Nordens største solcellepark undervejs i Vordingborg

Teknik- og miljøudvalget i Vordingborg Kommune har netop sat gang i planlægningen for, hvad der kan blive Nordens største solcelleanlæg. Hvis altså alt falder på plads.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen skal anlægget ligge i Barmosen nord for Vordingborg, og kommunen har netop inviteret borgerne til at komme med forslag og ideer til projektet.

Læs også: Kæmpe solcelleparker slår bunden ud af energiforlig

Solcelleanlægget vil fuldt udbygget fylde 100 hektar, får en effekt på 70 MW og vil kunne producere omkring 67.000 MWh om året. Det svarer til 25 pct. af elforbruget i hele Vordingborg Kommune.

Læs også: Se kortet: Her ligger Danmarks fem største solcelleparker

Bag projektet står Grøn Solenergi ApS på vegne af Rosenfeldt Gods. Arealet, som ansøgningen omfatter, er et stort lavtliggende område, som primært anvendes til landbrug og som er udpeget som lavbundsareal og potentielt vådområde.

Af idéoplægget fremgår det, at teknik- og miljøudvalget har fået en konkret henvendelse om solcellerne, som passer godt ind i kommunens målsætning om at nedbringe CO2-udledningen og omstille energiforbruget til vedvarende energi.

Læs også: Minister siger god for store solcelleparker på danske marker

I den videre planproces skal det så afklares, hvordan den endelige afgrænsning af anlægget skal være, samt hvordan der kan opnås en indpasning i landskabet under størst hensyn til de lokale naturinteresser.

Læs også: Diskriminering: Solcelleparker skal betale for tilslutning til elnettet, mens vindmøller slipper

Ifølge idéoplægget fra kommunen forventes solcelleanlægget udført med solceller placeret på stativer og med en højde på op til 3 meter.

Afstanden mellem rækkerne bliver ca. 3,5 meter, og de mellemliggende arealer forventes afgræsset eller slået.

Anlægget vil blive omgivet af beplantning, så påvirkningen af landskabet minimeres.

Emner : Solceller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Idet solcelleanlægget først er "offentliggjort" nu tænker jeg at de næppe kan få den "høje" afregningspris for markanlæg. Da solcelleanlægget heller ikke ligger i nærheden af "noget med stort energiforbrug" kan anlægget næppe nettoafregnes. Tilbage er så en afregningspris på 60 øre/kWh. Spændende at de kan få økonomi i det. Ser frem til at følge projektet.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten