NKT sælger måske Flexibles

NKT Flexibles, der for nylig har fået en ordre på 10 milliarder kroner i Brasilien, kan blive sat til salg. Det fortæller ejerne, NKT og Subsea 7, i en meddelelse tirsdag.

'De opnåede resultater matcher visionen, som dannede grundlag for indgåelse af det nuværende joint venture for 12 år siden. Bestyrelserne i NKT Holding og Subsea 7 S.A. har derfor besluttet at igangsætte en formel proces, der skal undersøge de strategiske alternativer for den fremtidige udvikling af NKT Flexibles. Målet er at afprøve, om de nuværende ejere er de bedste til at forestå en sådan udvikling', fremgår det af meddelelsen.

Undersøgelserne er stadig i en indledende fase, og det er derfor endnu ikke afklaret, hvordan den fremtidige ejerstruktur kommer til at se ud. Der er heller ikke sat nogen deadline på, hvornår NKT og Subsea 7 vil afslutte processen.

Den 10 mia. kroner store ordre, som NKT Flexibles har indgået kontrakt med Petrobras om, lyder på knap 700 kilometer rør og etablering af en rørfabrik i Rio de Janeiro. (Foto: NKT Flexibles) Illustration: NKT Flexibles

NKT Flexibles har specialiseret sig i fleksible olierør. Den type rør benyttes i stigende grad, da mange nye olieboringer på dybt vand bliver udført af borerigge placeret på havbunden. Rørene er opbygget med en indre stålkerne, hvorpå der er pålagt en antal plastkapper. Rørene bliver produceret på NKT Flexibles fabrik i Kalundborg.