Nørderne vælter ud af skabene

I skrivende stund har foreløbig meldt sig ca. 15 oplagte kandidater i konkurreren om de ti stk. mm-papirternede nørd-T-shirts, som vi udlovede i sidste uge. Konkurrencen går ud på, at du skal begrunde, hvorfor netop du er en rigtig nørd og dermed kvalificeret til at vinde en T-shirt med teksten "I?m a nerd and I?m proud" med ret til at bære samme.

Foreløbig har der kun meldt sig to kvindelige nørder, og dem vender vi tilbage til i næste uge. Mange begrundelser er særdeles fyldestgørende. Tag f.eks. Per Skafte Hansen, som bl.a. skriver:

"Jeg har ca. 2.500 bøger, bl.a. Den Mest Unyttige Genstand i Verden: en førstehjælpsbog - for burfugle - på hollandsk. (Jeg har bl.a. også en bog om at samle på gamle græsslåmaskiner; men min kone tog "Næsehornet i Europæisk Kunst fra Dürer til Stubbs" med sig, da hun stak af med en sømand)...

... Da jeg skulle bistå med et Unesco-projekt, forklarede jeg detaljerne i min stereo- fotograferingsteknik så grundigt, at den franske statsarkæolog til sidst erklærede, at det nemmeste var at tage mig med. Så jeg har, som vistnok den eneste uden for en meget snæver fagkreds besøgt Cave Chauvet med de 35.000 år gamle hulemalerier...

...IDA har 61.000 medlemmer. Af disse er et vist antal organiseret i "Business Networks", af hvilke der er 38 i Københavnsområdet, hver med en såkaldt "pilot". Da IDA inviterede disse 38 til et vidensdelingsmøde, tilmeldte der sig fem. Af disse nåede to at melde afbud på mødedagen. Af de resterende tre udeblev de to. - Så jeg kunne dele min viden med mig selv, hvilket selvfølgelig altid er rart, men alligevel.

(Ørhm, jo, altså: I min tid som underviser på en højere læreanstalt opbyggede og forestod jeg et kursus i programmering i C.... To, faktisk...)"


Ikke sandt, her har vi da en oplagt kandidat!

I øjeblikket diskuterer dommerkomiteen bl.a., om udsagnet: "Jeg går altid med hvide tennissokker - OG JEG ER STOLT AF DET!" i sig selv kvalificerer Michael Dyrsting Nielsen i Kolding, som også sidder og nørder med "et stikordsregister til bladet Illustreret Videnskab, som (næsten) ingen interesserer sig for. Jeg har foreløbigt registreret alle numre (298 stk.) med 19.510 artikler og 123.574 stikord...", og det er godt nok ret nørdet!

Der er næppe tvivl om, at Peter Baasch oppe i Lemvig er kvalificeret, når han selv mener, at en "T-shirts størrelse L vil være det perfekte outfit, når jeg kører en tur i min ellert, som jeg naturligvis på ægte nørd manér løbende modificerer såvel mekanisk som elektrisk."

Jørgen Egebæk Andreasen fra Brønshøj mener også at have fortjent at vinde en T-shirt: "Både min kone og mine to teenage døtre sukker »hold kæft hvor er du nørdet,« flere gange dagligt, hvilket i høj grad får mig til at ranke ryggen. Hvis jeg nu havde en sådan T-shirt, så kunne jeg måske få resten af min omgangskreds med i koret. Og så er den bare smadder flot."

Endelig får jeg i denne uge lige plads til at nævne Lasse Lund Hansen ovre i Klampenborg, som sender en stribe fotos af sit nørdede værksted, som " indeholder tre pc?er, loddekolbe og måleinstrumenter med DVM, oscillo­scope og generatorer. Der er tillige to Raacho reoler med komponenter..." og hvis pc-arbejdsplads (se billedet) i uhyggelig grad ligner min egen - incl. mm-papiret!

Flere nørder i næste uge. Hvis også du tør springe ud som nørd, så send en mail til bagsiden@ing.dk (eller - som Kemi-Lise i Nylars - en snailmal til Ingeniørens Bagside, postbox 373, 1503 Kbh.V). Men gerne med korte begrundelser, please.
Lynch