Nordkoreas bombe kunne mærkes i Danmark
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nordkoreas bombe kunne mærkes i Danmark

Også i Danmark kunne Nordkoreas atombombesprængning registreres, oplyser seniorforsker Tine Larsen fra Geus - De geologiske undersøgelse for Danmark og Grønland.

Hun tilføjer, at flere indicier, udover lokaliteten, peger på, at rystelsen stammer fra en eksplosion og ikke fra et naturligt jordskælv.

Signalet er meget enkelt og kortvarigt i modsætning til de komplekse bølgeformer, som naturlige jordskælv afstedkommer. Beregninger viser desuden, at kilden til rystelsen har befundet sig meget nær jordoverfladen.

Geus har beregnet størrelsen på rystelsen til 5.5 mb på Richterskalaen. Nordkoreas atomprøvesprængning 12. februar 2013 blev ligeledes målt til 5.5 mb af GEUS, og signalerne fra 2013 og 2016 er meget nær identiske. Det styrker formodningen om, at der ikke var tale om en ægte brintbombe, men snarere en såkaldt boosted bombe.

Læs også: Stor usikkerhed om, hvorvidt Nordkorea har en ægte brintbombe

Folketinget tiltrådte i 1996 FN-traktaten om forbud mod atomprøvesprængninger, Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty, og Geus er ansvarlig for Danmarks seismologiske bidrag til FN’s overvågning.

Lige hvad verden har brug for. Mere raslen med sabler og trusler om død og ødelæggelse.
Gad vide hvad kineserne syntes om det "lille" stunt..?

  • 2
  • 0

Det er jo kineserne der holder hånden over regimet. Så de har ansvaret for det her morads.

Det er fandme kynisk af Kina, at acceptere så umenneskeligt et regime, for at have en bufferzone mod den demokratiske verden.

  • 8
  • 1