el og benzin.

Så som sagt bør salget af almindelige benzinbiler og dieselbiler nok stoppe om 10 års tid, da der forhåbentligt vil være kommet gode alternativer til den tid. Disse alternativer kan være almindelige elbiler eller andre typer biler.

Hvis man vil læse lidt mere om superkondensator kan man læse følgende link :

https://ing.dk/debat/kan-bil-med-superkond...

Venlig hilsen Jan Hervig Nielsen Ideudvikler Projekt Trafiksikkerhed ( og Projekt Smørhul )

 • 0
 • 0
Dennis Høj. Det vil ikke undre mig at grunden til at du ikke kan finde den artikel, er fordi den undersøgelse den beskrev var så mangelfuld, at min 8. klasses projektopgave ville ligne en ph.d. afhandling i sammenligning.
 • 0
 • 0

Det kunne være interessant med en dybere analyse af grunden til dette store salg. Jeg tror ikke at det blot er fordi Nordmænd er enormt optagede af klimaændringer og CO2.

Det lavede den norske version af traffikstyrelsen faktisk en undersøglese af for ca 5 år siden, men jeg kan simpelt hen ikke finde den mere.. måske andre kan det ??? Men de konkluderede ubetinget at det skyldes de mange fordele en elbil har i norge. Altså gratis parkering, ingen bompenge, kørsel i bus baner, ingen moms osv. Nogle af disse tiltag er vist rullet tilbage igen, men det var en meget spændende rapport. Håber der er nogle med bedre google evner end mig som kan finde den igen

 • 0
 • 0

Jeg fandt denne i min google færd: https://www.abcnyheter.no/motor/bil/2016/0... Analysen er dog lidt amputeret idet miljøspørgsmål ikke var en del af mulighederne, og det er heller ikke den analyse som jeg refererede til i tidligere indlæg. Det er dog interessant læsning alligevel, og lægger sig op ad den "offentlige" analyse.

p.s. hvor er det iøvrigt irriterende at man ikke kan redigere sine tidligere indlæg!

 • 0
 • 0

Det er en potentiel fatal klimamæssig katastrofe, hvis vi blindt begynder at anvende elbiler i stor stil.

Elbiler i kraft af deres dårlig og miljøbelastende batterier er slet ikke moden endnu, og enhver større satsning på elbiler er fyldt med store og dyre risici.

Må jeg i al høflighed spørge om det virkelig er noget du mener? Eller er du tilknyttet et firma eller en organisation der har interesser i at udskyde det tidspunkt hvor elbilerne afløser fossilbilerne? I givet fald hvilket firma/organisation?

 • 0
 • 0

Eller er du tilknyttet et firma eller en organisation der har interesser i at udskyde det tidspunkt hvor elbilerne afløser fossilbilerne?

Den slags udtalelse er til at brække sig over. Det er meget svært at tage (visse) fortalere for elbiler seriøst når ethvert argument der ikke tegner et rosenrødt billede af elbiler er sponseret af "fossil bil industrien"

Ta nu lige og stik næsen ud fra under klaphatte, og indse at verden ikke er så simpel.

 • 0
 • 0

Den slags udtalelse er til at brække sig over. Det er meget svært at tage (visse) fortalere for elbiler seriøst når ethvert argument der ikke tegner et rosenrødt billede af elbiler er sponseret af "fossil bil industrien"

Ta nu lige og stik næsen ud fra under klaphatte, og indse at verden ikke er så simpel.

Det er fornøjelse med en "debattør" der altid formulerer sig så velovervejet og sagligt som Thomas Lodborg, og altid får efter sagen og ikke efter manden. Det er nok fordi han er klar over, at hans stil her er med til at forme folks syn på ham.

Når der fremføres meget bombastiske synspunkter, der synes i modstrid med hvad der normalt accepteres som objektiv viden på et område, af en debattør der ellers ikke har deltaget i tråde på ing.dk, så mener jeg at man kan have en formodning om at der ligger økonomiske interesser bag. Men jeg er ikke sikker. Det er derfor jeg spørger. Det kan jo også bare være at debattøren har andre kognitive forudsætninger for at analysere emnet end flertallet.

 • 0
 • 0

Altså er det ikke almindelig kendt at batterier ofter er falig for miljøet ?... er vel en grund til vi ikke smide dem ud med almindelig affald. og hjælper jo ikke meget at skrifte problemet med CO2 ud med problemet med forurening med tung metaler eller noget i den stil

 • 0
 • 0

Altså er det ikke almindelig kendt at batterier ofter er falig for miljøet ?... er vel en grund til vi ikke smide dem ud med almindelig affald. og hjælper jo ikke meget at skrifte problemet med CO2 ud med problemet med forurening med tung metaler eller noget i den stil

Øhhh, ja og? Ja, det ville være dumt hvis man smed brugte elbils batterier ud. Både fordi det ville være forurenende, og fordi det ville være økonomisk komplet tåbeligt ikke at genanvende dem.

 • 0
 • 0

Jeg bor i Oslo (en 7 års tid) og en lille uformel lomme analyse (læs: mit indtryk fra kollegaer og bekendte) er at det stort set handler om folk har mange penge på hånden/generelt bruger mange penge og derfor ikke ser det som noget problem at eksperimentere lidt med bilkøb selvom det måske viser sig at være en dyr fornøjelse. Og Nordmænd er udstyrsfanatikere på alt.

Derudover, for rigtig mange elbil ejere heroppe er den elektriske udgave nemlig bil nummer 2, og specielt i storbyerne er det hurtigt en meget god ide.

Man slipper for bompengene, det blir så reguleret fra i år sådan at det kommer til at koste penge igen, men ingenting sammenlignet med almindelige biler - og der er ikke så få bomringe i storbyerne.

Der er gratis/billigere parkering på offentlige parkeringspladser, mange privat drevet parkeringspladser og arbejdespladser tilbyder billig/gratis opladning. Hjemmeopladning er tilnærmet gratis (det koster omkring 10kr at fuldlade en BMW i3).

Tidsmæssigt har det også i flere år kunnet betale sig fordi man kan tage kollektivbanerne - igen er det dog indskrænket lidt, men ikke helt fjernet.

Afgiften er ikke eksisterende som du artiklen også er inde på.

Det er min opfattelse af kun et fåtal køber el bil fordi de ser det som en vigtig ting at være miljø bevist.

Jeg kan desværre heller ikke finde nogle tal/analyser.

@ Margit Lundø Jensen: Mon ikke Teknisk Ukeblad kan hjælpe med at finde en sådan analyse :)

 • 0
 • 0

"en lille uformel lomme analyse" Mærkeligt, mange EL-bils brugere herhjemme der udtaler sig, siger de aldrig vil gå tilbage til en fossilafbrænder. De roser brugsværdien i det daglige, kvik acceleration, lavt støjniveau, billig drift mm. men det er åbenbart ikke relevant for Nordmænd?

 • 0
 • 0

Hej Dennis,

Når vi tilføjer mere CO2 neutral energi produktion, så reducerer vi både den mængde CO2 der går til produktion og ikke mindst drift. Samtidig udvikler elbilen og batteriet sig så hurtigt at en kgCO2/kWh ændret sig alt for hurtigt til at bruge som målestok. Jeg synes denne et meget spændende, og har nogle fine illustrationer som viser potentialet med overgangen til elbil: http://www.teslarati.com/tesla-greener-thi...

 • 0
 • 0

Derudover, for rigtig mange elbil ejere heroppe er den elektriske udgave nemlig bil nummer 2, og specielt i storbyerne er det hurtigt en meget god ide.

Nu kører jeg dagligt i Danmarks femte mest besøgte turistby, og her kommer der naturligvis også mange nordmænd (og kvinder :-) ) Det er som antydet af Esben ikke mønt de mangler, og bilerne er ikke ret gamle. Man kan så konstatere at de primært kører til Danmark i deres bil nummer et nemlig benzin og dieselbiler. Vist ser man en norsk Tesla, men det er ingenlunde hver dag. Blot en uformel lomme analyse.

 • 0
 • 0

"en lille uformel lomme analyse" Mærkeligt, mange EL-bils brugere herhjemme der udtaler sig, siger de aldrig vil gå tilbage til en fossilafbrænder. De roser brugsværdien i det daglige, kvik acceleration, lavt støjniveau, billig drift mm. men det er åbenbart ikke relevant for Nordmænd?

Nu synes jeg at jeg kan læse ud af det Bahnsen skriver, at Nordmændene ikke er glade for deres elbiler. At de ikke køber elbiler for at pudse en grøn glorie ser jeg ikke som et problem. Det viser vel bare, at med den rette politik, så kan folk sagtens flyttes over i elbiler. Det handler om DK som stat tager ansvar, og lever op til de fine erklæringer vi gang på gang udsender, og så laver nogle rammebetingelser der gør valget af elbilen lettere.

 • 0
 • 0

"Nu synes jeg at jeg kan læse ud af det Bahnsen skriver, at Nordmændene ikke er glade for deres elbiler"

Tværtimod, men den side fremgår ikke af Esben Bachs inlæg, mere det at:

"det stort set handler om folk har mange penge på hånden/generelt bruger mange penge og derfor ikke ser det som noget problem at eksperimentere lidt med bilkøb selvom det måske viser sig at være en dyr fornøjelse."

et synspunkt som jeg ikke har hørt nogle der er lidt inde i emnet påstå

 • 0
 • 0

"Det handler vil også om at finde en måde at financierer de 20+ milliarder om året disse rammebetingelser kommer til at koste."

Netop! skal vi så bare lade stå til og håbe det løser sig selv, eller skyde det til næste regeringssammenkog. Vi kunne også bruge pengene på noget helt andet som de folkevalgte gør i øjeblikket

 • 0
 • 0

Jeg tænker at der er flere grunde til at el-biler ikke er voldsomt populære i Danmark: - Den beskedne rækkevidde. Folk venter på at teknologien bliver bedre og rækkevidden større. - Pris billedet generelt. Hybridbiler har været meget dyre, el-biler ved jeg ikke men vel i omkring samme prisklasse som en mellemklasse benzin/diesel bil. Og når man kan få bedre rækkevidde for de samme eller måske færre penge, hvad vælger danskerne så? - Mange i Danmark har måske ikke hverken råd til eller behov for at have 2 biler. - Det dårligt udbyggede elbil lade netværk.

Min næste bil, bliver højst sandsynligt en hybrid bil. (Hyundai Ioniq). Jeg tænker på den måde at jeg gerne vil køre så miljøvenligt som muligt - dvs. flest km som muligt i den størrelse bil jeg ønsker på en liter brændstof. Og især for at forurene mindst muligt når jeg kører, især i byen. Elbil udgaven af Ioniq frister også lidt - og prisen på lidt over 200.000,- er jo meget fint. Men 280 km på en opladning er lige lidt nok efter min smag. Men måske næste gang. Eller måske bliver det plugin-hybrid næste gang. We'll see.

Men jeg mener i hvert fald at man burde gøre det gradvist dyrere at købe rene diesel og benzin biler, sådan at man skubber lidt på, i retning af el- og hybrid biler.

 • 0
 • 0

At 6 ud 7 af nye biler i Norge er elektriske = 85,7%. Det står i stærk modstrid med artiklens oplysning om, at det er 27,7 % der er elektrisk drevne. Jeg går ud fra at 100% har elsystemer og batterier til drift f utilies.

Om de resterende har en solcelle, eller bremsegenerator der lader et 0,1 kWh batteri, der dækker 0,01 af fremdriftsenergien ved normal kørsel, berettiger ikke til at kalde bilen eldrevet. Inkl hybridbiler - uanset deres god intention.

Journalister på Ing: Skriv kun det der kan dokumenteres. Forbehold sensations-overskrifterne til EB etc.

 • 0
 • 0

Du mener altså at vi uden vider kan skære 20 til 30 milliarder af statsbudgettet om året, uden at det vil have nogen som helst effekt?

Hvis man vil have pengene ind, så er det jo bare at opkræve dem på anden vis. Det er politikerne selvfølgelig bange for, da de frygter at det vil koste dem stemmer. Teorien er at den almindelig vælger ikke irriteres så meget over tåbelige afgifter, som han er vant til, som en lille forøgelse af generelle skatter.

 • 0
 • 0

Det er vel ikke så mærkeligt, når: "Norge holder også fast i at forbyde salg af nye biler, der kører på fossile brændstoffer fra 2025."

https://ing.dk/andre-skriver/norge-forbyde...

Man vil jo aldrig kunne 'gensælge' sin (fossil)bil fra 2025, da man ikke kan vide, hvad politikere kan finde på.

Jeg ser nogle problemer her - og stiller følgende spørgsmål til dem: Jeg vil i bund og grund selv gerne have en el-bil - til arbejde og anden bykørsel. Men....

1) Selv kører jeg med autocamper og en el-bil rækkevidde som den er nu er en "el-autocamper" ikke nogen mulighed. Måske om 5-10 år. På de ture kører jeg op til 1000 km om dagen - og overnatter i den norske natur. Der er begrænsede muligheder for at lade på de ture. Ganske vist er man ved seværdigheder i længere tid, så kan man lade der, så er det oplagt. Men vil man have lade stationer ved udsigtspunkter og vandfald?

2) hvis Norge (eller et andet land) går helt over til el-drift, hvad gør så turister med bil? Der vil stadig være brug for fossilt brændstof et godt stykke tid endnu. Hvad er deres planer hvad det angår?

 • 0
 • 0

Elbil udgaven af Ioniq frister også lidt - og prisen på lidt over 200.000,- er jo meget fint. Men 280 km på en opladning er lige lidt nok efter min smag.

Måske mener du i virkeligheden at 280 km på en opladning er for lidt til dit kørselsmønster. Men hvis du virkelig mener at det er lige lidt nok efter din smag, så undrer det mig. Det må da være ens behov der er afgørende for hvilken bil man vælger, og ikke hvor langt man sådan generelt synes at en elbil burde køre på en opladning. Hvis dit kørselsmønster reelt er sådan, at du et væsentligt antal dage om året kører over 280 km på en dag uden en naturlig mulighed for at oplade i løbet af dagen, så forstår jeg dit valg. I modsat fald ville jeg, da tage det op til alvorlig genovervejelse, hvis det var mig.

Huyndai IONIQ har jo endda CCS combo stik og kan lade med 100 kW.

 • 0
 • 0

Du mener altså at vi uden vider kan skære 20 til 30 milliarder af statsbudgettet om året, uden at det vil have nogen som helst effekt?

Det mindes jeg ikke at have sagt eller skrevet.

Jeg under mig bare over at du mener at det "koster" 20 (nu 30) mia. Staten skal jo ikke have penge op ad lommen, hvis afgiften sættes ned, men de får en mindre indtægt ind på den front.

Altså min påstand er at det ikke "koster" dem noget. De får mindre ind. Der er en forskel - på samme måde, som at du ikke får penge af supermarkedet når du køber mælk på tilbud.

 • 0
 • 0

[quote id=804105] Staten skal jo ikke have penge op ad lommen, hvis afgiften sættes ned Poteto Potato

 • 0
 • 0

Din arbejdsgiver vil da sikkert blive glad for at høre, at det ikke koster dig noget, hvis han halverer din løn ;o)

Jeg er sikker på at vi grundlæggende er enige om at det har en betydning for mig hvis min arbejdsgiver halvere min løn og naturligvis også for staten hvis de mister 20-30 mia i indtægt.

Men "koster", betyder for mig her, at jeg skal betale penge. Og skulle min arbejdsgiver halvere min løn, så skal jeg altså ikke betale noget for det. Ligesom staten ikke skal betale 20-30 mia for manglende indtægt.

Jeg får mindre ja, staten får mindre, ja. men jeg skal ikke betale noget til min arbejdsgiver, ligesom staten ikke skal betale noget til os borgere. Det jeg så får mindre, kan jeg afhjælpe på anden vis, præcis som staten også kan. Hos mig kalder jeg det et budget, jeg ved ikke om staten bruger den slags. Men grundlæggende er det vel et spørgmål om prioritering. Jeg kan finde et andet deltidsarbejde eller spare på mine omkostninger. Staten kan på samme vis hæve deres indtægt på andre områder eller spare på nogle udgifter.

Humlen er, at det ikke koster staten noget. "Koster" - her i form af at tage penge op ad lommen.

 • 0
 • 0

Staten kan på samme vis hæve deres indtægt på andre områder eller spare på nogle udgifter.

Hvilket jo er nøjagtigt det jeg fremhævede inden du satte støjsenderen igang:

Det handler vil også om at finde en måde at financierer de 20+ milliarder om året disse rammebetingelser kommer til at koste.

Så hvad var meningen med alle de ubrugelige indlæg? At vise at du er lidt bedre til Dansk end jeg? Tilløkke, Din mor må være stolt.

 • 0
 • 0

Hvilket jo er nøjagtigt det jeg fremhævede inden du satte støjsenderen igang:

Du har ret, det skrev du i første indlæg som jeg ikke havde læst ordenligt. Min fejl.

Jeg reagere på det andet indlæg hvor du redegøre for hvordan det kommer til at koste, med en masse eksempler på hvor nogen er fritaget fra at betale en eller anden afgift, og ikke så meget på hvordan det rent faktisk koster staten penge. Jeg synes der er forskel på en omkostning og noget koster noget. Og jeg synes sådan set der er en stor forskel på de to.

Igen, jeg havde ikke læst det første, hvor det jo fremgår at vi faktisk er enige. Beklager og undskyld.

Hvis du vil fluekneppe over ordet "koster"s bogstavelige betydning, så fint, men i almindelig tale og sprogbrug (blandt de mennesker jeg omgås), koster manglende indtægt altså noget.

Jeg tror, du er den eneste her i debatten, der ikke kan (eller vil?) forstå, hvad der menes, når der skrives koster i den kontekst. ;o))

Hvor meget koster en manglende indtægt da blandt de mennesker du omgås? ;-)

 • 0
 • 0

Du mener altså at vi uden vider kan skære 20 til 30 milliarder af statsbudgettet om året, uden at det vil have nogen som helst effekt?

Beløpet går stadig opp, forrige gang 20+! Dersom 50.000 elbiler selges i Norge i 2017 og alle er i VW Golf-klassen (som de fleste er) så vil det medføre en tapt inntekt på staten på (DKK 67.200 per bil) 3,36 milliarder kroner. I tillegg kommer tapte inntekter fra bomringer og parkering. På plussiden kommer bedre lokalmiljø og fordel for klima.

Slik eg ser det så bidrar Norge til utviklingen av elbiler på verdensbasis. Dels ved å avta en ganske stor del av produksjonen og dels ved å være verdens eneste massemarked for elbil hvilket gir mulighet for å kvitte seg med barnesykdommer for ny teknologi og lære produsentene hva som fungerer og ikke. Kort sagt masse nyttig og ødvendig erfaring til glede for hele verden den dagen flere titalls millioner selges per år.

Når det begynner å komme elbiler til Danmark om fem år, vil disse koste bare halvparten av hva de kostet i Norge fem år tilbake (for samme funksjonalitet). Så noe godt kommer det ut av å vente!

 • 0
 • 0

Thomas Pedersen:

"Det ved de jo ikke før de har købt den første gang. De har måske hørt venner og bekendte, men har ikke haft det inde under huden."

Hvad er det lige du ikke forstår ved: "EL-bils brugere" Thomas? Der er trods alt solgt knap 9000 elbiler herhjemme, med mange tilfredse ejere tilfølge

 • 0
 • 0

"Slik eg ser det så bidrar Norge til utviklingen av elbiler på verdensbasis. Dels ved å avta en ganske stor del av produksjonen og dels ved å være verdens eneste massemarked for elbil hvilket gir mulighet for å kvitte seg med barnesykdommer for ny teknologi og lære produsentene hva som fungerer og ikke."

Nu har Kineserne jo over 400.000 el-biler, det kan vi så grine lidt af, ligesom vi engang grinede af Japanerne. Men det kan hurtigt blive nødvendigt med handelshindringer hvis vi ikke vil oversvømmes med billige mini og mellemklasse biler, disse bliver hurtigt bedre og flere med Kinesisk produktivitet

 • 0
 • 0

Og hvis vi fjerner både registreringsafgift og alt moms fra det samlede danske bilsalg, så er vi tæt på 30 milliarder.

Om noen år (mindre enn fem år) er elbiler billigere enn fossilbiler og ingen støtte behøves. Innen den tid kunne en kanskje øke CO2-avgiften på alle biler (også små biler) og bruke disse pengene til å gjøre elbilene fordelaktige i en overgangsperiode. Det er best for alle parter å få en gradvis overgang til elbiler (for Danmarks befolkning og for infrastruktur, bilfabrikken inklusive ansatte etc).

 • 0
 • 0

Thomas Pedersen:

"Det ved de jo ikke før de har købt den første gang. De har måske hørt venner og bekendte, men har ikke haft det inde under huden."

Hvad er det lige du ikke forstår ved: "EL-bils brugere" Thomas? Der er trods alt solgt knap 9000 elbiler herhjemme, med mange tilfredse ejere tilfølge

Hvad får dig til at tro, at der er noget jeg ikke forstår.

Du svarer på en analyse af, hvorfor nordmænd vælger at købe en elbil. Du bruger argumenter fra eksisterende brugere, og undrer dig over, hvorfor det ikke er taget med.

Hertil svarer jeg, at de fleste købere af elbiler ikke er eksisterende brugere af elbiler, og derfor ikke har brugernes erfaringer inde under huden. Derfor kan andre, mere objektive kriterier være relevante, som indikeret i den oprindelige analyse du svarede på.

Du er vel med på, at man først har rigtig erfaring med en elbil, når man har kørt i den noget tid?..

Jeg bliver i tvivl, når du gentager argumentet om, at brugere af elbiler er glade for deres biler. Det tror jeg såmænd gerne de er.

 • 0
 • 0

Registreringsafgiften alene (inklusiv moms) dække det beløb. Enhver anden fordel elbiler har brug for kommer oveni (+'et). I Norge betaler man for eksempel heller ikke moms af elbilernes værdi. (Flere milliarder mere allerede der) Gratis parkering. Gratis opladning. Dårligere handelsbalance.

Det var nok det jeg tænkte. Men hvorfor drage politik ind i debatten, som først bliver en realitet om 20-30år?

Elbilssalget er PT nede på 0,04%, og det forslår som skrædderen et vist sted, når vi snakker om, at have en samlet elbilsflåde på 500.000-1.000.000 elbiler i 2030 iøvrigt har jeg aldrig advokeret for 0 afgift og 0 moms, på elbiler. Den nuværende ordning med 20% af normal afgift, og en form for rabat for batteri op til 40-50kWh, er i mine øjne et fornuftigt udgangspunkt. Men hvorfor kun for 3500 elbiler? Forligspartierne er også endeligt gået væk fra at give afgiftfritagelse for elafgift, for et år ad gangen. Nu gælder ordningen til 2020, men man skal stadig være tilknyttet en operatør. Hvorfor ikke have en lidt længere horisont, og så droppe operatør kravet?

Det er min overbevisning at man kan komme langt for små Stats midler, men det kræver lidt langsigtet politikker på området. Jeg har idag en forrygende økonomi på mine 2 elbiler, men må nok imødese en batteriopgradering engang i fremtiden, for at være tilsvarende, hvilket selvfølgelig kan trække kraftigt den anden vej.

Fossilbilerne har idag 2 store problemer som ikke har som sådan har noget med hinanden at gøre. 1. forurening af nærmiljøet, der gør at endda snakker om at forbyde salget af dem. 2. CO2 udledning, holdt op mod klimamål.

Jeg har stadig tilgode at se nogle argumenter for at fossilbilerne kan overkomme disse problemer. Ja punkt 1 har man jo løsninger på, men er de til at betale? Punkt 2 kan fossilbilerne ikke løse. Dertil skal der bruges mindst 500.000 elbiler, og de skal være på vejene om 13 år. Når nu man ikke får gang i elbilssalget, før engang efter 2020, så skal man for alvor have gang i pisken for at boostet elbilssalget, og det kommer til at koste fossilejerne dyrt, for det er dem der må lægge ryg til. Først med øgede udgifter til grønejerafgift og brændstoffer, og derefter med store værditab.

 • 0
 • 0

Du svarer på en analyse af, hvorfor nordmænd vælger at købe en elbil. Du bruger argumenter fra eksisterende brugere, og undrer dig over, hvorfor det ikke er taget med.

Hertil svarer jeg, at de fleste købere af elbiler ikke er eksisterende brugere af elbiler, og derfor ikke har brugernes erfaringer inde under huden. Derfor kan andre, mere objektive kriterier være relevante, som indikeret i den oprindelige analyse du svarede på.

Du mener ikke køreegenskaber, kvik acceleration, lavt støjniveau bemærkes ved prøveturen ? eller tages med i betragtning af Nordmænd?

Intet om selve bilerne er nævnt i lommeanalysen af hvorfor Nordmænd vælger elbil

Der står heller ikke noget om at der kun er erfaringer fra Nordmænd der ikke har elbil allerede, eller det er før, førstegangskøberens betragtninger. Faktisk er det formuleret som det kun er folk der har udtalt sig om de andre, dem der har mange penge, og vil tage en "måske dyr fornøjelse" med elbil

 • 0
 • 0

Du mener ikke køreegenskaber, kvik acceleration, lavt støjniveau bemærkes ved prøveturen ? eller tages med i betragtning af Nordmænd?

Intet om selve bilerne er nævnt i lommeanalysen af hvorfor Nordmænd vælger elbil

Der står heller ikke noget om at der kun er erfaringer fra Nordmænd der ikke har elbil allerede, eller det er før, førstegangskøberens betragtninger. Faktisk er det formuleret som det kun er folk der har udtalt sig om de andre, dem der har mange penge, og vil tage en "måske dyr fornøjelse" med elbil

Jo, det bemærkede jeg såmænd også selv, da jeg prøvede en i3. Men det hører med til at være glad for sin elbil, at man har oplevet, at rækkevidde og opladning ikke er noget problem, og det klarer man ikke på en prøvetur.

Ser man på, hvor mange elbiler der var solgt i Norge for 2 år siden, og hvor mange der er solg siden da, så virker det rimelig logisk, at de fleste elbilskøbere i den periode har været førstegangskøbere. Ellers sidder der nogle få mennesker med ret mange elbiler hver.

Grunden til at fravælge en elbil har aldrig været, at selve bilen ikke kørte godt, når batteriet var opladet. Vi ved godt, at de kører godt. Men da jeg prøvede den fuldt opladede i3, stod der 116 km som rækkevidde i displayet, og det er for lidt til de stræk jeg ofte kører uden pause. Det blev lidt bedre, da den kom i ECO PRO, men så er hastigheden også begrænset til 110 km/t. Anyway, nu er rækkevidden forøget med 50%, så problemet er blevet en del mindre. Som bil nr. 2 ville den være suveræn, men jeg prøver faktisk at undgå at få 2 biler i husholdningen, og blive afhængig af det...

Når man ikke har prøvet at leve med en elbil, så ved man at den på den ene side kører godt, men på den anden side kan have problemer med rækkevidde, hvilket bekymrer. Derfor bliver det andre faktorer, der afgør, om man køber, ikke mindst i Norge, hvor der er alvorlige trængselsproblemer på vejene.

 • 0
 • 0

Derfor bliver det andre faktorer, der afgør, om man køber, ikke mindst i Norge, hvor der er alvorlige trængselsproblemer på vejene.

Ja det står jo i den private lommeanalyse, der er baseret på " indtryk fra kollegaer og bekendte" :

"folk har mange penge på hånden/generelt bruger mange penge og derfor ikke ser det som noget problem at eksperimentere lidt med bilkøb selvom det måske viser sig at være en dyr fornøjelse. "

Og faktorerne er: "spare bompenge, spare parkeringsafgift, billig opladning"

En form for Norsk lotteri altså.

Hele dit sidste svar er dine personlige betragtninger, om hvorfor DU! har FRAVALGT! elbil, samt din overbevisning om at det er meget få af de 100.000 elbilskøbere i Norge der er mere end førstegangskøbere.

Du har ikke , som jeg, undret dig over det oprindelige indlæg, eller validiteten af analysegrundlaget, ikke forstået mit svar, ej heller efter jeg har skåret det ud i pap

Du mener ingen af de første 50-60.000 Norske brugeres overleverede erfaringer/synspunkter indgår i førstegangskøbernes beslutning om køb af elbil, selvom/fordi de ikke selv har levet med en endnu

Jeg erkender at jeg ikke kan nå ind til dig, men nu har du jo fået luftet dine synspunkter, så det er da noget

 • 0
 • 0

Jeg kan godt forstå en febrilsk satsning på el-biler,det er lidt smart og ganske dristig, men burde vi ikke egentlig rette blikket mod en smartere måde at løse samfundets transportudfordringer? Hvad med at kikke mere på kollektive og mindre på individuelle løsninger. F.eks.synes jeg at individuel bil transport i de store byerne snarere vidner om lav IQ end behovet for at komme sig fra et sted til et andet. Så polemisk tror jeg at det er behov for at skrive for at kunde blive læst.

 • 0
 • 0

Hej Thorgeir.

Jeg har læst dit spændende og interessante indlæg. Selvom jeg nok ville formulere mig anderledes, synes jeg, at du er inde på noget væsentligt. Herinde er jeg flere gange kommet ind på den problemstilling, som du er inde på.

Jeg får nok mange kritiske tommelfingre ned af p.g.a dette indlæg, men jeg mener, at der er nogle folk i den elbil-positive gruppe herinde eller andre steder, som tilsyneladende er lidt for positive overfor elbiler af personbils-typen. Det virker som om, at disse personer nærmest " glemmer " kollektiv transport. I en del tilfælde vil bl.a. busser på el eller anden "brændstof" jo højst sandsynlig være mere miljøvenlige og mindre pladskrævende end elbiler. Det er ihvertfald min vurdering.

Jeg bor 50 meter væk fra et kryds ved 2 meget trafikerede veje i Odense. Jeg står tit ved busstoppesteder på den ene af vejene. Jeg har gjort mig følgende erfaringer.

Der er ofte, at der kun sidder 1 eller 2 personer i personbilerne. I den situation vil en bus ofte være mere miljøvenlig og mindre pladskrævende end disse personbiler. Buskørsel vil her ofte være mindre pladskrævende. Der står dele-cykler forskellige steder rundt i Odense. Men jeg ved ikke, hvor mange, der bruger dem.

Man må ikke glemme " trafik-støjen " i en by som Odense. Jeg kan hilse at sige, at denne høje lyd kan være MEGET irriterende. Der er stadig en del "trafik-støj" efter 21.30 om aftenen, hvor mange folk er på vej i seng.

Jeg har ofte set den spændende elbil Tesla S køre forbi mig. Det er et flot syn. Det er lige før, at jeg elsker dens udseende. Det er et helt andet udseende end de første af de elbiler, som jeg kendte.

Som en anden debat-deltager er inde på, er det ikke decideret støj eller larm, som man hører, når elbilen Tesla S kører forbi. Men der er en relativ høj lyd fra bilen. Faktisk spekulerer jeg over, om der kommer en lavere lyd fra Tesla S end i visse fossilbiler !!! Derfor tog jeg kontakt til Tesla, som har svaret mig, at de ikke har en støjsender, der udsender kunstig lyd ved bestemte hastigheder, så cyklister og fodgængere bliver advaret. Tesla mente derfor, at det er såkaldt dæk- og vindstøj, som jeg kan høre.

Jeg er glad for, at der kommer lyd fra Tesla S, da jeg som fodgænger gerne vil kunne høre den. Men lyden er alligevel relativ høj, så det ville være dejligt, hvis der kun kommer til at køre relativ få elbiler rundt i fremtidens byer. Det er jo ikke kun Tesla S, der kommer relativ høj lyd fra. Elbilen Renault Zoe har også en ret så høj lyd. Andre elbiler har jeg ikke erfaringer med.

Selvom der nok også kommer lyde fra elbusser, tror jeg, at vi kunne få en mere stille by ved at prioritere elbusser, visse letbaner eller anden kollektiv trafik højere end elbiler og andre personbiler.

Folk, der ikke bor i en stor by men måske på landet, kan muligvis ikke følge mig i overstående. Så jeg får muligvis mange tommelfingre nedad. Men p.g.a. støj og miljøet bør vi ikke glemme kollektiv trafik.

Modsat skal vi heller ikke glemme, at mange personer - efter min mening - har brug for en personbil. Og som der står i Klimarådets rapport fra 2017 kan der også være et eller flere miljømæssige problemer, hvis vi har en meget billig og attraktiv kollektiv trafik. Så jeg er glad for, at Volvo / Polestar vil lave nogle personbiler, der er mere grønne end idag.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Jeg får nok mange kritiske tommelfingre ned af p.g.a dette indlæg, men jeg mener, at der er nogle folk i den elbil-positive gruppe herinde eller andre steder, som tilsyneladende er lidt for positive overfor elbiler af personbils-typen. Det virker som om, at disse personer nærmest " glemmer " kollektiv transport. I en del tilfælde vil bl.a. busser på el eller anden "brændstof" jo højst sandsynlig være mere miljøvenlige og mindre pladskrævende end elbiler. Det er ihvertfald min vurdering.

Dette er jo noget helt andet end artiklen handler om, og helt låst/bestemt af politikerne, ihvertfald har velfungerende, betalbare elbusser til byerne været en mulighed i flere år, og burde have været indfaset for længe siden

Vi ved jo også alle at der blev fravalgt elektricificering af togene til fordel for IC4 skandalen, heller ikke noget Ing.dk debatører kunne forudse eller forhindre på forhånd

Folk, der ikke bor i en stor by men måske på landet, kan muligvis ikke følge mig i overstående. Så jeg får muligvis mange tommelfingre nedad. Men p.g.a. støj og miljøet bør vi ikke glemme kollektiv trafik.

Jeg bor på landet, ser og hører HELT! tomme kæmpedieselbusser køre forbi hele dagen, kun morgen og aften er der passagerer i disse Ydermere HAR vi flextrafik ordning, hvor man kan ringe efter en lille billig vogn ved behov, disse kører dog tit i byen lige efter busserne, åbenbart meeeget svært at administrere denne ordning :-(

 • 0
 • 0

Hvad med at kikke mere på kollektive og mindre på individuelle løsninger. F.eks.synes jeg at individuel bil transport i de store byerne snarere vidner om lav IQ end behovet for at komme sig fra et sted til et andet.

Vil du intelligent foreslå hvordan vi fjerner individuel bil transport i store byer?, selv et urealistisk, (også rent økonomisk) intenst udbygget kollektivt transportsystem vil ikke kunne fjerne behovet for at kunne have lidt mere end bare håndtaske og laptop med rundt

 • 0
 • 0

Det er jo ikke kun Tesla S, der kommer relativ høj lyd fra.

Nej - Teslaen er HELT lydløs, når den kommer listende. Hvis der ligger lidt grus på vejen knaser det. Ellers kan man køre 1m bag folk længe, uden de hører det. Reaktionen er altid et smil, når overraskelsen lige lægger sig. Det er en sjov måde at hilse på folk på, - og nej, der er ingen, der bliver kørt ned og kommer til skade ved 0-10km/t. Hvis du trykker til den, kan man høre dækkene rive i vejen (lyden af over 1G, hvis man har haft råd til Ludicrous Mode) samt en lille vellyd fra inverterens power elektronik og lidt transmissionsstøj. To sekunder senere drukner det hele i vind- og dækstøj. Når du alligevel har ret i, at man kan møde en støjende Tesla, så er det fordi, der har været problemer med et simpelt højhastigheds-leje i reduktionsgearet. Mange har fået ny bageste "Drive Unit" på garantien, dvs det er bare en brugt renoveret enhed, komplet med motor, reduktionsgear og inverter, som er ret nem at skifte ud under bilen på en lift. Nu har de tilsyneladende fået styr på lejet. I hvert fald er min stadig helt lydløs efter seneste udskiftning for 50.000km siden. Generelt stiler Tesla mod, at deres Drive Units fremover skal kunne klare 1M miles uden service. Her kan du høre en Tesla ejer tale om mislyde. Det er OK, hvis du stort set ikke kan køre andet en blinkeren: https://www.youtube.com/watch?v=PprB1efWCe0. Jeg har nu også hørt uopmærksomme teslaejeres biler lyde mere som en fræser end en luksusbil... Renault Zoe lyder som noget fra Star Wars under landning op til 20-30km/t, men det kan slås fra på en lille kontakt til venstre for rattet. Nissan Leaf beeper som en skraldevogn, når den bakker. Det kan vist også slås fra. BMW i3 er meget præcis og lydsvag med sin tyske kvalitetsmekanik og smalle dæk. Kun hvis det er en REx med gang i scootermotoren omme bagi, lyder den lidt som en værkstedskompressor.

 • 0
 • 0

Kære Mads.

LYD FRA ELBILER :

Mange tak for dit spændende indlæg. Jeg har læst dit interessante indlæg flere gange. Tesla svar til mig angående lyd fra Tesla S var også spændende. Men det ville have være rart, hvis Tesla havde givet mig et lige så grundigt svar som dig. Tesla nævnte nemlig ikke noget om det, du kalder problem i højhastigheds-leje i reduktionsgearet. Tesla sagde blot, at det, som jeg hørte, nok var dæk- og vindstøj.

Det afhænger måske også af typen af asfalt, når man taler om dækstøj ved bestemte hastigheder. Jeg ved ikke, om asfalten i Odense by giver mere dækstøj ved bestemte hastigheder end asfalt visse andre steder i landet. Det har jeg ikke forstand på.

Jeg har mødt Tesla S mange forskellige steder i Odense. Nogle af dem, som jeg har mødt, er jo nok de samme biler, som jeg møder flere gange. Jeg har måske hørt cirka 5 forskellige Tesla S alt i alt. Alle disse havde høj lyd. Om alle disse havde problem i højhastigheds-leje i reduktionsgearet, kan jeg ikke udtale mig om.

Om der er lyd fra Tesla S må vel også afhænge af hastigheden. Hvis du kommer listende med under 10 km / t, er den måske helt lydløs. Hvis du har kørt 1 meter bag ved nogle folk relativ længe, kan jeg forstå, at du kører med 5 km plus minus nogle kilometer i timen. Jeg har nemlig gået speedwalking, hvor jeg gik så hurtigt, som jeg kunne. Der gik jeg med 7-8 km i timen. Så hvis du kører med 5 km plus minus nogle kilometer i timen, er jeg ikke overrasket over, at din elbil er lydløs. I eksemplet er der tale om fodgængere. Hvor meget lyd, der vil komme fra visse fossilbiler ved denne gå-hastighed, ved jeg ikke.

HVis du kører bagved nogle cyklister kan hastigheden jo være betydelig højere. Hvis man i sin Tesla S eller anden elbil kører ved endnu højere hastigheder, som man jo nogle gange gør i Odense og andre byer, kan det måske være, at der er en hørbar dæk/vind-støj. Men sådan som jeg læser dit indlæg, mener du vist ikke, at det er tilfældet. Men om der er lyd eller ej, afhænger måske også af typer en asfalt eller hvad ?

Jeg er godt klar over, at Renault Zoe skulle have en støjsender, der sender lidt lyd ud, så den kan advare cyklister og fodgængere. Det har en af de folk, der sætter Kommunens mange Renault Zoe lidt i stand, nemlig fortalt mig. Nede på min arbejdsplads stod ca. 15 Renault Zoe, som personale i Odense Kommune senere skulle bruge. Nede ved os laver de så små "reparationer " på disse biler, hvis der opstår problemer med dem.

Elbilen Renault Fluence har kørt forbi mig en eller flere gange. Jeg kan høre en hylende lyd fra den, som jeg ikke tror er dæk- eller vindstøj. Lyden er dog ikke nær så høj som den lyd jeg mange gange har hørt fra Tesla S. Men jeg skal ikke gøre mig klog på lyden fra Renault Fluence.

Jeg tror, at der er forskellige meninger m.h.t. om der skal være en støjsender på elbiler, så de udsender kunstig lyd ved visse hastigheder. Som privatperson synes jeg, at det er rart, hvis jeg kan høre en elbil. Jeg vil blive irriteret, hvis jeg ikke kan høre en bil, når jeg går en tur. Lyden bør blot ikke være for høj.

Det er ikke usandsynligt, at man kræver ved lov, at der skal være en støjsender på elbiler ved visse hastigheder. Det har der været snak om. Det kan være, at i 2030 har alle elbiler i flertallet af verdens lande en støjsender på, der danner lidt lyd ved visse hastigheder. Jeg håber bare, at denne lyd ikke bliver særlig høj, da den ellers vil genere en byboer som mig.

Mads. Som sagt tak for dit spændende indlæg og link. God weekend.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Som privatperson synes jeg, at det er rart, hvis jeg kan høre en elbil. Jeg vil blive irriteret, hvis jeg ikke kan høre en bil, når jeg går en tur. Lyden bør blot ikke være for høj.

Hvorfor i alverden vil du have lyd fra elbiler?

Endnu en af fordelene ved elbilen er jo at det generelle støjniveau mindskes

Du skal orientere dig i trafikken under alle omstændigheder, går du lige ud foran en af de mange lydløse cykler der kommer med 25 til +40kmt, og du rammer asfalten med hovedet før hænderne, er du død, hjerneskadet eller har meget stærke men som grønsag for resten af livet.

Det er ikke usandsynligt, at man kræver ved lov, at der skal være en støjsender på elbiler ved visse hastigheder. Det har der været snak om. Det kan være, at i 2030 har alle elbiler i flertallet af verdens lande en støjsender på, der danner lidt lyd ved visse hastigheder.

Lidt ligesom i tiden hvor nogle mente man skulle have en mand med et rødt flag gående foran hvert et automobil for at advare

 • 0
 • 0

Ifølge DS er skatteprovenuet af registreringsafgifter i 2016 sølle 11,4 mia.

Hvis du går ind på Dansk Statistik og slår registreringsafgift op: http://www.statistikbanken.dk/SKAT Så får du følgende: (i milliarder DKK) 2010: 13,59 2011: 13,61 2012: 13,08 2013: 15,22 2014: 15,97 2015: 17,99 2016: 19,44

Dertil skal du så ligge momsen. For 2016 giver det så: 19,44 x 1,25 = 24,30 Milliarder DKK i alt.

Dertil kommer så eventuelle andre økonomiske fordele som elbiler skal have. Det er altså ikke småbeløb vi snakker om. Der vil selvfølgeligt gå en del år før vi kommer op på det fulde beløb. Men skulle vi ikke lige tage og have en ordenlig plan før vi begynder at skære så meget af statsbudgettet.

 • 0
 • 0

Dertil kommer så eventuelle andre økonomiske fordele som elbiler skal have. Det er altså ikke småbeløb vi snakker om. Der vil selvfølgeligt gå en del år før vi kommer op på det fulde beløb. Men skulle vi ikke lige tage og have en ordenlig plan før vi begynder at skære så meget af statsbudgettet.

Dine tal er fuldstændige korrekte, jeg tog fra samme statistik?? Men hvorfor synes du ikke elbiler skal betale moms? det synes jeg. Men vigtigheden taget i betragtning, så må vi finde andre veje til statsindtægter end registreringsafgifter. Jeg ville friholde registreringsafgifter for elbiler og sætte registreringsafgiften op på benzin og dieselbiler stille og roligt(for de skal jo udfases hurtigst muligt) men samtidigt sørge for at der stadig er balance i statsbudgettet. Måske skulle de blå partier slappe lidt af med de skattelettelser de går og planlægger, så tror jeg ikke der er nogen problemer med at finansiere afgiftsfritagelsen af elbiler.

 • 0
 • 0

Nu er det ikke direkte om elbiler. Men min erfaring med bilstøj siger mig at den overflade de køre på har utrolig stor betydning for niveau og opfattelsen af bilstøj. Mest tydeligt oplevede jeg det da jeg boede i UK. Der var specielt en vej som jeg engang var så uheldig at vælge på en gåtur ind til bymidten. Hastighedsgrænsen var 50 (engelske mil i timen). Og støjen var så høj at det var decideret smertefuld. (Den rute gik jeg kun den ene gang) Da jeg kikkede nærmere på vejbelægningen så det ud som om den bestod af grove skærver limed sammen med lidt asfalt. Jeg har også prøvet at bo ved siden af trafikerede veje hvor man nærmest ikke lagde mærke til trafikken. De veje havde en finkornet glat asfalt. Og så er der jo betonveje. De har en helt anden lyd. Selv en bil der er mekanisk helt lydløs vil støje meget på den "rette" vejbelægning. Om det er så relevant for dine oplevelser, det ved jeg ikke. Men det er i hvert fald noget man skal tage hensyn til.

MVH

 • 0
 • 0

Men hvorfor synes du ikke elbiler skal betale moms? det synes jeg.

Det er momsen på registreringsafgiften jeg medregner. Hvis man ikke betaler registreringsafgift, så betaler man jo heller ikke moms af den.

Der betales stadig moms af bilen. Med mindre man går den Norske vej. (No pun) I Norge betaler man heller ikke moms af elbilers salgspris. Det vil så skære yderligt et milliardbeløb af statsindtægterne. Men det har jeg ikke regnet med her. Kun registreringsafgiften og den dertil hørende moms.

 • 0
 • 0

Momsafregningen bliver den samme hvis bilkøbet bliver i samme prisklasse :-) og indtil videre har dem jeg kender, brugt flere penge på en elbilen end de plejer at bruge på bilkøb - altså en større momsbetaling og ikke en mindre.

En stor del af problemet med elbiler er jo at de bare er meget dyre at producere. Så en del af momsen vil nok komme ind igen. Men at tro at alle danskere vil benytte en afskaffelse af registreringsafgiften til at købe endnu dyre biler virker temmelig urealistisk.

Den store elbil succes i Norge bunder jo i en total fritagelse for afgifter og moms på alle elbiler. Plus en lang række andre økonomiske fordele. Og selv med alt den støtte, så er det kun 28 % af salget der er elbiler.

Så uanset hvordan vi venner og drejer den, så er det meget store beløb der vil komme til at mangle i statskassen hvis vi hurtigt skal have elbiler til at være Danskernes foretrukne biltype. Og det er sådan set fint med mig. Men jeg vil altså se en ordenlig finansieringsmodel først!

 • 0
 • 0

Men jeg vil altså se en ordenlig finansieringsmodel først!

Ja, men nu er jeg jo kommet med et forslag, og hvorfor er det lige at vores efterkommere skal betale vores fest - Vi har sgu bare at betale nu for VORES svineri. Set i det relief, skal vi under ingen omstændigheder se en finansieringsmodel først, vi skal bare betale.

En stor del af problemet med elbiler er jo at de bare er meget dyre at producere. Så en del af momsen vil nok komme ind igen. Men at tro at alle danskere vil benytte en afskaffelse af registreringsafgiften til at købe endnu dyre biler virker temmelig urealistisk.

Øh, hvorfor skulle kun en del af momsen komme tilbage, tror du pludselig folk vil købe billigere biler? Samme salgspris er lig med samme moms.

 • 0
 • 0

Undskyld, men det er jo en fuldstændigt himmelråbende måde at håndtere så store økonomiske konsekvenser på. Jeg håber ikke dit job har noget som helst med økonomi at gøre.

Thomas, kan du bare bruge lidt af det indvendige - Jeg prøver at anskueliggøre problemstillingen ved at sætte det på spidsen. Kunne du ikke i stedet fortælle mig, hvad du synes er vigtigere end at få gjort noget ved fossilafbrændingen og mener du at vores efterkommere skal betale for os?

 • 0
 • 0

hvad du synes er vigtigere end at få gjort noget ved fossilafbrændingen og mener du at vores efterkommere skal betale for os?

Jeg syndes at det er vigtigere at have en stabil og sund samfunds-/privat-økonomi.

Vores efterkommere kommer til at betale! Lige som vi nu betaler for fortidens forurening. Det er kun et spørgsmål om "regningens" størrelse. Og den skal vi selvfølgeligt prøve at holde så lav som praktisks muligt. Men de får jo også en stor gave af os, i form af et rigt og velfungerende samfund.

Hvis vi altså bliver ved med at føre en politik der bibeholder et sådanne samfund. Hovedløse investeringer er ikke kendte for at give et godt afkast.

 • 0
 • 0

En stor del af problemet med elbiler er jo at de bare er meget dyre at producere.

Hovedproblemet er egentlig det antal der produceres. Med få og små produktionsserier, får man ikke billige underleverandørkæder og de andre økonomiske fordel ved store produktionsserier. Men det skal nok komme. Sidste halvdel af 2020'erne bliver sandsynligvis der, hvor vi vil se elbilerne igang med hastigt at blive den dominerende bilteknologi.

Den bilproducent, der i 2025 ikke er klar med et setup til høje produktionsantal af et dækkende udvalg af elbiler, vil hurtigt komme i problemer. Det bliver spændende at følge.

 • 0
 • 0

Politikerne i Danmark har smidt omstillingen ud af vinduet, elbilsmarkedet er dødt, miliøet lider, vores bilafgifter er vandvittige og uretfærdige, alligevel vil de lægge de samme forhadte afgifter over på elbilerne i løbet af få år

Der skulle først have været afgifter på elbilen efter 5 år, når den er blevet billigere end brændstofbilerne (det havde kostet os så få milioner og vi havde fået så meget istedet, se bare på Norge)

Eller skulle muligheden ikke istedet have været udnyttet til at komme af med vores forhadte afgiftssystem samtidigt? Hvorfor finder vi os i at betale for 3 biler når vi kun får 1?

Nogle få øre pr kørt kilometer istedet? afhængigt af vægt og miljøbelastning?

Billigere for alle her og nu, bedre og mere retfærdigt i længden.

Vi betaler eksta, ekstra, ekstra for sikkerhedsudstyr der kunne redde menneskeliv, hvert fjerde dødsfald i trafikken ville kunne være undgået med det nyeste sikkerhedsudstyr

Hvornår forlanger vi af de folkevalgte at de begynder at forvalte vore skattekroner med respekt? De lader milliarderne rulle imens de fedter med at få kronerne ind.

 • 0
 • 0

Politikerne i Danmark har smidt omstillingen ud af vinduet, elbilsmarkedet er dødt, miliøet lider, vores bilafgifter er vandvittige og uretfærdige, alligevel vil de lægge de samme forhadte afgifter over på elbilerne i løbet af få år

Som du selv påpeger, så er elbils markedet død, selvom der næsten ingen afgifter er på elbiler. Der skal altså meget mere end blot afgiftfritagelse til for at få gang i salget. Hvor skal pengene komme fra.

(det havde kostet os så få milioner og vi havde fået så meget istedet, se bare på Norge)

Norge har brugt milliarder og atter milliarder på at få så meget gang i salget af elbiler. Ikke "få milioner".

Eller skulle muligheden ikke istedet have været udnyttet til at komme af med vores forhadte afgiftssystem samtidigt?

Det syndes jeg sådan set er en god ide. Kom med finansieringsplanen!

Hvorfor finder vi os i at betale for 3 biler når vi kun får 1?

Ja, men det kan du sådan set sige om mange ting i Danmark. Nu er jeg for tiden i udlandet. I går købte jeg et, udmærket, piskeris til 3,20 DKK. Det eneste specielle ved bilen er at det er en meget dyr ting vi betaler enorme afgifter på.

Nogle få øre pr kørt kilometer istedet? afhængigt af vægt og miljøbelastning?

Billigere for alle her og nu, bedre og mere retfærdigt i længden.

En mulighed. Men teknisk og administrativt meget besværlig. Og absolut ikke retfærdigt overfor dem der ikke har råd til at bo i byerne.

 • 0
 • 0

Nogle få øre pr kørt kilometer istedet? afhængigt af vægt og miljøbelastning?

Og absolut ikke retfærdigt overfor dem der ikke har råd til at bo i byerne.

Hvorfor er det ikke retfærdigt over for dem der ikke bor i byerne. Belaster deres biler ikke miljøet og slider på vejen lige så meget som en bil ejet af en bybo?

Hvis man bor på landet så sparer man på boligudgiften, men selvfølgelig bliver transportomkostningen større. Man kan ikke spare på huslejen og så kræve at andre skal betale for at man også kan spare på transport.

 • 0
 • 0

Jeg håber ikke dit job har noget som helst med økonomi at gøre.

Grineren! Jeg har drevet virksomhed i mere end 30 år - så mon ikke jeg ved lidt om afkast og økonomi, måske betydelige mere end dig? Ærlig talt, så er du en smule fikseret på pengene, man driver sjældent en virksomhed særlig godt, hvis ens fokus kun er på den umiddelbare fortjeneste eller omkostning - Man er i de fleste situationer nød til at se langsigtet - Det kræver visioner og for mig at se, så mangler du noget her.

 • 0
 • 0

Som du selv påpeger, så er elbils markedet død, selvom der næsten ingen afgifter er på elbiler. Der skal altså meget mere end blot afgiftfritagelse til for at få gang i salget.

Forkert, der blev næsten solgt 5000 elbiler i 2015 (før afgifter) siden afgifterne blev pålagt er salget faldet så meget at der bliver solgt flere af vores brugte til udlandet end der købes nye

"Norge har brugt milliarder og atter milliarder på at få så meget gang i salget af elbiler. Ikke "få milioner"."

Nu har de jo ikke "brugt miliarder", de har valgt ikke at skrabe penge ind på elbiler og de har heller ikke ønsket at få pengene ind på anden måde

**"Nogle få øre pr kørt kilometer istedet? afhængigt af vægt og miljøbelastning?

Billigere for alle her og nu, bedre og mere retfærdigt i længden."**

"En mulighed. Men teknisk og administrativt meget besværlig."

Behøver det slet ikke at være

"Og absolut ikke retfærdigt overfor dem der ikke har råd til at bo i byerne."

Helt forkert, kørselsfradrag har vi noget der hedder, og hvis man privat kører meget, er det så ikke rimeligt man betaler mere? især hvis man lige har sparet et par hundrede tusinde på øsen, man ville nok også vælge en elbil der kører ekstra langt pr. krone, så er der sparet endnu mere i strøm og lavere km pris

 • 0
 • 0

Det er momsen på registreringsafgiften jeg medregner. Hvis man ikke betaler registreringsafgift, så betaler man jo heller ikke moms af den.

Hvis man betaler registreringsafgift, betaler man heller ikke moms af den.

Så hvis folk køber en elbil, der før afgifter og moms koster det samme, som en fossibil koster før afgifter og moms, og man ikke indfører momsfritagelse for elbiler, bliver statens momsindtægt den samme.

Hvis de derimod bruger noget af besparelsen på registreringsafgiften på at købe en bil med en højere pris før moms og afgifter, bliver statens momsindtægt større.

Hvis statens momsindtægt skulle blive mindre, som du hævder, skulle elbilens pris før moms og afgifter altså være lavere end fossilbilens. Det bliver da fedt, den dag det er tilfældet, men der er vist et godt stykke vej endnu - og til den tid vil vi jo nok beskatte elbiler på samme måde, som vi i dag beskatter fossilbiler.

Du kan se et beregningseksempel for moms og afgifter her: http://www.skm.dk/skattetal/beregning/afgi...

 • 0
 • 0

Som du selv påpeger, så er elbils markedet død, selvom der næsten ingen afgifter er på elbiler. Der skal altså meget mere end blot afgiftfritagelse til for at få gang i salget. Hvor skal pengene komme fra.

Det er jo det sørgelig ved det hele. Der skal ikke ret meget til, - andet end at politikkerne tager sig sammen og prioriterer området.

En langsigtet plan 5-10 år ud i fremtiden, med mulighed for justeringer, det var det der skulle til. Planen skulle selvfølgelig være ambitiøs i henhold til vores 2030mål.

Ekstra skat på fossile brændstoffer stigende støt og roligt gennem en årrække. Flyt setpunktet for +/-4000kr/l refusion af registreringsafgift med med 4-6km/l, og flyt setpunktet fortløbende år for år. Tilsvarende flyt katagorierne i grøn ejerafgift, og tilføj katagorier i den nøjsomme ende. Lav en ny afgiftstruktur specifik for elbiler, og sæt et mål for elbilssalget som styres af indfasning af provenuet. Målene kunne jo være: 2018 10.000stk 2019. 20.000stk 2020 40.000stk 2021 80.000stk 2022 100.000stk 2023 - 2027 100.000stk/årligt

Reducer elafgiften, eller i det mindste reducer elafgiften for el til elbiler, og lad reduktionen komme direkte til elbilsbrugeren. Der er ingen grund til at man skal have en fordyrende operatør ind over

Hvordan det kommer til at se ud for statskassen, afhænger i høj grad hvor hård man beskatter fossilbrændstofferne, og hvor hurtigt priserne falder på elbiler

Det er så iøvrigt så også en politisk prioritering om det er nødvendig med 20mia i indtægt bare i registreringsafgift. Det er jo ikke noget som er skabt af en guddommelig kraft, men bare noget vi er blevet vant til at sådan er det.

i 2014 var vi vant til en benzin pris på over 13kr/l , og dengang troede vi at det var normen, og at det kun ville blive dyrere i fremtiden. Når vi nu vil af med diesel og benzin så øg da afgifterne så vi hurtigt kommer på 2014 niveau, så skal der nok komme gang i elbilssalget, især når man bare kan se at ICE bilerne bare bliver dyrere og dyrere at holde kørende som årene går.

Jeg venter med spænding på årets finanslovsforhandlinger. Jeg har en lumsk fornemmelse på at der godt kunne ske noget på området.

 • 0
 • 0

Men betaler registreringsafgift af momsen. Den eneste årsag til at det gør en forskel er at der er nogle fradrag før registreringsafgiften beregnes men efter at momsen beregnes. Ellers er det ligemeget i hvilken rækkefølge du ganger de to satser på.

 • 0
 • 0

Men betaler registreringsafgift af momsen. Den eneste årsag til at det gør en forskel er at der er nogle fradrag før registreringsafgiften beregnes men efter at momsen beregnes. Ellers er det ligemeget i hvilken rækkefølge du ganger de to satser på.

Du må have tabt overblikket over tråden. Det er ikke spor ligemeget i den kontekst, det blev postet i:

Thomas Lodberg beregnede, hvor mange indtægter, staten ville være gået glip i 2016, hvis registreringsafgiften var bortfaldet. Det gjorde han ved at tage tallet for total indbetalt registreringsafgift til staten i 2016 og multiplicere det med 1,25 for også at få momstabet med.

I det regnestykke har det så sandelig betydning, om registreringsafgiften beregnes før eller efter momsen er lagt på.

 • 0
 • 0

Hej. .

Thomas Lodberg. Tak for dit fine indlæg til mig angående bilstøj, asfalt og andre slags underlag. Det var spændende og interessant for mig at læse.

Selvom busser og kollektiv trafik er udenfor denne debat-tråds emne, synes jeg, at det er fint, at Thorgeir Walle tog emnet op. Af og til skal der være plads til nogle indlæg, som ikke har så meget med debat-tråden at gøre. Det er ihvertfald min mening. Og det som Thorgeir siger er jo, at vi ikke kun kan se på elbiler. Vi må ikke glemme kollektiv trafik.

Ib Bahnsen. Du skriver ordret : " Jeg bor på landet, ser og hører HELT! tomme kæmpedieselbusser køre forbi hele dagen, kun morgen og aften er der passagerer i disse ".

Ib. Du er inde på noget MEGET vigtigt. Og jeg kender godt problematikken, da jeg i mange år af og til har kørt i bus på landet. Jeg har da også taget denne problemstilling op flere gange herinde. En stor og tung bus med kun 0-2 passagerer forurener jo mere med udledning af CO-2 end en enkelt personbil med 1-2 personer i.

På visse strækninger og tidspunkter har jeg oplevet, at vi kun har sidde 1-3 personer i bussen. Så kollektiv trafik er ikke løsningen på alle problemer. Folk ude på landet kan have et større eller mindre behov for en personbil. Mellem Fåborg og Bøjden har jeg flere gange kørt i en minibus/ stor taxi, som vi bestiller og som er langt billigere end Taxi.

Raymond van Wonterghem. Jamen jeg er da ked af, at du mener, at jeg skriver en masse sludder, som gør mine indlæg uforståelige. Men det skal du jo have lov til at mene. Jeg har flere synspunkter og interesser, som jeg står alene med. Og dette kan give en del kritiserende tommelfingre nedad. Men samtidig har jeg nogle andre synspunkter og indlæg, som af og til giver mig positive tommelfingre opad herinde. Så det kan da ikke være sludder alt sammen.

Man lad os se på DINE meninger og indlæg. Jeg synes, at en del af dine indlæg er gode og spændende. Men flere af dine indlæg er efter min mening ikke interessante, så jeg får dem ikke altid læst færdig. Og andre af dine indlæg kan jeg kun give store kritiserende tommelfingre nedad til. Jeg bemærker da også, at det ikke kun er mig, men også dig, der af og til får flere tommelfingre nedad. Så det er ikke kun mig, der er meget skeptiske overfor nogle af dine indlæg og meninger.

Om man er meget positiv overfor elbiler eller meget negativ overfor personbiler, kan bl.a. hænge sammen med om man bor i lille by, stor by eller ude på landet. Det kan også afhænge af, om man har elbil eller en anden slags personbil eller benytter sig af kollektiv trafik.

Jeg kan fortælle, at en del beboere i Odense er trætte af alle de personbiler, som de skal leve med til daglig. Visse folk på landet er ikke i samme grad udsat for en masse personbiler som visse folk i store byer.

Personbiler fylder i byerne, da trafik med personbiler er meget pladskrævende. Personbiler gør at busserne i byerne ikke kan komme lige så hurtige frem som hvis der var færre personbiler. Den holdning ved jeg godt kan give mange kritiserende tommelfingre nedad, men det er sådan en del byboere tænker. Man kan ikke fjerne alle behov for personbiler i byerne. Men man kan måske mindske det.

Jeg har læst flere hele og halve rapporter om trafik her i år. Hvis jeg laver flere indlæg herinde, vil jeg tage udgangspunkt i nogle af de data, som ligger i disse.

God weekend.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Ib. Du er inde på noget MEGET vigtigt. Jeg har læst flere hele og halve rapporter om trafik her i år. Hvis jeg laver flere indlæg herinde, vil jeg tage udgangspunkt i nogle af de data, som ligger i disse.

Og det var så Il Bahnsen ( il bahnsen ) bare for en ordens skyld

man skal både læse rigtigt, forstå, og kunne tænke selvstændigt hvis man skal have mest muligt ud af rapporter, rygter og farvede konklusioner, husk det Jan ?

 • 0
 • 0

Kineserne har 500.000 elbiler, kalkulerer med 5.000.000 elbiler i 2020

De er ved at blive kvalt i deres egen forurening, så ikke så mærkeligt de stiller krav, samt beskatter hybridbiler højere, til bilindustriens store ærgelse, (nu gik det jo lige så godt, så kom Tesla og ødelagde det hele, og så fandt de ud af at diesel sviner a h til, øv, øv, øv og atter øv )

Bilproducenterne har haft tid nok, og hvor længe har vi ikke hørt: Nu kommer Tesla dræberen ( om 5 år med samme specifikationer som Tesla har nu)

Nu kommer xxx med 300 km rækkevidde ( om 5år )

Nu kommer xxx der slår... OSV. (om x år)

 • 0
 • 0

Uha, Uha, Det er jo endnu mere sindsygt ifølge CAR.

Kan godt forstå de er bange for ikke at få del i kagen:

https://www.forbes.com/sites/neilwinton/20...

The report, from Germany’s University of Duisberg-Essen’s Center for Automotive Research (CAR)

CAR said 409,000 pure electric cars were sold in China last year. CAR expects Chinese electric car sales to soar not least because of subsidies and quotas from the China government. The German manufacturers will struggle to meet this competition.

“As early as 2020, we expect annual sales of 4 million NEVS in China. The state-planned electric car quotas will give important impetus. However market share will accelerate from 2020 and as a result, we predict a 30% market share of NEVs in China by 2025,” CAR said.

China Will Lead The Electric Car Revolution With More Than 10.5 Million Sales By 2025, Per Report

 • 0
 • 0

Det kan undre at den vestlige bilindustri har sovet så meget i timen.

Kina og Indien er jo verdens vækst markede inden for salg af biler. Jeg har læst et sted, at bare VW idag sælger 4.000.000 biler om året i Kina. Skal de holde markedsandele skal de op at sælge 320.000 elbiler i 2018 bare til Kina og knap 500.000 i 2020. Det har de ikke en jordisk chance for at nå, så jeg kan godt forstå at de slår sig i tøjret. En Cado til Kina, for at sætte ambitiøse mål. Så må bilindustrien bare oppe sig. Eneste ulempe jeg lige kan se, er hvis vi ikke kan få elbiler i Europa, fordi alle elbiler skal til Kina, men på den anden side går jeg udfra at mange af de vestlige elbilerne må kommer fra lokal kinesisk produktion.

 • 0
 • 0

Ja, men nu er jeg jo kommet med et forslag, og hvorfor er det lige at vores efterkommere skal betale vores fest - Vi har sgu bare at betale nu for VORES svineri. Set i det relief, skal vi under ingen omstændigheder se en finansieringsmodel først, vi skal bare betale.

Det lyder lidt religiøst. Vi kører i benzin- og dieselbiler, og den eneste bekymring for os er at oliekilderne bliver mindre. Deraf "vores fest" IMO. At vi skulle "svine" kræver selviscenesættelse. Findes der teknologisk udstyr som på global plan vil kunne måle forskellen på følgende to scenarier: 1. Al bilkørsel undtagen elbiler forbydes fra midnat og fremover i Danmark. 2. Alle danskere med kørekort får leveret en full-size Hummer og fri benzinkort. ?

Jeg synes at det er helt fint at folk med råd til en Tesla "bare skal betale", hvis det giver dem bedre nattesøvn. Jeg vil ikke bestemme over dem, mens de . . . . . . - ja det kan man nok gætte !

Vil man køre elbil så fred med det og endda gerne uden afgifter. Jeg peger ikke fingre af dem, og forventer derfor samme attitude fra elbilfolket når jeg kommer i min betalelige benzin- eller dieselbil.

(- og så kan man herunder tælle pegefingre via thumps down)

 • 0
 • 0

Dvs. dit argument er at det er OK at svine, bare man lever i et lille land. Fantastisk.

Jeg er faktisk miljøbevidst på mange områder synes jeg selv. Jeg oplever bare at det er et særligt dansk fænomen at redde hele verden fra os selv med tiltag, som i virkeligheden ikke nytter andet end en bedre nattesøvn for de frelste. Og som jeg siger, så fred med dem, men hvorfor skal jeg med vold og magt trækkes ind i det, med store omkostninger for mig når mit bidrag er stort set umålelig?

 • 0
 • 0

Vil man køre elbil så fred med det og endda gerne uden afgifter. Jeg peger ikke fingre af dem, og forventer derfor samme attitude fra elbilfolket når jeg kommer i min betalelige benzin- eller dieselbil.

Nu er der lige dukket en prognose op som forudsiger at i 2040 vil en tredjedel af alle biler være elbiler. Så det tyder på at elbiler er på vej ind på markedet. Omvendt er det en enorm omstilling så det er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. For fra nu og til 2040 er vel omtrent det dobbelte af gennemsnitslevetiden for almindelige biler. Med andre ord behøver bilisten der kun går op i sit transportbehov ikke at bekymre sig om elbiler næste gang man skifter bil, men måske næste gang igen!

 • 0
 • 0

Jeg peger ikke fingre af dem, og forventer derfor samme attitude fra elbilfolket når jeg kommer i min betalelige benzin- eller dieselbil."

Tror dine håbløse forventninger kommer af at du har sværere ved at se den sorte sky i bakspejlet, og nemmere overser den forankørendes

"Og som jeg siger, så fred med dem, men hvorfor skal jeg med vold og magt trækkes ind i det, med store omkostninger for mig når mit bidrag er stort set umålelig?"

Hvorfor skulle man kunne måle hvad du forpester luften med, cyklister og fodgængere indkasserer med det samme

 • 0
 • 0

Jeg er faktisk miljøbevidst på mange områder synes jeg selv. Jeg oplever bare at det er et særligt dansk fænomen at redde hele verden fra os selv med tiltag, som i virkeligheden ikke nytter andet end en bedre nattesøvn for de frelste.

Den kvalmende kemiske diesel lugt er til stor gene, det behøver man ikke nogen måleapparater til at konstatere. Og provokerende er det når vi nu ved hvad det indeholder af ubehageligheder. Du og alle andre er blevet snydt og bondefanget af bil fabrikanterne. Jeg kan ikke glæde mig nok til at, den neandertaler teknologi forsvinder ud af byerne. Lad os komme i gang i en fart og indføre et klippe kort til byerne. 10 ture om måneden med sin diesel/fossil, resten af tiden må man finde anden løsning.....BUUM.

 • 0
 • 0

Jeg synes at det er helt fint at folk med råd til en Tesla "bare skal betale",

Det er jeg sådan set enig i, men du skal også betale ved kasse 1() og forstår bare ikke pointen - Det skal gøres meget fordelagtigt lige her og nu at købe elbiler, for ellers stiger produktionsmængden ikke og så bliver priserne ikke lavere, så alle kan købe elbiler. Religiøsitet har intet at gøre med ønsket om et fossiltfrit samfund hurtigst muligt. () Vi betaler jo alle nu og mere i fremtiden for de afledte omkostninger, der er ved fossilafbrændingen - kan vi få fjernet det, så tror jeg samfundskagen bliver væsentlig større for alle.

 • 0
 • 0

Tror dine håbløse forventninger kommer af at du har sværere ved at se den sorte sky i bakspejlet, og nemmere overser den forankørendes

Hvorfor skulle man kunne måle hvad du forpester luften med, cyklister og fodgængere indkasserer med det samme

Indrømmet - jeg kan faktisk ikke se nogen sort sky fra hverken benzin- eller dieselbilen i husstanden. Tror at den forankørende har det lige sådan, og jeg kan heller ikke hjælpe ham. Jeg vælger nogle andre kampe. Det kan godt være at luftforureningen er højere i lokalområder såsom storbyer, hvor folk har VALGT at bo, men der kommer jeg yderst sjældent, så jeg generer næppe nogen.

 • 0
 • 0

Det kan godt være at luftforureningen er højere i lokalområder såsom storbyer, hvor folk har VALGT at bo, men der kommer jeg yderst sjældent, så jeg generer næppe nogen.

Nej din udledning bliver jo helt sikkert tiltrukket af den smog der alligevel er i Indien eller lignende steder hvor der er alligevel er så ulækkert

"Indrømmet - jeg kan faktisk ikke se nogen sort sky fra hverken benzin- eller dieselbilen i husstanden."

Hvad man ikke ser har man ikke ondt af.

Tillykke!

 • 0
 • 0

Hej.

Il .Undskyld med navnet. ? Thorgeir Walle valgte i denne tråd at starte en lille diskussion om kollektiv trafik og personbiler, der jo kan være elbiler.

Da jeg er blevet beskyldt for at skrive meget uforståeligt sludder, har jeg i dette MEGET lange indlæg forsøgt at "forbedre" mig og komme med så mange oplysninger eller data som muligt. Det samme gælder i flere andre indlæg til andre debat-tråde.

Da jeg i år vil sende endnu et brev til de politiske partier m.m. vedrørende registreringsafgifter og andre afgifter på personbiler, har jeg her i år forsøgt at samle viden indenfor området. For at lave dette indlæg har jeg kigget meget i de ting, som jeg læste tidligere i år. Jeg har forsøgt at få så mange data eller oplysninger som muligt med i dette LANGE indlæg.

Da der kun er mig i mit såkaldte "projekt", har jeg ikke viden nok til at vurdere, om alle de oplysninger / data, som jeg har læst, er 100 % korrekte. Jeg vil derfor i dette indlæg nævne, hvor jeg har de fleste af de forskellige oplysninger fra. Og så er det op til jer andre at vurdere, om alle oplysningerne virker troværdige. I dette indlæg stiller jeg iøvrigt nogle spørgsmål, som jeg ikke vil / kan svare på.

Il. Jeg tror, at jeg er god til at tænke selvstændigt. Men jeg har ikke det fulde overblik over nutidens og fremtidens persontrafik. Jeg kender ikke alle konsekvenserne, hvis man laver dit og dat om på lovgivningen i Danmark, EU og resten af verden. Hverken jeg eller andre enkeltpersoner har det fulde overblik. Og jeg vil vove at påstå, at heller ikke DTU Transport, FDM, Klimarådet m.m. har det fulde overblik. Så både FDM, DTU Transport og enkeltpersoner som jeg må være ydmyge og erkende vores begrænsninger. Området om nutidens og fremtidens persontransport er nemlig utrolig kompliceret.

F.eks læste jeg i en af rapporterne fra 2017 en ting, som jeg aldrig har tænkt på. Hvis man gør det meget mere attraktivt og billigt at bruge kollektiv trafik, vil en del af fodgængerne og cyklisterne vælge kollektiv transport. Og dette vil jo trække i retning af øget udledning af CO-2. Der er dog andre ting, der trækker i den miljøvenlige retning, hvis vi gør kollektiv trafik mere attraktiv og billig, men eksemplet viser, hvor kompliceret det hele er. Så efter at jeg har læst flere ting på Noah Trafiks hjemmeside, tror jeg, at Noah Trafik prioriterer kollektiv trafik højere - og personbiler lavere - end jeg gør.

Il. Du har ret i det med farvede konklusioner. 2 af de rapporter fra 2017, som jeg har læst eller kigget i, er lavet af medlemmer af industrien og FDM, som vi jo alle elsker højt ?Derfor skal en del af dette materiale tages med et gran salt. Som modvægt til materiale fra industrien og FDM har jeg derfor læst rapport og materiale fra grønne organisationer og DTU Transport. Nok om det.

Selvom der er økonomiske interesser på spil, står der utrolig mange spændende ting i rapporten " Energistatistik 2017 " samt det lille ark, som hedder "Energinoter 2017" fra EOF, som er Energi- Og Olieforum. F.eks står der, at hver sekund tanker 3 biler i Danmark !!!! Vi bruger utrolig meget energi på transport af personer og varer. Behøver vi have så meget transport ?

Ifølge noget af det, som jeg har læst, gav den økonomiske krise i nullerne et mindre fald i udledningen af CO-2 visse steder, mens økonomisk vækst - i visse tilfælde - kan give en større udledning af CO-2. Det er en kompliceret problemstilling, men jeg tror ikke altid, at økonomisk vækst er godt. Det har partiet Alternativet været inde på flere gange. Bør vi begrænse visse former for vækst i vores samfund ?

Ifølge DCE Nationalt Center For Miljø Og Transport er der gennem årene sket meget godt for luftkvaliteten i byerne. Det har man måske tendens til at glemme. Selvom vi får en bedre bilpark i Danmark, bør vi huske på, at en betydelig del af luftforureningen i Danmark kommer fra udlandet. Så mange elbiler i Danmark vil ikke løse alle problemer med luftforurening.

Det er i øvrigt mit indtryk, at der er en del om luftkvalitet i byerne, som forskerne ikke ved nok om. Jeg tror, at der er en del usikkerhed på området. Det tyder skriverier fra førnævnte DCE på. Og et tidspunkt i år har jeg været i kontakt med Steffen Loft fra Institut For Dansk Folkesundhedsvidenskab. Hans svar var lidt skræmmende. Han mener nemlig ikke, at man idag ved, hvor mange danskere, der årligt dør af NOx m.m. fra diesel-personbiler. Så forskerne ved MÅSKE ikke, om det er relativ mange eller relativ få, der dør af NOx fra diesel-personbiler. Denne usikkerhed gør mig ikke tryg.

Visse benzinbiler og dieselbiler bør have færre afgifter, så vi kan få nogle mere SIKRE biler med meget sikkerheds-udstyr. Dette forudsætter dog, at disse dieselbiler har relativ lav udledning af NOx. Jeg mener også, at SIKRE plugin hybridbiler og hybridbiler, der ikke kan oplades med el, bør have færre afgifter. Dette synspunkt giver mig måske mange tommelfingre nedad. Men i min verden betyder trafiksikkerhed lige så meget som et godt miljø og klima.

Nu handler tråden her om, at Norge går elbil-amok. Det er selvfølgelig godt. Men ifølge noget af det, som jeg har læst, er der utrolig meget transport i kollektiv trafik og personbiler. Måske bør vi indrette vores samfund anderledes, så vi ikke behøver at transportere os så meget rundt i personbiler, busser og tog. Så selvom der står i Klimarådets rapport fra 2017, at en konventionel bil i gennemsnit kun kører 43,8 km om dagen, bør vi måske stille spørgsmålet, om vi har for meget persontransport i Danmark ? Jeg kan ikke svare " Ja" eller "Nej" på dette spørgsmål.

Thorgeir Walle tog et utrolig vigtigt spørgsmål op m.h.t. kollektiv trafik og personbiler, der jo kan være elbiler. Jeg har derfor i nat genlæst de 2 fakta-ark "Transportundersøgelsen - fakta om pendling i Danmark " fra DTU Transport fra 2015. Her kommer de bl.a. ind på kollektiv trafik, personbiler og cykler. I dette kan man bl.a. læse, at den gennemsnitlige pendler-rejse mellem hjem og arbejde var relativ kort i 2014. Ligeledes står der, at mange danskere vælger personbilen fremfor kollektiv trafik eller cykel. Spørgsmålene, som jeg ikke kan / vil besvare lige nu og her, er, om det er fint nok med så mange personbiler og om folk kører for langt i deres personbiler ? I forlængelse af dette kan man spørge, om jeg kører for meget i bus, der jo er kollektiv trafik ?

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Jan, hvorfor er det, at dine indlæg skal være så lange - det er jo ikke ligefrem hårrejsende interessant, det du kommer med. Og så skriver du at du kommer med data, jeg kan ikke se en eneste - det meste er sporadiske meninger, man kan dårligt kalde dem oplysninger. Jeg tager kun et enkelt punkt ud af alt det du skriver, men man bliver ikke særlig klog af at læse dit lange indlæg.

F.eks læste jeg i en af rapporterne fra 2017 en ting, som jeg aldrig har tænkt på. Hvis man gør det meget mere attraktivt og billigt at bruge kollektiv trafik, vil en del af fodgængerne og cyklisterne vælge kollektiv transport. Og dette vil jo trække i retning af øget udledning af CO-2. Der er dog andre ting, der trækker i den miljøvenlige retning, hvis vi gør kollektiv trafik mere attraktiv og billig, men eksemplet viser, hvor kompliceret det hele er. Så efter at jeg har læst flere ting på Noah Trafiks hjemmeside, tror jeg, at Noah Trafik prioriterer kollektiv trafik højere - og personbiler lavere - end jeg gør.

Du lægger så stor vægt på, at der måske flyttes cyklister over på kollektiv trafik - Men det er ligesom ikke vigtigt, hvis ikke du kan fortælle os hvor mange og hvor mange bilister som følger over i den kollektive trafik - Hvad er det samlede resultat af gøre den kollektive trafik mere attraktiv - Giv os noget mere håndgribeligt i stedet for noget intetsigende.

 • 0
 • 0

Visse benzinbiler og dieselbiler bør have færre afgifter

Absolut NEJ!! !!

Jan, det har regeringen jo lige gjort, med katastrofale konsekvenser til følge, på flere områder som jeg har beskrevet i anden tråd

Har du overhovedet selv tænkt på hvorhen du gerne ville se udviklingen, hvis du kunne bestemme, prøv nu det Jan, istedet for at argumentere for og imod, kun med dig selv

Når nu vi ikke er så gode til at gennemskue konsekvenserne af vores handlinger, skulle vi så ikke bare prøve på at svine så lidt som muligt, og opmuntre andre til det samme.... om ikke andet så for vores børns skyld

Kærlig hilsen Il

 • 0
 • 0

Synes du ikke mine skriverier er udtryk nok for min bekymring? Hvad er dit formål med dette spørgsmål?

Jamen kunne du så ikke bare svare at du er meget bekymret over biltrafikken, og det er noget der fylder meget i din hverdag, - - eller nowet. Det er da helt legitimt. Sådan går de fleste vel og har deres interesser, som bekymrer eller for den sags skyld glæder folk i hverdagen.

Vi kan jo læse i dine mange indlæg om bekymringer, som du nærmest febrilsk ønsker os andre inddraget i. Vi skal gøre dette eller hint, og vi skal forbydes at gøre andre ting. Det skorter ikke på pegefingre fra dig og i øvrigt flere andre på ing.dk Når nu dine bekymringer så åbenbart skal have konsekvenser for alle os andre, så er der vel ikke noget at sige til at vi løfter paraderne. I modsætning til dig vil det store flertal næppe pådutte dig en omlægning af din livsstil og økonomi. I modsat fald vil det ske via valg i stemmeboksen, som det sker nu. Udover at du håner folk for ikke at have råd til dyre elbiler, så skal vi partout bytte vore biler ud med dem. Til gengæld vil jeg ikke pådutte dig noget. Pointen er; Hvor er ligevægten?

 • 0
 • 0

Jan, du gør dig åbenlyst en stor umage for at argumentere fra et savligt og oplyst grundlag. Og det syndes jeg du fortjener meget ros for.

Det er ikke altid jeg er enig med dig, er så en anden historie. Der er dog mange ting vi Er nogenlunde enig om.

Du skriver en del om kollektiv transport. Og jeg er faktisk ret meget for kollektiv transport. Men i Danmark, så er den blevet så ødelagt af politisk makværk og fnidder fnadder at jeg betragter det som en Lost Cause: Det tager meget længere tid. Det er upraktisk. Specielt hvis man har bare lidt bagage/gods med. Og det er, ofte, dyre end at tage en bil.

Og politikerne Vil bare ikke gøre noget seriøst ved problemerne. Mindst een af de 3 ovennævnte problemer skal forbedres radikalt hvis kollektiv transport skal blive en succes. Tag nu prisen. Jeg er for tiden i Kiev. Her koster en tur med metroen 1,25 DKK. Uanset længden på turen. Se, det er til at forstå.

Men et lidt andet problem, specielt med busser. Der snakkes meget om store busser der køre rundt næsten tomme, og at dette åbenlyst forurener mere end hvis de samme få personer kørte i bil. Men problemet er faktisk større end som så. Når folk snakker om miljø fordelene bed bus kontra personbil så sammenligner man som reglen forurening per person/km. Men busser køre jo ikke den direkte rute. Af åbenlyse årsager. Min erfaring er at de nok køre mellem 50 % og 100 % længere end hvis man havde kørt sit ærinde i en bil. Sommetider er det ikke så meget som 50 %. Men sommetider er det meget mere end 100 %. Det syndes jeg aldrig man ser taget med i beregningerne, hvilket så giver et stærkt overdrevet indtryk af miljøfordelene ved busser.

 • 0
 • 0

.....kan man glemme hvorledes en skov ser ud :)

Jeg synes at det er fint for Norge, at de er begejstrede for elbiler. Jeg har positive erfaringer med adskillige og har elcykel, men jeg afskaffer ikke min benzinbil før end det går op for debattørerne her og politikere, hvad den helt store forskel på Danmark og Norge er med hensyn til el fremstilling.

El koster "intet" i Norge og deres kraftværker er CO2 frie, hvilket vore ikke er, når der er vindstille, som det var igår den 15.7.17 hvor jeg kørte fra Esbjerg til Allerød uden se en eneste mølle rotere.

Hvis vor bilpark var elektrisk og skulle tilgodeses med den energimængde som de fossile midler tilbyder, så skulle vi nok til at udvide vor kraftværker temmeligt meget. For selv om vi kan importere el fra andre lande når vi har elmangel , når vil har plastret landet til med vindmøller, som ikke kører i vindstille, så vil andre lande også skulle udvide deres kapaciteter, til brug når vinden ikke blæser tilstrækkeligt.

Vandkraften er stort set tæmmet i Europa og Akraft værker nedlægges. Så er der kun sol og brunkulskraft tilbage til at klare behovet om dagen....men hvad med natten?

 • 0
 • 0

Hvis vor bilpark var elektrisk og skulle tilgodeses med den energimængde som de fossile midler tilbyder,

De elektriske køretøjer med batterier som lager-medie, er som tommelfingerregel ca. tre gange så effektive. Ved et givent kørsels-mønster behøves der derfor kun at blive tilvejebragt 1/3 af den energi en forbrændingsmotor-drevet bil behøver, målt ved påfyldningen til bilen.

så skulle vi nok til at udvide vor kraftværker temmeligt meget

Det er jeg ret sikker på der er lavet analyser af, som har et mere nøjagtigt resultat end "temmelig meget". Umiddelbart lyder "temmelig meget" i overkanten, hvis det lykkes at afholde de fleste køretøjer i at blive opladt mens der opvarmes aftensmad i perioden med "kogespidsen" i elforbruget.

Der er selvfølgelig en tendens til højere forbrug til både transport, varmepumper og datacentre især, der vil øge spidslasten på el-nettet i Danmark. Og dermed på sigt øge behovet for on-demand el-produktionskapacitet. Jeg læser at der er fremsat flere realistiske bud på hvordan der kan etablere tilstrækkelig on-demand-produktion, baseret på fornybar/vedvarende energi. Det er fx muligt at konvertere el (fra fx vindkraft) til kulbrinter, der kan lagres og brændes af i gasturbiner eller kedler. Ikke alt behøves at være træ og den slags traditionel biomasse, for både at være VE og lagervare.

Der er nok brikker til at lave et velfungerende system, men hvad der bliver den billigste sammensætning af teknologier vil vise sig efterhånden som både lagringsmedier og konverterings-systemer udvikles. Lagring har en pris (faldende over tid), men ikke så høj en pris som at fortsætte med at brænde fossiler af.

 • 0
 • 0

Kære Il :-)

Du skriver ordret til mig : " Har du overhovedet selv tænkt på hvorhen du gerne ville se udviklingen, hvis du kunne bestemme, prøv nu det Jan, istedet for at argumentere for og imod, kun med dig selv ". Jeg har hermed et svar til dig. Det er måske ikke den form for svar, som du forventer. Men jeg har prøvet at give dig et så godt svar som muligt.

Men først vil jeg sige mange tak til Thomas for hans fine og dejlige ros til mig. Da Raymond FLERE GANGE har give mig kritik i denne debat-tråd , lunede det meget af få ros fra Thomas. Så den blev jeg glad for. Det glæder mig også at se, at flere af mine indlæg i denne tråd ikke kun har fået kritiserende tommelfinger nedad men også positiv tommelfinger opad.

Mit næste indlæg er mit svar til Raymond, som bl.a. handler om kritik og den vigtige "selvkritik". Jeg har allerede skrevet mit næste indlæg. Raymond er kommet med massiv eller voldsom kritik af mig i FLERE debat-tråde. Jeg har derfor følt stort behov for at komme med et svar til ham.

Tilbage til dit spørgsmål, Il. Jeg har gennem årene tænkt mange gange over, hvad vej jeg synes, at udviklingen indenfor persontransport skal gå. Jeg kan godt blive lidt i tvivl m.h.t. nogle af mine synspunkter. Så af og til har jeg "debatter" med mig selv om, hvad jeg egentlig vil mene m.h.t. nogle ting. Det kan nogle personer se som en svaghed. Jeg synes derimod, at det er en lige så stor styrke som en svaghed. Hvis man er lidt i tvivl m.h.t. nogle af sine meninger, er man jo åben overfor, at man af og til kan justere lidt på sine synspunkter. Det ser jeg som en stor fordel. Når jeg af og til har hørt nogle gode argumenter fra mine "menings-modstandere" på Ingeniøren, har jeg derfor nogle gange ændret lidt på mine meninger.

I år har jeg, som du ved, læst meget materiale om trafik. Derfor er meget af min tvivl m.h.t. hvad jeg mener om forskellige emner forsvundet. Så nu føler jeg mig snart parat til at sende mit brev til politikerne.

Hvis jeg ikke havde nogle synspunkter og ønsker om, hvad vej udviklingen skal gå, ville jeg ikke kunne sende flere breve til politikerne. I år har jeg - i den grad - fundet ud af hvilke veje, som jeg mener, at udviklingen indenfor trafik skal gå. F.eks ved jeg nu hvilke af mine mange forslag til politikerne, som jeg synes er vigtigst. Jeg har derfor kogt det hele ned til de 3-4 vigtigste forslag til disse politikere. Jeg kan på et tidspunkt nævne disse 3-4 forslag herinde, hvis du eller andre er interesseret i at høre dem.

Jeg har før fået kritik af at komme med for mange MENINGER og SYNSPUNKTER i flere af mine indlæg. Dette er en af grundene til, at jeg ikke kom med ret mange synspunkter i mit sidste indlæg. Da jeg tit er kommet med mine synspunkter i debatter, har jeg iøvrigt heller ikke behov for at komme med mine synspunkter i hver eneste af mine indlæg.

En anden debattør sagde engang noget andet til mig. Han sagde noget i retning af, at jeg ikke havde noget synspunkt om miljø og klima. Det var en forkert påstand.

Mit næste indlæg er mit SIDSTE i denne debat-tråd for en periode. Jeg har nemlig - med mine LANGE skriverier - fyldt meget i denne tråd. Og jeg har fået en del opmærksomhed i denne tråd. Så jeg brug for en pause fra denne tråd.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

"Want to kill the EV? Denmark shows how it's done."

Vores folkevalgte fik at vide de skulle vente 5 år med afgifter på elbiler, men valgte anderledes.

Ydermere har de nedsat afgifter på svinende brændstofbiler, hvilket har resulteret i rekordsalg af disse, igennem det sidste halve år.

Er vores miljømål overhovedet det papir værd de er skrevet (under) på?

https://www.forbes.com/sites/brookecrother...

 • 0
 • 0

Nu er den artikel ikke hel sandfærdig: ". . . after tax breaks were phased out." Skattefordelene blev aldrig afskaffe. Kun reduceret lidt.

Og: "Danish government has extended the tax breaks but still intends to reduce or eliminate various incentives." Hvilke andre incitamenter er det lige regeringen vil afskaffe?

Og så nævner de hvor godt salget går i Norge. Uden eet ord om de helt enorme fordele elbiler bliver givet der.

Det er i det hele taget lidt svært af forstå hvad budskabet i artiklen egenligt er. Det virker mest som om en journalist fik en ide til en fed overskrift, og så skrev en gang bla bla bla for at fylde lidt tekst under.

 • 0
 • 0

Afgiftsfritagelsen blev afløst af udfasningen, startende med 20% herefter 40% Dette blev senere rullet tilbage til 20%

Hvilke fordele de har i Norge har jo ikke noget med sagen at gøre. De er i gang med udskiftningen til elbiler

Som artiklen siger: Elbilsalget i Danmark er dødt.

Ydermere: Antallet af elbiler er nedadgående da vi sælger flere brugte, end vi importerer nye

 • 0
 • 0

Er vores miljømål overhovedet det papir værd de er skrevet (under) på?

Nu har alverdens lande jo skrevet under på endeløse sider konventioner og aftaler, og siden lagt dem i arkivet under hensigtserklæringer. Eksempelvis har NATO lande forpligtet sig til at bruge to procent at BNP på forsvaret, - og se hvordan det går. Hvorfor forventer man at Paris, Kyoto oghvaddeellershedder - aftaler skulle ende i et andet arkiv?

 • 0
 • 0

Nu har alverdens lande jo skrevet under på endeløse sider konventioner og aftaler, og siden lagt dem i arkivet under hensigtserklæringer. Eksempelvis har NATO lande forpligtet sig til at bruge to procent at BNP på forsvaret, - og se hvordan det går. Hvorfor forventer man at Paris, Kyoto oghvaddeellershedder - aftaler skulle ende i et andet arkiv?

Jeg synes ellers vi er båndet meget op på diverse konventioner, faktisk mere end jeg bryder mig om, men som et anstændigt land overholder vi de aftaler vi indgår også internationalt.

Om vi kommer helt op på de 2% i NATO sammenhæng, eller kan klare os med mindre, kommer jo an på om vores partnere vil acceptere dette. I øjeblikket ser det ikke sådan ud, da USA har skruet bissen på.

Tro du på at vores aftalepartneren i Paris aftalen har til sinds at lade DK, et af verdens rige lande slippe helt. Vi snakker 39% reduktioner, så man kunne måske snakke sig til rette hvis vi havde gjort en indsats og bare ikke var helt i mål, men det er jo ikke tilfældet. Faktum er at DK fører en politik der føre os længere og længere væk fra målet. DK er ikke i en position til at spille hardball. Et lille land som os, må navigere klogt og allierer os med ligesindede. Det gør vi ikke ved at pisse på vores partnere i EU.

Det kan godt være du har is i maven, og tror på at vi nok skal slippe. Jeg mener at vi er igang med engang hassard, og vi går en kæmpebet.

Nå ja. Så er Parisaftalen jo blevet indgået for at reducer de værste følger af afbrænding af fossile brændsler.

 • 0
 • 0

Vi snakker 39% reduktioner, så man kunne måske snakke sig til rette hvis vi havde gjort en indsats og bare ikke var helt i mål, men det er jo ikke tilfældet.

?? .

Politikerne er igen gået imod bedrevidende, og troet at elbilerne ville sælge sig selv fra starten

De har sagt at de ikke vil støtte elbilerne, de må klare sig på markedsvilkår, derfor har alt hvad der har været råd til af afgifts lettelser, skulle være finansieret via omlægning af registringsafgifterne. Elbilerne har så fået det, der svarer til det, de kunne finde ved at sløjfe fradrag for radio, det var åbenbart hvad de syntes sagen var værd

Bilsalg første 6 måneder af 2017 : Personbiler 123.791stk Elbiler 17stk

I radioavisen i dag udtaler Martin Lidegaard: "Vi har brug for en langt større og mere gennemført indsats overfor elbiler, og det allerbedste vil jo være hvis vi kunne omlægge vores registreringsafgifter som helhed så den belønner grønne klimavenlige biler, og det bliver dyere at købe dem der forurener meget" og Benny Engelbrecht udtaler: "Der mangler en langsigtet strategi, og derfor har vi sagt sammen med den øvrige opposition, det er noget vi skal have udarbejdet, så man er sikker på rammevilkårene, ikke bare i år og næste år men over en længere periode"

Så må vi jo se hvad der bliver ud af det

 • 0
 • 0

Og så har de lige sagt det samme i tv-avisen ----- Venstres kommentar til samme: Vi laver ikke om på registreringsafgiften, så det bliver dyrere at købe benzin/diesel biler, det bliver ikke med Venstres stemmer !! - Ubeskriveligt dumt.

Hvorfor det? Jeg er helt med på at afskaffe registreringsafgifter på elbiler. Samtidig vil jeg også gerne af med samme afgifter på benzin og dieselbiler. Så kan folk som Raymond van Wonterghem ganske frit vælge hvilken bil han ønsker at købe. Ingen grund til at pege fingre af hinanden. De "manglende" afgifter er penge som folk nok skal bruge alligevel, og dermed komme i cirkulation i samfundet.

 • 0
 • 0

Kære Raymond ?

Du er altid velkommen til at komme med kritik af mig og andre. Du har ret i, at flere af mine indlæg er meget lange. Jeg har min egen metode til at se på min computer-skærm, om mit indlæg er for langt. Og mit sidste indlæg fyldte betydeligt mere end det, som jeg normalt synes er godt. Du kritiserer mig vist på dette punkt. Det kan jeg godt forstå. Jeg tager derfor din kritik til mig. Men det kan have svært ved at begrænse sig.

Du kommer med kritik af et bestemt afsnit i mit sidste indlæg. Du skriver ordret : " Giv os noget mere håndgribeligt i stedet for noget intetsigende ". Jeg synes ikke, at dette nævnte indlæg eller andre af mine indlæg er mere intetsigende end det, som du plejer at skrive i dine indlæg. Du ønskede indlægget mere håndgribeligt. Jeg synes, at det var fint nok. Det er jo en smagssag.

Og i forvejen står der relativ mange oplysninger / data i mit sidste indlæg. Det meste er ikke meninger. Så der er langt flere "data" i mit sidste indlæg end i mange af DINE indlæg. Så chancen for at blive klogere er større i dette indlæg end i mange af dine. Og dine forskellige indlæg har som reglen ikke flere gode oplysninger end mine indlæg. Så du er vist "FAKTA-BLIND". Det må du endelig ikke forveksle med det ord, som jeg og nogle andre kalder fakta-resistens. Iøvrigt var jeg så venlig, at jeg i sidste indlæg mange gange skrev hvem, der var kommet med de enkelte oplysninger.

Raymond. Jeg synes, at flere af DINE indlæg er gode. Men andre af dine indlæg er MINDST lige så kedelige, u-interessante eller dårlige som nogle af mine indlæg måske kan være. Så du bør I DEN GRAD prøve at rette kikkerten mod dig selv. Jeg er nemlig flere gange kommet med LIDT kritik af dig i forskellige tråde. Og du får - ligesom mig - en del kritiserende tommelfingre nedad for dine indlæg herinde. Disse ting bør du tænke over. SÅ KIG PÅ DIG SELV.

På baggrund af overnævnte formuleringer mener jeg, at du - i din kraftige eller voldsomme kritik af mig i FLERE debattråde - kaster med sten, selvom du bor i et glashus Jeg har fået meget ros for tidligere læserbreve i aviser og en del positive tommelfingre opad debat-indlæg på internettet. Andre vil på samme måde synes, at nogle af dine indlæg er gode og interessante. Hvad jeg forsøger at sige er, at der skal være plads til ALLE os forskellige debattører. Husk det.

Jeg synes, at din kritik mod mine skriverier om lyd fra elbiler var unuanceret og vrøvlet. Og ja, jeg ved godt, at jeg nok får mange kritiske tommelfingre nedad for at skrive det med elbilers lyd til dig.

Du har ret i, at nogle af mine indlæg er MEGET lange. Så det er et minus hos mig. Så den del af din kritik vil jeg selvfølgelig gerne tage til mig. Dette her indlæg er ikke længere end min maksimum-længe, men det er langt. Hvad andet kan du forvente, når du gennem tiden er kommet med så meget kritik af mig ?

Jeg har taget dele af din kritik til mig. Vil du tage dele af min kritik til dig ? Det handler om den vigtige "selv-kritik ". Har du "selv-kritik, Raymond ? Eller synes du, at alle dine indlæg er "fejl-frie" eller "supergode"? Dette er nok mit SIDSTE indlæg til dig i denne debat-tråd.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Venstres kommentar til samme: Vi laver ikke om på registreringsafgiften, så det bliver dyrere at købe benzin/diesel biler, det bliver ikke med Venstres stemmer

Nej nu har de jo også sat den ned, og dermed sendt et klart signal

Fakta er bare at hvis ikke der bliver gjort noget, vil salget jo først langsomt begynde om 3-5 år. Vil flertallet så bare stå med hænderne foldet, og sige: "Klimamålene? Dem giver vi ikke en rød reje for"

 • 0
 • 0

Nej nu har de jo også sat den ned, og dermed sendt et klart signal

Fakta er bare at hvis ikke der bliver gjort noget, vil salget jo først langsomt begynde om 3-5 år. Vil flertallet så bare stå med hænderne foldet, og sige: "Klimamålene? Dem giver vi ikke en rød reje for"

Fint nok at Venstre ikke vil pille ved registreringsafgiften, bare de så sætter afgiften kraftigt op på benzin og diesel, og så få gjort den grønne ejerafgift og afgift nedslaget for km/l tidssvarende.

Et eller andet skal der jo ske, og det må Venstre også indse. De kan ikke bare lade hån om indgåede aftaler.

 • 0
 • 0

Dette er nok mit SIDSTE indlæg til dig i denne debat-tråd.

Tak, tak Jan Igen et meget langt indlæg, helt intetsigende. Du er velkommen til at kritisere mig, men kan du ikke gøre det MEGET kortere. Det ændrer intet ved at du slet ikke(kan måske ikke) reflekterer over de oplysninger du får serveret. Senest har II Bahnsen givet dig et link angående brintbiler. Han tror du er blevet klogere, men vi andre som har debatteret med dig ved, at du har fået helt lignende informationer tidligere, men det siver ligesom ikke ind i din hjerne.

 • 0
 • 0

Jeg er helt med på at afskaffe registreringsafgifter på elbiler. Samtidig vil jeg også gerne af med samme afgifter på benzin og dieselbiler. Så kan folk som Raymond van Wonterghem ganske frit vælge hvilken bil han ønsker at købe. Ingen grund til at pege fingre af hinanden.

Nu kan man jo se, at du er aktiv medlem af Venstre, så som en god partisoldat, følger du partilinien og lader andre betale for din forurening og din ødelæggelse af klimaet. Passer din holdning ikke bedre til LA? Vi skal alle betale for vore andel af miseren og det dummeste man kan gøre er at nedsætte afgifterne på fossildrevne biler.

 • 0
 • 0

De lider af fornægtelse, og satser på at sende aben videre til næste regeringssammenkog

Venstre har altid slået på at de var et ansvarligt parti, og de håber vel på at genvinde magten efter næste valg. Så det er mig lidt en gåde, hvorfor de løber væk fra presserende beslutninger velvidende at det bliver dyrere jo længere tid man venter.

Rent taktisk forstår jeg det heller ikke. Måske tror de ikke på at der er mange borgerlige vælgere, der bekymre sig om miljø og klima. Deri ligger der en kæmpe brøler Lavede Regeringen en bred grøn aftale med S, R og SF angående transport, ville de ikke tabe en eneste stemme til rød blok. Utilfredse borgerlige vælgere vil da gå til DF, hvis de skulle gå nogen steder hen. De konservatives grønne profil er fuldstændig forsvundet efter de er kommet i regering. Så hvor kan en borgerlig vælger med en grøn profil gå hen. Til S og R, og hvis man sætte det på spidsen SF.

Det er frustrerende at man idag skal ud på venstrefløjen for at finde nogle fornuftig tænkende mennesker.

 • 0
 • 0

Det er frustrerende at man idag skal ud på venstrefløjen for at finde nogle fornuftig tænkende mennesker.

Jamen er dette forum ikke et alt for lille rum at råbe i? Måske burde elbilentusiasterne lave en forening og udgive et blad for medlemmer og andre hvor I kunne agitere for at verden snart går under hvis ikke vi får elbiler og grøn omstilling nok. Hvad med at kalde sådan et blad "Vågn Op II" ?

 • 0
 • 0

Jamen er dette forum ikke et alt for lille rum at råbe i? Måske burde elbilentusiasterne lave en forening og udgive et blad for medlemmer og andre hvor I kunne agitere for at verden snart går under hvis ikke vi får elbiler og grøn omstilling nok. Hvad med at kalde sådan et blad "Vågn Op II" ?

Nu kan elbilerne desværre ikke redde verden alene, de er bare den bedste, indenfor rækkevide, nuværende vej til at nedbringe lokal forurening nu, samtidig med at vi får udfaset en gammel ineffektiv teknologi, og erstattet den med en bedre, mere effektiv, og (snart) billigere

Hvis ikke folk i dette forum kan forstå, alene de langsigtede økonomiske, tekniske og brugsmæssige fordele, så er det nok sandsynligvis endnu sværere? at nå ind til politikerne og hovedparten af vælgerne

Det gennemgående ved dette forums anti-elbilister er at de kun kan se alle hindringer, ulemper, og kortsigtede økonomiske sider, hvis de da ikke lige er direkte egoister med hensyn til hvad de (ikke) kan få ud af det De kommer ikke med brugbare alternativer, kun klamren til status quo

Er man problemløser, innovator, udvikler af hjertet, eller kun ingeniør på papiret?

De fleste debatter viser det tydeligt

 • 0
 • 0

Det gennemgående ved dette forums anti-elbilister er at de kun kan se alle hindringer, ulemper, og kortsigtede økonomiske sider, hvis de da ikke lige er direkte egoister med hensyn til hvad de (ikke) kan få ud af det De kommer ikke med brugbare alternativer, kun klamren til status quo Er man problemløser, innovator, udvikler af hjertet, eller kun ingeniør på papiret?

Der er vel ikke mange der har noget imod elbiler, men derfor kan man jo godt foretrække at se tiden an indtil man ser om teknologien har en fremtid! Vi husker måske hvor meget det hastede med at skifte til lavenergipærer, så snart vi havde gjort det kom LED på markedet og så var det forfra! Så kan man jo også pege på proportionerne: Danmark kontra verden, om vi i så lille et land hælder benzin på bilen eller strøm fra kul/vind/vand/atom kan verden ikke mærke! Og endelig har vi ikke nogen bilindustri selv, kun underleverandører, og de løser da sikkert problemer, innoverer osv. inden for deres nicher.

Så for mig og sikkert langt de fleste ingeniører handler det om det næste bilkøb og ikke så meget andet. Og jeg får ikke selv råd til en stor amerikanerøse, heller ikke selv om jeg kunne få den uden afgift, så jeg må kigge efter noget andet!

 • 0
 • 0

Så for mig og sikkert langt de fleste ingeniører handler det om det næste bilkøb og ikke så meget andet. Og jeg får ikke selv råd til en stor amerikanerøse, heller ikke selv om jeg kunne få den uden afgift, så jeg må kigge efter noget andet!

Jamen så fik vi det slået fast.

Og sammen med dine andre argumenter, er det så derfor man kæmper imod den vej som har vist sig at fungere!?

"Vi skal bare blive ved med at svine, for det kan være at der dukker en endnu bedre løsning op"

"Vi er så lille et land at det betyder ikke noget at vi sviner"

Utroligt! Og virkeligt utroligt at du oven i købet går offentligt med det

 • 0
 • 0

Så for mig og sikkert langt de fleste ingeniører handler det om det næste bilkøb og ikke så meget andet.

Det kan FDM sikkert hjælpe dig med.

De fleste, der diskuterer her, gør det tydeligvis ud fra et lidt længere og større perspektiv. Vi diskuterer ikke så meget, hvad der vil være nyttigt og realistisk for vores private husholdning her og nu. Vi diskuterer snarere, hvad der vil være nyttigt og realistisk for samfundet nu og i fremtiden.

Erfaringer/meninger fra egen husholdning kan have en vis relevans i forståelsen af, hvad der er realistisk for samfundet. Men så heller ikke mere. Går man for langt ud i den slags argumentation, er det kun støj.

 • 0
 • 0

Jamen er dette forum ikke et alt for lille rum at råbe i? Måske burde elbilentusiasterne lave en forening og udgive et blad for medlemmer og andre hvor I kunne agitere for at verden snart går under hvis ikke vi får elbiler og grøn omstilling nok. Hvad med at kalde sådan et blad "Vågn Op II" ?

Undskyld mig, men omhandler tråden ikke om hvordan salget går stryende i Norge - og vi diskuterer hvorfor det slet ikke går i DK.

Det er vel i ligeså høj grad en politisk diskussion som en teknisk.

Det kunne jo være du bare skulle forbi gå tråden, hvis du ikke har andet at byde ind med, end et surt opstød. Hvad med om du kommenterede på mine politiske betragtninger. Hvordan tror du Lars Løkke kan vinde næste valg, når han i den grad skubber "grønne" borgelig vælgere over i rød blok. Tror du med hånden på hjertet at der er nogen der skifter den anden vej. Altså at der er nogle Fra R og S der stemmer V på grund af deres miljøpolitik.

 • 0
 • 0

Det er vel i ligeså høj grad en politisk diskussion som en teknisk.

Det kunne jo være du bare skulle forbi gå tråden, hvis du ikke har andet at byde ind med, end et surt opstød. Hvad med om du kommenterede på mine politiske betragtninger.

Overordnet set - Det ville egentlig være forståeligt såfremt moderator satte hælen i og fjernede regulære politiske indlæg, og fastholdt at netop ing.dk burde dreje sig om teknikken. Mon ikke det oprindeligt var meningen?!

Hvis moderator ligeledes lugede ud i sure opstød, ja så ville der vist blive redigeret i indlæg fra de varmeste fortalere for elbiler.

 • 0
 • 0

Kære Hans Jørgen Nielsen.

Jeg har læst din interessante og spændende indlæg. Du skriver bl.a. ordret : " Det ville egentlig være forståeligt såfremt moderator satte hælen i og fjernede regulære politiske indlæg, og fastholdt at netop ing.dk burde dreje sig om teknikken. Mon ikke det oprindeligt var meningen?! "

Jeg er meget uenig i dit synspunkt. Jeg synes, at det er fint nok, at Dan, Raymond eller andre skriver lidt om et eller flere af de politiske partier.

Jeg er politisk neutral i mine såkaldte projekter. Men det vil da være dumt af mig, hvis jeg ikke nævner regeringspartiet Venstres svar til mig, hvor partiet kommer med en holdning om afgifter på elbiler. Og hvis jeg eller andre personer har fået andre svar fra de politiske partier, skal vi da have lov til at nævne dem herinde.

På samme måde skal jeg da have ytringsfrihed, så jeg kan nævne, at jeg synes, at Venstre vil have for store afgifter på almindelige elbiler om nogle år. Jeg synes, at afgifterne på elbiler skal være mindre end det, som Venstre ønsker om nogle år. Og snart får jeg nok flere svar fra nogle politikere, hvoraf jeg måske vil komme ind på et eller to af disse svar. Det vil tiden vise.

Så jeg synes, at det vil være utrolig synd, hvis "ansatte" på Ingeniøren går ind og sletter tekst med politisk indhold. Vi debattører skal blot sørge for, at det ikke tager overhånd med at skrive om det politiske. Hvis det politiske er ved at tage overhånd i en tråd, kan den "ansatte" hos Ingeniøren blot meddele, at debattørerne ikke længere bør diskutere politiske emner i den pågældende tråd. Han behøver jo ikke slette noget af det, som debattørerne skriver.

Selvom Ingeniørens debat-forum er mest teknik, skal der efter min mening også være plads til lidt snak om politiske partier. Så selvom jeg er utrolig uenig med Dan og Raymond i mange ting, synes jeg, at det er fint nok, at de begge nævner et eller flere politiske partier.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Det kan FDM sikkert hjælpe dig med.

De fleste, der diskuterer her, gør det tydeligvis ud fra et lidt længere og større perspektiv.

Kald det hvad du vil, mit perspektiv var så at Danmarks bilindustri havde sin storhedstid for snart 100 år siden, og intet tyder på at der kommer en ny! Fords og Opels fabrikker i København lukkede i 65 og 74, jeg nåede at se en af dem. Jeg mener regeringen går fornuftigt til værks, det er gjort muligt at købe elbiler, så må folk selv vælge om de vil eller ej. Der er en tendens til at forivre sig når det handler om miljø og klima, derved kommer man let til at ende med gårsdagens løsninger og spilde en masse penge fordi man satsede på umoden teknologi, mens de der så tiden an fik den færdige løsning.

 • 0
 • 0

Der er en tendens til at forivre sig når det handler om miljø og klima, derved kommer man let til at ende med gårsdagens løsninger og spilde en masse penge fordi man satsede på umoden teknologi, mens de der så tiden an fik den færdige løsning.

Hvis du nu rev dig løs fra dine erfaringer tilbage fra 65 og74 og kom ind i nutiden, og indså dennes virkelighed og udfordringer, ville du vide at vi har kæmpet for, og forpligtet os til at nå nogle kilmaforbedringer.

Blandt andet Klimarådet har beregnet at vi bl.a. skal have over 1.000.000 0-emmisionsbiler i 2030 for at nå disse mål

Mange der har den holdning til miljø, at det er ikke værd at bekymre sig om, er ældre menesker, hvorfor mon?, fristes man til at tænke

"Der er en tendens til at forivre sig når det handler om miljø og klima, derved kommer man let til at ende med gårsdagens løsninger og spilde en masse penge fordi man satsede på umoden teknologi, mens de der så tiden an fik den færdige løsning."

"umoden teknologi" ? Mener du helt udviklet? Hvormeget skal udviklingskurven have fladet ud før pågældende teknologi er "moden" i dine øjne? Ca 100år som brændstofmotorerne?

Kan du ikke bare een gang komme med et konstruktivt indput? Hvor lang tid mener du vi skal vente? Kommer den (endnu ikke opfundne?) "færdige løsning", tror du, inden vore børn og børnebørn dør?

 • 0
 • 0

Der er en tendens til at forivre sig når det handler om miljø og klima, derved kommer man let til at ende med gårsdagens løsninger og spilde en masse penge fordi man satsede på umoden teknologi, mens de der så tiden an fik den færdige løsning.

Jeg har før forsøgt at forklare dig, at vi her på sitet ikke interesserer os så meget for hvad der egoistisk set vil gavne i vores husholdning, men snarere for, hvad der vil gavne i hele vores samfund.

Dit modsvar til det er så blot, at vi skal interessere os for, hvad der egoistisk set vil gavne i vores eget samfund uden at interessere os for, hvad der vil gavne i hele verden.

Egoismen er vist svær at pille ud af dig.

 • 0
 • 0

Jeg har før forsøgt at forklare dig, at vi her på sitet ikke interesserer os så meget for hvad der egoistisk set vil gavne i vores husholdning, men snarere for, hvad der vil gavne i hele vores samfund.

Dit modsvar til det er så blot, at vi skal interessere os for, hvad der egoistisk set vil gavne i vores eget samfund uden at interessere os for, hvad der vil gavne i hele verden.

Egoismen er vist svær at pille ud af dig.

 • med adresse til Jens Arne Hansen.

Da Il Bahnsen skriver noget lignende til mig, så tillader jeg mig at kommentere jer begge.

Allan Olesen skriver: ". . . . at vi her på sitet ikke interesserer os så meget for hvad der egoistisk set vil gavne . . . . " "vi her på sitet" - - ja nogle tydeligvis, men de som ikke retter ind, bør de forvises for "jeres" site?

Jeg kunne godt tænke mig en nærmere definition af grænsen imellem egoisme og "hvad der vil gavne hele verden".

 • 0
 • 0

Mon ikke moderator skulle luge ud i troll's som dig først

Du har ikke bidraget med andet end din provokerende egoistiske og miljøfjendtlige holdning samt negative kommentarer

Måske du vil ulejlige mig og andre debattører med hvad du lægger i at kalde at kalde mig troll??

Du synes at jeg er miljøfjendtlig fordi jeg forholder mig pragmatisk og realistisk til miljøet. Læs: Jeg kan ikke bære verdens vægt på mine skuldre, og jeg er også begrænset af noget så trivielt som mit husholdningsbudget. Jeg mener ikke at mine kommentarer er specielt negative, for jeg forklarer blot hvordan hverdagen ser ud for en almindelig dansker, for jeg taler ofte om bilemner blandt folk jeg møder, og dine holdninger møder jeg i praksis kun på ing.dk - honest!

Du kan så måske lade dig provokere af flertallet af disse danskere, og det står dig naturligvis frit for. Sådan er jeg nemlig, - du vælger dit og jeg vælger mit. Jeg angriber nemlig ikke "de andre" og kræver bål og brand over dem for at få dem til at rette ind.

 • 0
 • 0

Hej Raymond.

Tak for en god og respektfuld tone i dit sidste indlæg. Undskyld, men jeg bliver altså nødt til at reagere på dit sidste indlæg. For endnu engang kommer du med en mærkelig kritik og nogle løjerlige og "mystiske" bemærkninger. Dette her er med sikkerhed det sidste indlæg til dig i denne tråd.

Jeg synes ikke, at mit indlæg til dig angående kritik og selv-kritik var intetsigende. Måske har du blot svært ved kritik eller selv-kritik. Hvad ved jeg ? Under alle omstændigheder er du og jeg er MEGET uenige om, hvornår et indlæg er intetsigende og hvornår det ikke er. En del af din kritik af et eller flere af mine indlæg er det, som man - med et af dine ord - ville kalde intetsigende.

M.h.t. længde holdt mit sidste indlæg sig indenfor den maksimum-grænse, som jeg som privatperson har sat for mig selv. Så jeg synes ikke, at mit sidste indlæg var for langt. Du synes, at det var for langt. Nogle kan kun lide korte indlæg. Andre er positive overfor lange indlæg. Sådan er vi jo så forskellige.

Jeg er stædig. ( Det er du vist også ). Og nogle af mine holdninger og synspunkter er svære at ændre. Alligevel er jeg - stort set - uenig med det meste af din kritik. Og hvis du har sådan en kritik, bør den da ikke kun rettes mod mig. Jeg kender ikke dine holdninger, så jeg ved ikke, at din kritik også bør rettes mod dig selv. Så jeg ved ikke, om du endnu engang kaster med sten, mens du bor i et glashus.

Kritikken skal da også rettes mod visse debattører og personer i den mest elbil-positive lejr. Hører du til denne gruppe, Raymond ? Det er mit indtryk, at flere personer i denne gruppe ofte ikke tager de gode argumenter og oplysninger til sig, der kommer fra os i de andre grupper. Debattører i den mest elbil-positive lejr er ofte svære at hugge og stikke i. De kan være meget " afvisende ". Så de er MINDST lige så stædige og "afvisende", som jeg af og til kan være.

Du nævner Ils link til mig om brintbiler i en anden debat-tråd. Og så nævner du, at du og andre har givet mig lignende oplysninger tidligere. Du får det til at lyde som om, at jeg er den eneste person, der godt kan se visse positive ting ved brintbiler. Det tror jeg i den grad ikke, at jeg er. Vi er efter min fornemmelse flere i de andre grupper herinde, som mener, at flere folk i den mest elbil-positive lejr ser meget sort / hvidt på tingene m.h.t. elbiler og brintbiler.

Jeg reflekterer i den grad over de oplysninger, data og argumenter, som mine "menings-modstandere" kommer med. Så din påstand om, at jeg ikke gør det, er helt forkert. Faktisk MEGET forkert. Det er lodret løgn og sludder. Din kritik er her intetsigende.

Derimod er jeg i tvivl om, hvor meget du reflekterer over dine menings-modstanderes argumenter,oplysninger og kritik. Det er du jo den bedste til selv at vurdere. Jeg og andre har flere gange serveret gode oplysninger og argumenter om brintbiler og elbiler for jer. Reflekterer I over disse gode oplysninger og argumenter ?

Indlægget er ikke længere end min maksimum-grænse. NOK FRA MIG. TILBAGE TIL DEN ØVRIGE DEBAT.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

Du kan så måske lade dig provokere af flertallet af disse danskere, og det står dig naturligvis frit for. Sådan er jeg nemlig, - du vælger dit og jeg vælger mit. Jeg angriber nemlig ikke "de andre" og kræver bål og brand over dem for at få dem til at rette ind.

Troll kan du finde på wikipedia

Igen skriver du: "jeg, jeg, jeg, "

Klart at vi er nogen der ikke har råd til at redde verden alene, men måske vi kunne gi en hånd? Det er vanvid at kæmpe imod med alle kræfter og stålsat vilje

Vi har haft denne diskusion før, hvor du udpenslede alle dine bekræftelser af de egoistiske elbils-modstanderes kommentarer jeg havde sat op. Du forholdt dig ikke til de åbenlyse gratis fordele for dig og andre der følger med, men istedet beklagede du dig over du ikke havde råd til elbil. Desuden forbeholdt du dig din ret til at udlede som du behager, hvilket du ikke vil indse er noget du trækker ned over hovedet på andre. Du er ikke alene.

Vil du prøve igen?....... så kan vi se om du stadig er verdens midtpunkt:

.

Hvorfor hører man hele tiden, meget af det selv her på ing.dk:

Hvorfor skal elbilerne have mindre afgift

Elbilerne er jo tunge, så de kan da ikke være særligt grønne

Hvorfor skal jeg være med til at betale for dem

Elbilerne kører og sviner jo på sort strøm

Kun de rige der har råd til Tesla

Elbil er for dyr for mig

Elbil kører ikke langt nok til mig

Elbil kan ikke fåes i min yndlingsfarve ...osv.

Det er til at brække sig over et så uintelligent og snævertsynet ego mange folk er belemret med

Hvad med at glæde sig over den renere luft, når du cykler eller går, og du møder en Tesla, giv føreren en thumb up og et smil, han er endda med til at du hurtigere får mulighed for at købe en elbil der tilfredsstiller netop dine behov, samt ydermere er bedre og billigere end de fossilbiler vi har nu

Er det virkeligt så svært at se bare lidt længere ud i fremtiden, ud over sin egen næse

+8 -1

 • 0
 • 0

Du kan så måske lade dig provokere af flertallet af disse danskere, og det står dig naturligvis frit for. Sådan er jeg nemlig, - du vælger dit og jeg vælger mit. Jeg angriber nemlig ikke "de andre" og kræver bål og brand over dem for at få dem til at rette ind.

Det er lidt pudsigt, for sådan læser jeg din kommentar

" Overordnet set - Det ville egentlig være forståeligt såfremt moderator satte hælen i og fjernede regulære politiske indlæg, og fastholdt at netop ing.dk burde dreje sig om teknikken. Mon ikke det oprindeligt var meningen?!

Hvis moderator ligeledes lugede ud i sure opstød, ja så ville der vist blive redigeret i indlæg fra de varmeste fortalere for elbiler. " Jeg har iøvrigt ikke haft til hensigt at aggitere for noget politiks parti, men har bare funderet over hvor jeg som borgelig vælger skal sætte mit kryds næstegang, når nu energi og miljø politik ligge mig på sinde.

Jeg synes ikke jeg har flytte mig politiks hvad angår energi og miljø politik. Men det har det bla. Venstre, og det er den forkerte vej,

 • 0
 • 0

Jeg er stædig. ( Det er du vist også ).

Nej Jan, du er i-udfordret og det er jeg ikke. Du er ikke i stand til at reflektere over tingene og ej heller argumentere - i nogle indlæg skriver du 30 gange "Jeg mener" og "Jeg synes", det kan du bruge i andre fora, men ikke på ing.dk. Det er fuldstændig lige meget om det tager 3-5 minutter at fylde en Brintbil, når en elbil normalt er fuldt opladet hver nat - du kan ikke sammenlige tiden det tager at lade en elbil op med den tid det tager at fylde en brintbil - forstår du det? Du har heller aldrig forsøgt at forklare, hvor du havde tænkt dig at løse problemet, at der bruges 4 til 5 gange så meget energi på drift af en brintbil fremfor en elbil - forklar hvorfor det ikke er noget problem. Det går fuldstændigt galt for dig, fordi du "mener" og "synes" altid men det er ikke noget argument. Du "mener" at en bil skal være mellem 3,75m og 4,25m, det "mener/synes" du er det mest sikre - gud hjælpe mig om ikke du skriver det til folketingset, så jo Jan, du er i-udfordret. https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&es.... http://www.motion-online.dk/fora/index.php...

 • 0
 • 0

Egoismen er vist svær at pille ud af dig.

Jeg skal huske at minde mig selv om engang imellem at besøge debatten på ing.dk - en slags museum for det beskedne storhedsvanvid som præger det politiske spektrum fra de radikale og helt ud til alternativet.

Her kunne jeg så se det globalistiske snæversyn udstillet når jeg udråbes til egoist med indremissionsk patos fordi jeg ikke køber påstanden om at jeg har en særlig pligt til at redde verden! Men selvfølgelig - når man ved man har ret så er det nok OK at råbe egoist?

For egentlig handler debatten her vel bare om at nogle er misundelige fordi det er mislykkedes for elbillobbyen at plukke samfundet og forbrugerne lige så groft som vindmøllelobbyen havde held til?

Jan Hervig Nielsen skriver "Ingeniørens debat-forum er mest teknik" men han synes godt der må være plads til lidt politik. Jeg er helt uenig, jeg kan ikke få øje på noget teknik, kun politiske meninger. Det tekniske er ret banalt, det handler om biler, nogen synes det giver en enorm forskel hvis bilen har en elmotor i stedet for en benzinmotor, andre går ikke så højt op i det. For nogle år siden fandt man på at favorisere dieselmotorer, det fortryder man nu, nu favoriserer man elmotorer osv.

 • 0
 • 0

Il Bahnsen (IB):Igen skriver du: "jeg, jeg, jeg, "

HJN: Jeg (undskyld) forholder mig til den konkrete hverdag. Til gengæld møder jeg masser af ideologiske holdninger, som ofte er fugle på taget.

IB: Klart at vi er nogen der ikke har råd til at redde verden alene, men måske vi kunne gi en hånd?

HJN: Jeg smider ikke affald i naturen, jeg skifter til LED lys, jeg er bevidst om mit energiforbrug i huset og mange andre ting.

IB: Det er vanvid at kæmpe imod med alle kræfter og stålsat vilje Vi har haft denne diskusion før, hvor du udpenslede alle dine bekræftelser af de egoistiske elbils-modstanderes kommentarer jeg havde sat op.

HJN: En række af nedenstående bemærkninger kan jeg bekræfte. Jeg er som nævnt ikke elbilmodstander. Kunne måske tænke mig en selv, men det er simpelthen urealistisk foreløbig.

IB: Du forholdt dig ikke til de åbenlyse gratis fordele for dig og andre der følger med, men istedet beklagede du dig over du ikke havde råd til elbil.

HJN: Vi taler om Danmark ikke sandt? Dette er ikke Norge. Sig mig håner du mig fordi jeg ikke har råd til en elbil?

IB: Desuden forbeholdt du dig din ret til at udlede som du behager, hvilket du ikke vil indse er noget du trækker ned over hovedet på andre. Du er ikke alene.

HJN: Hvis jeg skal have mit liv til at hænge sammen, så behøver jeg en bil. Der er mange ting ”jeg trækker ned over hovedet på mange” i kraft af min eksistens. Jeg vil være opmærksom på såfremt nogen, som færdes i mit område begynder at klage over mine udledninger.

IB: Vil du prøve igen?....... så kan vi se om du stadig er verdens midtpunkt: . Hvorfor hører man hele tiden, meget af det selv her på ing.dk: Hvorfor skal elbilerne have mindre afgift

HJN: Elbiler skal ikke pålægges afgifter. Det skal andre biler heller ikke. Udover monumentale besparelser på administration af afgifter, så bliver det personlige bilvalg mere fri.

IB: Elbilerne er jo tunge, så de kan da ikke være særligt grønne

HJN: Min bekymring er at tunge biler har dårligere køreegenskaber end lettere ditto.

IB: Hvorfor skal jeg være med til at betale for dem

HJN: Det skal jeg vel heller ikke.

IB: Elbilerne kører og sviner jo på sort strøm

HJN: Nå.

IB: Kun de rige der har råd til Tesla

HJN: Og det mener du ikke?

IB: Elbil er for dyr for mig

HJN: Jeg har i hvert fald ikke råd til en.

IB: Elbil kører ikke langt nok til mig

HJN: Jeg kunne leve med garanterede 300 Kilometers rækkevidde.

IB: Elbil kan ikke fåes i min yndlingsfarve ...osv.

HJN: Den slags luksus kan jeg som brugtbilskøber ikke være kræsen på.

 • 0
 • 0

Hej.

RAYMOND :

Mit sidste indlæg til dig var som sagt det sidste hele indlæg til dig. Jeg vil derfor ikke bruge et helt indlæg på diskussionen med dig. Så jeg vil kun skrive en kortere tekst til dig i mine indlæg, indtil diskussionen dør ud. Du gider åbenbart bruge tid på at grave et af mine indlæg til Motion-Online og et af mine fine breve til politikerne frem samt læse dem. Efter dit seneste indlæg prøvede jeg derfor at skrive dit navn på Google, Linkedin og på Facebook, så jeg kan se, hvem du er og hvad du har skrevet. Hvem er du egentlig ? Er du ham med billeder af en Tesla S elbil ? Ejer du en elbil ? Hører du med i den elbil-positive gruppe ? Har jeg gjort dig sur, fordi jeg tillader mig at kritisere elbiler, som du måske selv kører rundt i ? Jeg ejer ikke selv en elbil.

Jeg ved ikke, hvad "i-udfordret" betyder. Men jeg føler mig ikke udfordret af dig. Noget af din kritik af mig, som nu har bredt sig over FLERE debat-tråde,er useriøs og derfor intetsigende. Jeg har allerede forklaret dig, at din påstand om, at jeg ikke reflekterer over andres meninger, er direkte løgn. Gud hjælpe mig om du ikke tillader dig, at komme med stort set den samme vrøvlede og forkerte påstand igen. ... Kære Raymond. Du lyver jo.

Og mener du, at du er bedre til at argumentere end jeg ?? Seriøst ?? Både jeg og andre herinde på Ingeniøren er kommet med et eller flere fakta og argumenter om brintbiler og elbiler. Men det vil du og visse folk i den mest elbil-positive gruppe måske helst glemme. Du ved vist ikke altid, hvad du snakker om.

I debat-trådene på Ingeniørens forum skal der ikke kun være plads til fakta men også meninger. Det er ikke kun mig, der kommer med meninger i vores indlæg herinde på Ingeniøren. Og sørme om du ikke selv kom med en MENING om brintbiler i dit sidste indlæg. Hvis du ikke er tilfreds med dette og andre ting herinde, bør du - I DEN GRAD - finde dig et andet forum. Vi har ytrings-frihed herinde.

DAN :

For snart mange år siden vedtog politikere, at for hver km en benzinbil kørte over 16 km / l benzin ville den få en rabat eller fradrag i registreringsafgiften på 4.000 kr. For dieselbiler var det over 18 km / l diesel.

Nogle - og måske dig Dan ? - mener, at de 16 km /l benzin og 18 km / l diesel er forældede og ikke tidssvarende, da mange biler har et bedre brændstof-forbrug end disse 16 km / l og 18 km / l. Men her glemmer man en meget vigtig ting. Mange biler kører over 16 km / l eller 18 km / l, når vi bruger den nuværende gamle metode til at måle brændstof-forbrug. Men snart kommer der som sagt en eller to mere realistiske metoder til at måle dette. Og det vil jo sige, at bilerne ikke længere vil have de høje km/ l-værdier, som de har i dag. De vil jo køre en del kortere på literen efter den eller de nye metoder. Det er en af grundene til, at jeg synes, at 16 km / l benzin og 18 km / l diesel - muligvis - kan være relativ gode at bruge i fremtiden.

Jeg er godt klar over, at folk i den mest elbil-positive lejr måske vil give mig kritiske tommelfingre nedad for dette svar til Raymond og Dan.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

RAYMOND : Mit sidste indlæg til dig var som sagt det sidste hele indlæg til dig. Jeg vil derfor ikke bruge et helt indlæg på diskussionen med dig. Så jeg vil kun skrive en kortere tekst til dig i mine indlæg, indtil diskussionen dør ud

Og så skrev du et langt og tomt indlæg, hvorfor svarede du ikke på spørgsmålene? Kan du ikke? Du er blevet spurgt om dem mange gange. Hvad mener du om global opvarmning, har videnskaben ret når den skriver at vi kun har få år til at vende bøtten, hvis vi skal nå det mål som på max 4 grader? Hvis du mener det ikke er korrekt, så forstår jeg dine indlæg - men helt ærligt, det er fuldstændig lige meget om en bil kan kør 18km/l eller 20km/l, når det eneste som batter er helt at fjerne fossil afbrænding - kan du overskue problematikken? Elbiler er et middel til at fjerne fossilafbrændingen, men man kan da sagtens bruge både brintbiler og synfuelsbiler til at opnå samme mål, det koster bare 4-5 gange samme energimængde og det er ligesom lidt af et problem, kan du overskue det? Så når jeg skriver positivt om elbiler, så er det i ovenstående kontekst

Og mener du, at du er bedre til at argumentere end jeg ?? Seriøst

Jeg er godt klar over at din hjerne fortæller dig noget andet, har du været ude for en trafikulykke eller anden ulykke? Men du er jo helt hen i skoven, for du argumenterer ikke, du "synes" og du "mener" bare og du reflekterer ikke over de info du får og du svarer ikke på relevante spørgsmål. Så smut du tilbage til dit projekt smørhul og fortæl folk, hvilke vitaminer de skal tage(De råd vil dine læsere så heller ikke følge, for de kan også se, at du overhovedet ingen baggrund har for give den slags råd).

 • 0
 • 0

Hej.

Ja Allan. Jeg burde nok ikke lade mig provokere så meget, som jeg gør, når Raymond kommer med kritik af mig. Han kommer med løgn i flere indlæg, men det vil jeg nu lade ligge. Han gider ikke engang svare på mine spørgsmål, så jeg vil hermed stoppe diskussionen efter at have sagt følgende.

Jeg kan overskue problematikkerne lige så godt som Raymond. Han burde måske lave sit eget forum og smutte over i det. Hans kritik m.h.t. vitaminer kan jeg ikke tage mig af, da han måske ikke aner noget om emnet.

Ja, det var så alt. Jeg gider ikke spilde mere tid på denne . Så jeg vil tage DIN kritik til mig Allan - og dermed droppe denne mærkelig diskussion med med Raymond.

Kærlig hilsen Jan, Projekt S og T

 • 0
 • 0

"B: Det er vanvid at kæmpe imod med alle kræfter og stålsat vilje Vi har haft denne diskusion før, hvor du udpenslede alle dine bekræftelser af de egoistiske elbils-modstanderes kommentarer jeg havde sat op."

"HJN: En række af nedenstående bemærkninger kan jeg bekræfte. Jeg er som nævnt ikke elbilmodstander. Kunne måske tænke mig en selv, men det er simpelthen urealistisk foreløbig."

Så derfor er du imod at elbiler favoriseres

.

"B: Du forholdt dig ikke til de åbenlyse gratis fordele for dig og andre der følger med, men istedet beklagede du dig over du ikke havde råd til elbil."

"HJN: 1.Vi taler om Danmark ikke sandt? Dette er ikke Norge. 2.Sig mig håner du mig fordi jeg ikke har råd til en elbil?"

1.Så du mener at der skal udskiftes så mange fossilbrændere som i Norge før den renere luft, lavere støjniveau, og mindre co2 udslip kan nydes af alle? Ja men det er jo Danske politikeres skyld ( samt alle økonomiske, og uransagelige personlige kræfters) 2. Av!, hvor kom den fra? Lige en du må arbejde lidt med, med dig selv. Nej, jeg har venner fra alle samfundslag, også mindre bemidlede end du sikkert ville kunne forestille dig, så igen en fejl-formodning fra din side

.

"Jeg vil være opmærksom på såfremt nogen, som færdes i mit område begynder at klage over mine udledninger."

Hvorfor ikke være opmærksom nu? Hvor stort er "dit område"?

.

Jeg er ikke rabiat fossilbils hader, jeg har ikke noget imod folk der kører i store dieselbiler, de træffer de valg der er fornuftige for dem i den verden vi befinder os i. Nogle af de rammer vi agerer i, kan økonomiskt flyttes/påvirkes af politikerne.

Jeg hader kun de skyer af sort OSSSS! der blæses ud hvergang en "moderne" dieselbil fortager en hurtig overhaling, eller lægger voldsomt fra start ved lyskurven, (komplet latterligt forøvrigt) for at prøve at være hurtigere end en lille benzinbil eller en elbil.

Det synlige udtryk det manifesterer, er en grotesk udpensling om en teknologi, der burde have været henvist til museer, år tilbage. Det trækker tanker om industrialiseringens barndom frem, og vi lever i 2017!

Jeg siger ikke du eller andre skal skifte bil ud, men jo flere faktorer man er bevidst om, jo bedre valg har man mulighed for at træffe nu og i fremtiden, også til gavn for dem der ikke personligt har klaget.

.

"B: Elbilerne er jo tunge, så de kan da ikke være særligt grønne"

"HJN: Min bekymring er at tunge biler har dårligere køreegenskaber end lettere ditto."

Der kan jeg så berolige dig med at du tager fejl. Tyngdepunktet er som udgangspunkt noget af det vigtigste for køreegenskaberne. Citroen Cactus, ligesom flere andre lettere biler, er ikke særlig gode. Et af de værste eksempler i nyere tid er Mercedes A, jeg blev decideret søsyg under en tidlig prøvetur. Tyske og Svenske motorjurnalister, var ved at vælte med den (kan ikke lige huske om der faktisk var en der væltede) Den måtte kraftigt revideres, før det var sikkert at lukke den ud på vejene.(igen!?)

.

Dine andre forklaringer er gennemsyret af et perspektiv fra manglende økonomisk formåen, og deraf misundelse. Måske deraf udspringer din modvilje, og negative holdning til "elbilsrevolutionen"

.

"Jeg er helt med på at afskaffe registreringsafgifter på elbiler. Samtidig vil jeg også gerne af med samme afgifter på benzin og dieselbiler."

Virkningen af denne udmelding fra dig, er som et forstørrelsglas på din holdning, = frit valg = flere fossilbiler = FUCK!!! moder jord, alle fremtidige generationer, og al sund fornuft

Problemet er jo at først 2020-2023 bliver elbilerne billigere end fossilbilerne. Så du (og politikerne) synes det er en god ide at få så mange gammeldags, svinende, ineffektive, økonomiskt forvredne, kartelkontrolerede, svindel-biler ud på vejene i en fart.

 • 0
 • 0

@Il Bahnsen

Det er lidt tungt at diskutere med dig. Du tonser ud af enhver tangent du kan finde for hver bemærkning jeg skriver, og dine antagelser om mit liv og levned er i vid udstrækning uigenkendelig. Det forekommer mig dog i din debattone, og her må du rette mig hvis jeg tager fejl, at du nærmest spytter økologisk blod af bar’ arrigskab over dine med- eller i dit tilfælde moddebattører når de ikke mener det samme som dig ?!

Kunne egentlig være en fest at diskutere med dig IRL :-)

 • 0
 • 0

Raymond van Wonterghem:

Alt bliver bedre imorgen, hvis der er nogen som køber i dag - Det ved du godt, ikke Jens?

Jeg kan ikke hidse mig op over at nogen vil blære sig ved at køre Tesla, heller ikke over at man slipper for afgift, det er i mine øjne ikke værre end at købe sort arbejde - der hvor jeg står af er når nogen mener at deres forbrugsvalg skulle være udtryk for et globalt hensyn, den typiske radikale idealisme der først og fremmest giver ret til at se ned på andre der har truffet andre valg!

Og så faldt det mig ind at prisen for at blære sig med ny teknik synes at være konstant, f. eks. var det for 50 år siden stereoanlæg der lige var kommet frem, og hvis de mest ivrige dengang fyrede 50.000 af på den tids topmodel, så svarer det vel nogenlunde til prisen på en Tesla i dag :-)

 • 0
 • 0

denne side om elbiler: Norge går elbil-amok: 6 ud af 7 mest solgte biler er nu elektriske, bliver angrebet af både Hans Jørgen og Jens Arne , fra deres første indlæg her, senere bl.a. med beskyldninger om at vi (elbilsrealisterne? dem der snakker om elbiler?) vil trække vores holdninger og meninger ned over dem.

Jeg troede egentlig at vi bare snakkede om elbiler og miljø ?

De argumenterer for deres frihed til selv at bestemme. Siger der er mange der mener det samme som dem, og skyder os alle mulige selvopfundne intentioner i skoene.

De er ikke kommet med nogle egentlige input, kun kritik og negative kommentarer af personer og elbiler.

Nu er vi så bl.a. blærerøve og arrige økologisk blodspyttende personer?

.

Mærkeligt at i ser elbiler som en så direkte, alvorlig trussel, imod jeres personlige frihed og livsfilosofi, at i føler jer nødsaget til en langvarig kamp, med stålsat vilje, imod alt og alle der rører sig herom?

Jeg er glad for at i er her, misforstå mig ikke, det er altid godt at prøve at forstå andre mennesker, og hvordan de tænker

 • 0
 • 0

Jeg kan ikke hidse mig op over at nogen vil blære sig ved at køre Tesla, heller ikke over at man slipper for afgift, det er i mine øjne ikke værre end at købe sort arbejde

Hold da op hvor er du dum at høre på, jeg har formodentlig betalt betydeligt mere registreringsafgifter i mit liv end dig, er du så et dårligere menneske end mig - det burde ligesom være lidt konsekvensen af dit udsagn. Jeg har heller ikke behov for at blære mig med min Tesla, hvorfor skulle jeg? Må man kun advokere for fossilfri transport(og alt det andet fossilfrie), hvis IKKE man ejer en Tesla? er du ikke en lille smule ensporet.

Og kæden springer fuldstændig af, når du ikke rigtig forstår (selvom du pipper lidt om det), at alt nyt kun bliver billigt, hvis der kommer volumen i produktionen og det har altid været firstmower'ne som har betalt for muligheden for volumenproduktion - Det er den politik som Elon Musk anlagde med Tesla, først en Roaster som betalte for udviklingen af Model S, som så betalte udviklingen og produktionsudstyret for Model 3 - Du vil gerne start på niveau 3, men det kan man ikke og det gik jeg ud fra at du vidste.

 • 0
 • 0

Jeg kan ikke hidse mig op over at nogen vil blære sig ved at køre Tesla, heller ikke over at man slipper for afgift, det er i mine øjne ikke værre end at købe sort arbejde

A hva. Jeg havde ligesom godt fornemmet at Tesla ejere bliver ramt af misundelse, men ligefrem at anklage Tesla ejere for mere moralske anløbne en folk der køber sort arbejde, den havde jeg ikke lige set komme.

Jeg har sagt det før, men jeg vil gerne sige det igen. Jeg har ikke købt en Tesla, da jeg har vurderet værditabet til at være større end jeg brød mig om. Derfor købte jeg en BMW i3. Men jeg vil gerne takke alle der har købt Tesla, da de igennem deres støtte til Tesla, har støttet hele elbilssagen enormt. Tesla's betydning for elbilen, har været enorm. Ikke mindst har Tesla vist at, elbiler ikke absolut behøver at være fodformede økobiler, men godt kan være en flot sportssedan. Vigtigere så har Tesla presset de etablerede bilproducenter til at tage elbilen alvorlig.

 • 0
 • 0

A hva. Jeg havde ligesom godt fornemmet at Tesla ejere bliver ramt af misundelse, men ligefrem at anklage Tesla ejere for mere moralske anløbne en folk der køber sort arbejde, den havde jeg ikke lige set komme.

Narh, de er allerhøjest blevet beskyldt for at være lige så moralsk anløbne som folk, der køber sort arbejde, Altid rart at vide, at man har nogen under sig, når man befinder sig i bunden af det moralske hierarki...

 • 0
 • 0

Mærkeligt at i ser elbiler som en så direkte, alvorlig trussel, imod jeres personlige frihed og livsfilosofi

Jamen jeg har intet imod elbiler og ser ingen trussel, men jeg ser på den anden side heller ikke den store sensation i at biler får en ny motortype eller brændstoftank :-) Det fangede blot min interesse og jeg har da også fået login på Green Mobility, fordi jeg nok snart må skifte bil, men det bliver stadig benzin næste gang, men næste gang igen bliver det sikkert el og med holder til krykke eller rollator :-)

Men jeg må da give ham ret der beskylder mig for at være dum, det er dumt at lade sig provokere af arrige skældsord som egoist og miljøsvin mm, og svare igen med drilleri, en uvane jeg har, og som blev trigget af elbilfortalernes meget selvhøjtidelige attitude. Og jeg er da selv overrasket over at jeg lod mig rive med så dette er vist den 8. kommentar til noget som egentlig ikke optager mig særligt!

Til sidst kan jeg dog ikke lade være at undre mig: Den oprindelige danske minimalistiske tilgang med Ellert, Kewet, Whisper solgte ikke , folk ville have en rigtig bil, nu er vi havnet i den modsatte grøft hvor man forsøger at trække markedet i gang oppefra, med dyre sportsvogne, så for Danmark ser jeg ikke rigtig noget i den udvikling som kan begrunde den voldsomme interesse! At kineserne kan have en helt anden tilgang og at det kan være fornuftigt at de opbygger en bilindustri fra bunden med elbiler er en anden sag.

 • 0
 • 0

Jeg er glad for at i er her, misforstå mig ikke, det er altid godt at prøve at forstå andre mennesker, og hvordan de tænker

Jamen så skal jeg da gerne prøve at kaste lidt lys over mine vinkler.

Dit indlæg illustrerer at en diskussion IRL ville være en stor gevinst. Der overfortolkes i stor stil på skrevne debatter, og de færreste kan bryste sig af ikke at gøre det. Det er sikkert fraværet af kropssproget der forårsager det. IB:”... siger der er mange der mener det samme som dem, og skyder os alle mulige selvopfundne intentioner i skoene.” - - er netop en indikator for det.

Netop opfundne intentioner, altså at blive skudt noget i skoene, som man ikke står for er intimiderende, og man er stærk fristet til at forsvare sig og få tingene på plads. Det vil jeg da også forsøge at gøre i det efterfølgende.

Meget af min argumentation udgår fra min egen verden, og derfor optræder ”jeg” mange gange. Man kunne selvfølgelig påtage sig en mere kosmopolitisk udgangspunkt, men den skulle vel også indeholde et ideal, som dermed ville være politisk. Det har jeg folk til og jeg har i reglen mulighed for indirekte at stemme på sådanne repræsentanter fra tid til anden.

Et andet politisk tema er den klassiske højre- og venstre polarisering, og her kan det vel ikke overraske læsere af mine indlæg, at jeg sætter egne valg og dermed frihed så højt på min agenda, at jeg er borgerlig af observans. Jeg oplever ofte at venstrefløjen er omklamrende og ”for alles bedste” vil tvinge mig til deres ”bedste” løsninger. Hey – hvad der er bedst for jer er ikke nødvendigvis bedst for mig. Jeg omklamrer netop ikke ”de andre” i nær samme omfang, som i; Kør elbil hvis du vil og lad mig køre i det der passer mig.

Så bliver jeg kaldt for egoistisk. Tjah – jeg er nu engang hovedpersonen i mit eget liv, og skal jeg for eksempel skifte min benzinbil ud med en elbil, så bliver prisen så høj at jeg dramatisk må omlægge mit liv, uden at jeg får mere ud af det end andre folks bedre samvittighed og nattesøvn. Det er faktisk kernen og som pådrager mig prædikatet ”egoistisk”. Desuden jeg jeg ganske sikker på at mit bidrag er uden betydning for verdens skæve gang, da jeg mindes at have hørt at klimaet ikke kender til landegrænser. Måske er det min livserfaring som bonner ind her.

Kan man så finde flere som mig? Hmm – man kunne for eksempel lodde den nationale stemning på fraværet af indignation over elbilernes konkurrencedygtighed.

Er jeg så misundelig på Tesla ejere? Nope - folk må hjertens gerne købe og køre i en Tesla og jeg er endda ikke det mindste misundelig. I det hele taget optager misundelse en uhyre lille del af mit liv. Jeg har endda aldrig prøvet at føle misundelse over naboens bil eller haft overvejelse om at ”overkøbe” ham med en bedre model. Jeg er så til gengæld hjulpet godt på vej af deres kedelige valg og høje månedlige afdrag.

Og nåh-ja, lidt humor i debatten falder desværre også på gold jord :-(

 • 0
 • 0

Tak Hans Jørgen, jeg forstod for længe siden at du er midtpunktet i dit liv, og du inkluderer ikke det store fælleskab(ej heller det lille) i din verden

Og der er ingen der har sagt at du skal købe en elbil, alligevel bliver du ved med at skrive igen, og igen, og igen, om at du ikke har råd, at det ikke er en fordel for dig, at den ikke er konkurencedygtig i forhold til en benzinbil.

Skal vi have ondt af dig?

Starte en indsamling?

Der er mange der ikke har råd til en elbil....måske de venter et par år....måske de ikke køber en så....måske de slet ikke vil have en...hvem ved

Men du vil jo slet ikke have en elbil, du foreslår at benzin og dieselbiler skal fritages for afgift. DER! er det din kæde fuldstændig hopper af, og du går imod andres liv, for at du selv kan bestemme, og det betyder da ikke noget hvad vi i Danmark gør, i den store sammenhæng. At du slet ikke forstår at det er egoisme, er foruroligende. Co2 udledning? klimål? nærmiljø ??

Du kører rundt i fejlfortolkninger, selv det helt rene skrevne ord og livets simple overordnede sammenhænge går hen over hovedet på dig.

 • 0
 • 0

Tak Hans Jørgen, jeg forstod for længe siden at du er midtpunktet i dit liv, og du inkluderer ikke det store fælleskab(ej heller det lille) i din verden

Og der er ingen der har sagt at du skal købe en elbil, alligevel bliver du ved med at skrive igen, og igen, og igen, om at du ikke har råd, at det ikke er en fordel for dig, at den ikke er konkurencedygtig i forhold til en benzinbil.

Skal vi have ondt af dig?

Starte en indsamling?

Der er mange der ikke har råd til en elbil....måske de venter et par år....måske de ikke køber en så....måske de slet ikke vil have en...hvem ved

Men du vil jo slet ikke have en elbil, du foreslår at benzin og dieselbiler skal fritages for afgift. DER! er det din kæde fuldstændig hopper af, og du går imod andres liv, for at du selv kan bestemme, og det betyder da ikke noget hvad vi i Danmark gør, i den store sammenhæng. At du slet ikke forstår at det er egoisme, er foruroligende. Co2 udledning? klimål? nærmiljø ??

Du kører rundt i fejlfortolkninger, selv det helt rene skrevne ord og livets simple overordnede sammenhænge går hen over hovedet på dig.

Til dig og Raymond van Wonterghem: Fik I læst disse linier: "Kan man så finde flere som mig? Hmm – man kunne for eksempel lodde den nationale stemning på fraværet af indignation over elbilernes konkurrencedygtighed." ??

Man skal overhovedet ikke have ondt af mig fordi jeg ikke har råd til en elbil. Jeg kunne måske kom skridt nærmere, hvis kineserne måtte tilbyde en billig en, men den går heller ikke, hvis man skal forstå IB ret (?)

Næh - min deltagelse her i debatten skyldes primært at man punker os for at køre i vore diesel- og benzinbiler, som vi har råd til.

Så hører vi at folk nærmest dør som fluer på grund af dem. Er bekymringen for det mon ikke størst for de som har VALGT at bo i lokalområder som for eksempel København? Jeg mener - jeg flyttede til en by med en lufthavn, men har jeg så ret til at klage over støjen?

 • 0
 • 0

Og heldigvis gælder det for os alle sammen. Så derfor er der ingen af os det behøver at gøre noget, da alle de andre gør det! Eller, hov....

Mange af os har særlige interesser som vi i nogen grad plager vore omgivelser med i sociale sammenhænge. Til gengæld synes jeg at det er dårlig stil at true de andre med økonomiske sanktioner, såfremt de ikke også hopper på den vogn.

Det er fint nok at udvikle og tilbyde elbiler, og interessen skal nok komme hos bilkøberne, men lad det komme af frivillighedens vej.

 • 0
 • 0

Til dig og Raymond van Wonterghem: Fik I læst disse linier: "Kan man så finde flere som mig? Hmm – man kunne for eksempel lodde den nationale stemning på fraværet af indignation over elbilernes konkurrencedygtighed."

Det er jo komplet blank, du har stadig ikke forstået en brik

"Man skal overhovedet ikke have ondt af mig fordi jeg ikke har råd til en elbil. Jeg kunne måske kom skridt nærmere, hvis kineserne måtte tilbyde en billig en, men den går heller ikke, hvis man skal forstå IB ret (?)"

Gå lige over og se i den anden tråd, hvor jeg 2!!! gange har givet dig skriftlig forklaringn på de 2!!! linier der er skrevet helt klart, uden mulighed for fejlfortolkning, og alligevel bliver du ved med at tro jeg har et skjult budskab

Jeg er sikker på at du har en fin livserfaring, men intet du har skrevet i denne tråd har vidnet on dette, tværtimod virker det som harddisken har været helt fyldt op for mange år siden

 • 0
 • 0

Skal vi have ondt af dig? Men du vil jo slet ikke have en elbil,

Skal vi have ondt af dig? Men du vil jo slet ikke have en elbil,

Nåh-ja, som sagt skal man ikke have ondt af mig, men det forekommer mig at nogen bør have ondt af - - hmm - nogle andre fordi elbilerne ikke vælter frem i Danmark med samme fart som i Norge?

Jeg drømmer faktisk lidt om en elbil, men den findes mig bekendt ikke. Det skulle være en klon af Tesla Roadster og NextEV Nio EP9, men kommaet på prisen skal holde flyttedag.

http://carreleasedates2017.com/2017-tesla-...

http://www.nio.io/ep9

En to-personers kunne sagtens gøre det, og Nio'en har en par detaljer, som andre fabrikanter burde lade sig inspirere af. Det ser endda ud til at køreegenskaberne er gode.

 • 0
 • 0

@Thomas Pedersen Re: Baggrund

Il:"Du mener ikke køreegenskaber, kvik acceleration, lavt støjniveau bemærkes ved prøveturen ? eller tages med i betragtning af Nordmænd?

Intet om selve bilerne er nævnt i lommeanalysen af hvorfor Nordmænd vælger elbil

Der står heller ikke noget om at der kun er erfaringer fra Nordmænd der ikke har elbil allerede, eller det er før, førstegangskøberens betragtninger. Faktisk er det formuleret som det kun er folk der har udtalt sig om de andre, dem der har mange penge, og vil tage en "måske dyr fornøjelse" med elbil"**

.

TP:"Jo, det bemærkede jeg såmænd også selv, da jeg prøvede en i3. Men det hører med til at være glad for sin elbil, at man har oplevet, at rækkevidde og opladning ikke er noget problem, og det klarer man ikke på en prøvetur."

"Ser man på, hvor mange elbiler der var solgt i Norge for 2 år siden, og hvor mange der er solg siden da, så virker det rimelig logisk, at de fleste elbilskøbere i den periode har været førstegangskøbere. Ellers sidder der nogle få mennesker med ret mange elbiler hver." .

"Ved utgangen av 2010 var det drøyt 3.300 elbiler i Norge. Seks og et halvt år senere er det cirka 120.000, og naboen har i praksis solgt mange elbiler."

"Naboeffekten har spilt en særdeles viktig rolle for den raske veksten i antall elbiler i Norge."

*"Fornøyde elbileiere forteller gjerne om sine erfaringer til naboer, venner, kolleger og bekjente. Norsk elbilforenings siste spørreundersøkelse, Elbilisten 2017, med over 12.000 respondenter,viser at elbileierne i gjennomsnitt har inspirert 2,4 andre til å kjøpe elbil."

https://elbil.no/naboen-har-vaert-avgjoren...

 • 0
 • 0

Det er også muligt at sette højre fod ned,så den venstre,lidt længre frem. Det kaldes at gå og svært udbredt og anerkendt. Det er faktisk eneste måde at komme frem på i folkemylder og fodgængerfeldt. Dessuden tager det tit toppen af stresset. Det er analogt og tager lidt tid.

 • 0
 • 0

Men du vil jo slet ikke have en elbil, du foreslår at benzin og dieselbiler skal fritages for afgift. DER! er det din kæde fuldstændig hopper af, og du går imod andres liv, for at du selv kan bestemme, og det betyder da ikke noget hvad vi i Danmark gør, i den store sammenhæng. At du slet ikke forstår at det er egoisme, er foruroligende. Co2 udledning? klimål? nærmiljø ??

Som forholdene er nu findes der ikke en elbil til mig.

Jeg går aldeles ikke imod andres liv. Jeg kunne bare godt tænke mig bilpriser som i for eksempel Sverige, hvor de mig bekendt ikke går imod andres liv.

Sidst jeg så tal for biler i Danmark havde vi knap 2,5 millioner. Det er jo nul og nix set i forhold til verdens bestand af biler. Matematik y'know.

Klimamål - joh men enhver bør kunne erkende at det er hensigtserklæringer som al mulig anden politik. Der bliver konstant givet løfter meget langt ud i fremtiden. Utroligt at man så nagelfast tror på så konkrete beskrivelser årtier frem.

Jeg har tidligere nævnt eksemplet med NATO, som medlemmerne er forpligtet til at spendere to procent af BNP på. Det kan man allerede i dag se at mange af medlemmerne ikke bruger. Så meget for politiske løfter. Ja du ser selv hvad der sker for elbiler, solceller oghvadharvi . . . .

Nærmiljø skriver du. I langt størstedelen af Danmark er der ingen problemer med den dieselos. En del har dog valgt at bosætte sig i tætbebygede lokalområder som for eksempel København, og dermed valgt røgen med. Tjah - hvad kan man gøre ved det?!

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten