Nordjysk elektronikfabrik fyrer hver femte

Den aalborgensiske elektronikvirksomhed Mekoprint har netop fyret 68 ud af 380 ansatte - hvilket svarer til hver femte medarbejder. Ifølge selskabets direktør Esben Kold skyldes afskedigelserne tilpasning af produktionen i forhold til en lavere efterspørgsel.

»Vi er underleverandør til en række internationale virksomheder, der alle har oplevet en lavere efterspørgsel på deres varer, hvilket så også kommer til at ramme os,« siger Esben Kold til Ing.dk/elektronik.

Han understreger, at selskabet som sådan ikke er i krise, og at den aktuelle afmatning kan betyde at Mekoprint vil se sig om efter virksomheder, der ikke klarer sig helt så godt i den aktuelle situation.

»Vi overtog metalforarbejdningsvirksomheden Pumac i efteråret sidste år, og den overtagelse er nu ved at være på plads, så det er naturligt at se sig om efter virksomheder, der måske ikke har det så godt med en reduceret omsætning. Så vi forudser en vis konsolidering i branchen,« siger Esben Kold.

Det er først og fremmest de globale kunder, der har bremset hårdt op, oplyser Mekoprint-direktøren, mens de danske kunder stadig kan opretholde en fornuftig ordretilgang.