Niels Bohr-forsker skal bruge 10.000 'likes' til LHC-model

Det skabte en del opmærksomhed på ing.dk, da postdoc Sascha Mehlhase fra Niels Bohr Institutet sidste år kunne vise en imponerende model af Atlas-detektoren knyttet til LHC bygget af over 9.000 Lego-klodser i skala 1:50.

Læs også: KU-forsker bygger Lego-kopi af LHC's Atlas-detektor

Og nu har Sascha Mehlhase arbejdet videre med modellen og skabt en miniature, som han gerne vil have Lego til at producere som selvstændigt sæt.

Over 9.000 Lego-klodser er brugt til at genskabe Atlas-detektoren i størrelsesforholdet 1:50 Illustration: Sascha Mehlhase

'Nu har jeg forsøgt at lave en lille model som et rigtigt Lego-produkt, så vi har mulighed for at kommunikere projektet ud til børn,' skrev Sascha Mehlhase til Ingeniøren.

Den lille model er 22 cm lang og består af 'kun' 560 klodser.

Men for at få Lego til at producere modellen, er det nødvendigt med 10.000 tilkendegivelser på Legos Cuusoo hjemmeside.

'Hvis I på nogen måde kan hjælpe til at nå dette mål, vil det være stort,' skrev Sascha Mehlhase videre.

Han gør opmærksom på, at han har arbejdet videre med den oprindelige Lego-model af Atlas-detektoren, og at der ligger nye billeder af Atlas på den særlige hjemmeside for Lego-projektet.

Sådan samles mini-udgave af Atlas-detektoren:

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

De producerer den ikke bare fordi den får 10.000 likes. 10.000 likes er nok til at Lego vil overveje at bygge den.

"Projects with 10,000 supporters are reviewed quarterly by LEGO for a chance to become an official LEGO product." - http://lego.cuusoo.com/ => klik på "how it works".

 • 0
 • 0

Jeg vidste ikke engang, hvad LHC stod for og hvad en Atlas-detektor var før jeg googlede det og fandt ud af at LHC er en forkortelse for Large Hadron Collider. Jeg har hørt om Large Hadron Collider før, men Atlas-detektor har jeg aldrig hørt om før. Så mig får det ingen likes fra, selv om det da er en flot model. Jeg tvivler også stærk på LEGO nogen sinde vil sætte den i produktion, jeg tvivler på der er et ret stort marked for den. Som nævnt oven for er 10.000 likes ikke nok. Sikkert fordi at en flok nørder ikke bare skal få et eller andet ukendt nicheprodukt op på 10.000 stemmer, som stort set ingen alligevel vil købe. Jeg tror hellere folk vil bygge et rumskib eller noget velkendt i den stil. Hvis man siger LHC, Large Hadron Collider eller Atlas-detektor til nogen, så vil langt de fleste ligne et stort spørgsmål. Siger man i stedet f.eks. NASA så ved det fleste hvad det er.

Men det er da en flot og imponerende model han har bygget, især den første i 1:50 med 9000 kloder. Jeg kan bare ikke forestille mig at LEGO nogensinde vil sætte en ATLAS-detektor i produktion.

 • 0
 • 0

Har partikelfysikere ikke noget bedre at lave end at sidde og "lege" med LEGO?

Tanken er da meget sød, men jeg synes ikke det er en helt forsvarlig begrundelse at sprede viden om LHC gennem LEGO. Mest af alt fordi jeg TVIVLER på at markedet eksisterer. Med fordel kunne man have lavet en markedsundersøgelse INDEN at 80 arbejdstimer blev - måske spildt... medmindre Lego Atlas modellen har samme funktion som originalen (hvilket jeg også tvivler stærkt på ;) )

 • 0
 • 0

Det er forhåbentlig "kun" en sæk med standard klodser og en vejledning som LEGO skal producere? I så fald ligger "break-even" rimeligt lavt, plastic er billigt når man ikke køber det af LEGO.

De onde dage med 7 special klodser samt en masse støvsuger-foder i et projekt er forbi!?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten