Nordjysk Intel-lukning bekymrer ikke IDA

15. august 2018 kl. 12:28
Nordjysk Intel-lukning bekymrer ikke IDA
Illustration: Novi.
Med Intels nye planer om at lukke virksomhedens afdeling i Nordjylland står omkring 200 til at miste deres job. Formand for Ansattes Råd i IDA er dog ikke bekymret for de ansattes fremtidige jobmuligheder, hvis lukningen føres ud i livet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er ærgerligt, at Intel har meddelt lukningen af virksomhedens Nordjylland-afdeling. Sådan lyder en skriftlig meddelelse fra Ingeniørforeningen, IDA, der har 106 medlemmer ansat på Intel.

Meldingen kommer, efter at Nordjyske tidligere i dag har skrevet om lukningen.

Det er »naturligvis ærgerligt, at 200 ansatte mister deres job«, hvis lukningen bliver en realitet, pointerer Juliane Marie Neiiendam, der er formand for Ansattes Råd i IDA i meddelelsen.

Læs også: Aalborg-lukning er kapitel tre i Intels danske lidelseshistorie

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun understreger, at Ingeniørforeningen endnu ikke har modtaget en officiel henvendelse om lukningen fra Intel.

De berørte vil ifølge formanden for Ansattes Råd i IDA have »gode kort på hånden, når de skal finde et nyt job,«. Det skyldes høj efterspørgsel på it-ingeniører, hvilket kommer til udtryk ved flaskehalsproblemer i næsten alle regioner, lyder det fra Juliane Marie Neiiendam.

Intel har heller ikke offentligt fortalt om nedlæggelsen af den danske afdeling. Det er derfor uklart, hvad der har ændret sig, siden virksomheden droppede at nedlægge afdelingen i 2016, eller hvad argumentet for at nedlægge afdelingen er.

Godt nyt for andre it-selskaber

Nyheden om Intels lukning kan være godt nyt for andre it-selskaber, lyder det i beskeden fra fagforeningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IDA har lavet beregninger for Engineer the future-samarbejdet, der viser, at manglen på blandt andet it-professionelle er en stor udfordring for virksomhederne i dag. Ifølge beregningerne vil denne udfordring fortsætte »et pænt stykke frem i tiden«, som IDA skriver.

»Der er i forvejen gode jobmuligheder for it-ingeniører i Nordjylland og i resten landet, og derfor vil de vågne HR-chefer med stor sandsynlighed allerede være på vej ud af startboksene. Ledigheden blandt it- og elektronikingeniører er ekstremt lav i Nordjylland, og derfor er de en eftertragtet gruppe,« siger Juliane Marie Neiiendam i meldingen.

IDAs ledighedstal fra juni 2018 viser, at der inden for området elektronik og it er 1,5 procent ledighed for civilingeniører og 1,8 procent for diplomingeniører i Region Nordjylland.

Læs også: Intel ombestemmer sig og lukker alligevel ikke i Aalborg

Tilbage i 2016 meddelte Intel også, at der var planer om lukning af samme afdeling, men dengang blev planerne annulleret efter kort tid. Som Ingeniøren tidligere har beskrevet, var det ikke første gang, Intel havde den slags planer for en dansk afdeling.

Med lukningen efterlader Intel blandt andet et spritnyt radiolaboratorium fra 2016.

Læs også: Intel-lukning: Spritnyt radiolaboratorium står klar om få uger

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger