Nina Smith ny prorektor på Aarhus Universitet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nina Smith ny prorektor på Aarhus Universitet

Den første af Aarhus universitetets to nye prorektorstillinger er blevet besat med en forsker, der er kendt for markante synspunkter, og som ikke er bange for at tale magthaverne imod.

Som formand for Det Frie Forskningsråd er Nina Smith samtidig kendt som en af de stærkeste forkæmpere for en universitetsforskning, som skal være helt fri for politisk indblanding.

»Nina Smith er en ønskekandidat for Aarhus Universitet. Hun er stærk både inden for forskningspolitik og sit akademiske felt«, siger bestyrelsesformand Jens Bigum.

»Denne udfordring er alt for spændende til, at jeg kunne holde mig fra den. Med de nylige fusioner er Aarhus Universitet Danmarks bredeste universitet. Jeg vil gerne være med til at sikre, at Aarhus Universitet i fremtiden får endnu flere forskningsområder, hvor universitetet er blandt de førende i verden«, siger Nina Smith.

Nina Smith har siden 1993 været professor i nationaløkonomi på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Hun har gennem karrieren kombineret et højt forskningsniveau med et stort engagement såvel fagligt inden for nationaløkonomi som i den forskningspolitiske debat.

Hun er formand for Det Frie Forskningsråds bestyrelse og næstformand i bestyrelsen for Koordineringsudvalget for Forskning. Hun har bl.a. været medlem af Socialkommissionen, Forskningskommissionen, Velfærdskommissionen og Globaliseringsrådet og har en række bestyrelsesposter.

Universitets rektorat består desuden af rektor Lauritz B. Holm-Nielsen, universitetsdirektør Stig Møller samt en ny prorektor for videnspredning, som skal findes inden maj.

Aarhus Universitet har ca. 34.000 studerende og knap 10.000 medarbejdere. Universitetet fusionerede 1. januar med Handelshøjskolen i Århus, Danmarks Jordbrugsforskning, Danmarks Miljøundersøgelser og Danmarks Pædagogiske Universitet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først