Nokia Siemens skærer 17.000 stillinger bort

Netværksgiganten Nokia Siemens Networks gennemfører nu den helt store sparerunde. Over 7,5 milliarder kroner skal selskabet spare inden udgangen af 2013, og det vil blandt andet medføre fyring af 17.000 medarbejdere, oplyser selskabet i en meddelelse.

Fokus vil ifølge selskabets administrerende direktør Rajeev Suri i fremtiden være inden for mobilt bredbånd og områder, der ikke støtter op om dette, vil blive skåret bort, hedder det videre i meddelelsen.

Han understreger dog, at selskabet ikke vil reducere indsatsen på henholdsvis forskning og udvikling, men at aktiviteterne inden for mobilt bredbånd tværtimod vil stige.

Ud over fyringer vil Nokia Siemens Networks også se, om de kan hente noget på salg af fast ejendom, spare på it-budgettet samt opnå bedre priser hos leverandørerne.

Selskabet vil også sige farvel til sin matrix-organisation og konsolidere aktiviteter geografisk.

»Vi er nødt til at handle nu for at øge vores indtjening og salg. De planlagte nedskæringer er beklagelige, men nødvendige - og det er vores målsætning at gennemføre dem på en fair og ansvarlig måde og tilbyde støtte til medarbejdere og berørte steder,« siger Rajeev Suri i meddelelsen.

Ifølge det seneste regnskab har Nokia Siemens Networks omkring 190 medarbejdere i Danmark, men det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra direktøren i det danske selskab om de lokale konsekvenser.

Dokumentation

Nokia Siemens Networks puts mobile broadband and services at the heart of its strategy; initiates restructuring to maintain long-term competitiveness and improve profitability

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Altid farligt at fokusere for meget på et område, men mon ikke mobilt bredbånd er kommet for at blive? :-) Af alle de modems jeg har testet, har Nokia altid vist sig som de bedste. Måske noget de kan finde ud af? Når de nu ikke kan lave smartphones!

http://mobiltbredbandguide.dk/

  • 0
  • 0

Jesper: Nokia og Nokia Siemens Networks arbejder i grove træk i hver sin ende af "æteren" ifm. mobilt bredbånd. NSN laver basestationsudstyr, forskellige core elementer samt leverer professional services. Det de skærer fra som jeg har forstået det er netværksudstyr. Frit fra hukommelsen ting som DSLAMs, udstyr til fiber til hjemmet, WDM udstyr, carrier ethernet etc.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten