Norge går elbil-amok: 6 ud af 7 mest solgte biler er nu elektriske
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Norge går elbil-amok: 6 ud af 7 mest solgte biler er nu elektriske

Volkswagens e-Golf var den mest solgte elbil i Norge i juni. Hele 874 eksemplarer afsatte forhandlerne. Illustration: PR-foto

Der er godt gang i elbilssalget i Norge, og i juni måned satte broderlandet (igen) en ny rekord, da elbilerne blev den mest solgte biltype. Både benzin-, diesel- og hybridbiler fik altså baghjul af de batteridrevne slæder.

I alt blev der solgt 3948 elbiler, hvilket svarer til 27,7 procent ud af det samlede bilsalg. Medregner man plugin-hybriderne udgjorde de elektriske biler hele 42,2 procent af salget i årets sjette måned.

Det skriver det norske bilmagasin Bilnorge.no.

Læs også: Rekordsalg af elbiler i Norge

Samtidig var hele seks ud af syv af de mest populære modeller også elbiler med Volkswagens e-Golf, Tesla Model X og Renault Zoe i top.

Dermed udleder bilerne fra juni kun 78 g CO2/km i gennemsnit. Det er markant mindre end de 95 g/km, som EU vil opnå i 2021, og også mindre end Norges egen målsætning om 85 g/km i gennemsnit.

I Norge er elbiler fritaget for 25 procent moms indtil 2025. Før januar 2017 har der været gratis parkering for elbiler, men nu er det op til kommunerne, om de vil opkræve parkeringsafgift. Oslo og en række andre kommuner har dog stadig gratis parkering for elbiler.

Tre procent af den samlede bilpark i Norge består nu af eldrevne biler.

Danske elbiler på promillegrænsen

Herhjemme har elbilssalget ikke ligefrem vokseværk.

I årets første fem måneder blev der blot solgt 61 elbiler. Og i maj var tallet kun ni, hvilket svarer til 0,04 procent af de 22.320 personbiler, som blev indregistreret.

Læs også: Ny aftale skal sikre 5.000 elbiler på de danske veje

Dansk Statistik kan ikke oplyse om det præcise antal solgte elbiler for juni endnu, men tallet er dog lidt højere end de ni i maj, lyder det.

Den 1. januar 2017 var der indregistreret 8.662 elbiler i Danmark ud af en samlet bilpark på 2.465.538 biler.

Det er rart at nogen er villige til at løbe en risiko ved at prøve noget radikalt anderledes. Vi andre kan få den afledte (næsten) gratis fornøjelse at efterfølgende kunne evaluere hvad der er gået godt og skidt ved en markant udskiftning af bilparken til el.

  • 15
  • 6

Nu er det jo snarere Danmark der løber en stor risiko ved at være de sidste der skifter til el-biler hvis man tænker lidt over det
Man kan undre sig over at politikkerne synes det er en god ide at sænke afgifterne på fossilbiler herhjemme, så folk styrter ud som lemminger og køber så mange at det har sat rekorder det sidste halve år.
Vi har 9000 elbiler herhjemme, vi skal have 1,5milioner 0-emmisionsbiler for at opfylde klimamålene i 2030, så det hjælper heller ikke rigtigt, at selv vores brugte Teslaer sælges til Norge, og vi selv øger importen af nye og brugte diesel og benzin biler
Tror sgu det er Nordmændene der har fat i noget

  • 38
  • 4