Nobelparken bygges færdig
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nobelparken bygges færdig

I dag, fredag, bliver det første spadestik taget til tredie og sidste etape af Nobelparken i Århus. Det er et stort kompleks med fem-seks etages blokke til forskning, erhverv og boliger. Den nye etape på 15.000 kvm skal rumme Århus Universitets Psykologiske Institut og Den sociale Højskole i Århus. Når byggeriet er færdigt om godt to år, vil hele komplekset være på 41.500 kvm.

Nobelparken ligger skråt over for Universitetsparken, på den såkaldte Barnowgrund på hjørnet af Ringgaden og Randersvej. Her lå tidligere en tømmerhandel, som NCC Ejendomme købte i 1995.

Forskningsfondens Ejendomsselskab er bygherre for hele Nobelparken, der er tegnet af universitetets faste arkitekt, firmaet C.F. Møller. Cowi er rådgivende ingeniør og har selv lejet to af blokkene på knap 3000 kvm. NCC Danmark er totalentreprenør.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten