Nøgne computere klarer sig max 20 min. på nettet

Ifølge forskere på Internet Storm Center, der er en del af det amerikanske sikkerhedscenter SANS-instituttet, holder en såkaldt "unpatched" (ubeskyttet) Windows PC forbundet til internettet maksimalt 20 minutter, før den bliver inficeret med spyware, vira, orme og andet godt, skriver nyhedstjenesten+ Cnet.

Internet Storm Center beregnede de 20 minutters "overlevelsestid" ved at lytte på ledige IP-adresser og tage tid på frekvensen af de rapporter, der blev modtaget der.

»Hvis man går ud fra at de fleste af disse rapporter genereres af orme, der forsøger at udbrede sig, må man gå ud fra, at et ubeskyttet system blive inficeret af sådan en orm,« skriver centeret i en pressemeddelelse.

Overlevelses tid 40 minutter i 2003

Centeret beregnede "overlevelsestiden" til at være omkring 40 minutter i 2003.

Faldet fra 40 til 20 minutter er bekymrende, fordi det betyder, at den gennemsnitlige "overlevelsestid" er for kort til, at brugeren kan nå at downloade de selvsamme sikkerhedssystemer, der kan beskytte PC'en.

Centeret understregede dog, at PCens "overlevelsestid" varierer meget fra netværk til netværk alt efter om internetudbyderen blokerer de mest brugte datakanaler for orme.

Her er en guide til beskyttelse af et nye windowssystem: http://isc.sans.org/survivalhistory.php