Nokiachef: Telefoner er ikke ny PC-industri

Det mener Nokias koncernchef Jorma Ollila, der i går holdt hof for de svenske finansanalytikere og en håndfuld journalister i Stockholm. Den teknologiske kompleksitet vil i hvert fald de næste tre til fem år betyde, at de to markeder ikke umiddelbart kan sammenlignes, konkluderede han.

Det er ellers den herskende en opfattelse hos netop finansanalytikerne, men ifølge Jorma Ollila har dem som sammenblander mobiltelefoner og PC'er misforstået den industrielle logik, skriver Ekonomi24. Ingen af de forsamlede sagde den finske superstjerne imod.

Jorma Ollila, der i går meddelte, at han fortsætter som koncernchef i Nokia indtil 2006, benyttede også lejligheden til at sende en hilsen til en delegation fra Ericssons informationsafdeling, der sad og trykkede sig nede i salen.

Han blev spurgt om, hvad han mente om at lægge fremstillingen af mobiltelefoner ud til underleverandører, som Ericsson netop har gjort. Hans svar var, at på Nokia har de en regel om, at man aldrig lægger produktion ud til andre, som man ikke selv kan klare ''bra'' internt. Man skal i det taget kun masseproducere noget, som går ''bra'', forklarede han de benovede svenskere.