Nibe bliver europæisk hovedkvarter for kinesisk headset-specialist

Kinesiske investeringer i Europa har for vane at gå uden om Danmark. Men i Nibe har virksomheden Addasound, med speciale i headsets, netop etableret sig.

Ejerkredsen, som indbefatter universitetet i Nanjing og en række private kinesiske investorer, har tidligere produceret og solgt professionelle headsets, men ønsker nu at gå ind på high-end-markedet.

Derfor har man udvalgt Danmark, da man ifølge administrerende direktør Yifeng Hua ønsker at: 'mikse verdensledende dansk ingeniørkunst med kinesisk investeringsevne samt produktion og udvikle headset-løsninger i topkvalitet'.

I alt er der investeret 20 mio. kroner i den danske lydforskning- og udviklingsafdeling samt i opbygning af produktionslinjen i Nanjing, Kina.

Addasound lancerede den 3. oktober de første produkter udviklet i Nibe. Blandt andet topmodellen 'Cystal 2852' med avancerede støjdæmpende teknologi. Illustration: abbasound

Valget af Danmark begrunder Yifeng Hua yderligere på følgende måde:

»Vi har valgt at henlægge vort hovedkvarter til Danmark, fordi landet i internationale kredse er kendt som 'verdens største elektroakustiske kongerige'. Med jeres elegante minimalistiske design-stil og intelligente teknologi er mærkaterne 'R&D in Denmark' og 'Danish Design' blevet en garanti i sig selv inden for den elektro-akustiske industri,« siger Yifeng Hua fra Addasound.

De første produkter er netop blevet leveret fra Addasound med indbygget ‘wired dual-mics noise cancelling’. Det betyder, at det er muligt, ved at placere en mikrofon på siden af headsettet og en ud for munden på den, der taler, og ved hjælp af en avanceret mikroprocessor, at filtrere baggrundsstøj væk og fremhæve stemmen. Derudover har headsettet indbygget ekkostøjreduktion.

Foruden forskning og udvikling vil afdelingen i Nibe også blive hovedkontor for et globalt salgsnetværk, og det forventes, at det globale salg i løbet af 3-5 år vil runde et trecifret millionbeløb.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Artikel siger Abba-sound, link siger Adda-sound.

Mon ikke det sidste er det mest sandsynlige?

P.S. Blondinen på billedet ligner heller ikke Agnetha Fältskog ;)

  • 2
  • 0

Erfaringer med udenlandsk ejede "lyd"-virksomheder i DK er, at de lukker og slukker for R&D-afdelingen når økonomien strammer. (bl.a. JAMO) Hvem sidder så tilbage med patenter, design og viden?

  • 0
  • 0

Erfaringer med udenlandsk ejede "lyd"-virksomheder i DK er, at de lukker og slukker for R&D-afdelingen når økonomien strammer. (bl.a. JAMO) Hvem sidder så tilbage med patenter, design og viden?

Det er der vel ikke hverken noget underligt eller noget forkert i. Hvis Lego, Vestas eller et andet firma starter en udviklingsafdeling i udlandet og paa et tidspunkt bliver noedt til at lukke den er det afdelingen udviklede stadig ejet af moderfirmaet. Til gengaeld kan det medarbejderne laerte under projekterne komme dem til nytte i fremtidige ansaettelser her eller i udlandet.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten