NFC-baseret hjælp til demente indstillet til Produktprisen

NFC-teknologi, hvor informationsbærende radiobrikker scannes med eksempelvis en mobiltelefon, har nu fundet vej ind i sundhedssektoren. Det er Odensefirmaet e-Mergency, der anvender NFC til at hjælpe demente gennem hverdagens gøremål.

Nu er produktet CarePlan Mobile indstillet til Produktprisen i kategorien Velfærdsprisen.

CarePlan Mobile giver mulighed for, at den demente kan leve et mere selvstændigt liv og øger muligheden for at blive i eget hjem længere tid end før. Samtidig giver NFC-teknologien mulighed for 'værdighed i eget hjem'. I stedet for at have post-it-sedler eller QR-koder hængende i hele boligen, som er synlige for besøgende, kan man ved hjælp af NFC-chips få samme hjælp, uden at det kan ses af omverdenen - noget som har stor betydning for et liv med demens.

NFC-chips sættes på udvalgte genstande som eksempelvis en kaffemaskine.

'Smartphonen registrerer chippen og går herefter ind på gennemgangen for at lave kaffe. Det er også muligt at gøre brug af QR-koder, men ud fra research anbefaler vi NFC-teknologien, idet QR-koder er meget synlige i hjemmet og hermed ikke opfordrer til det, vi definerer som 'værdighed i eget hjem', og som også er det ønske, vi mødes med af potentielle brugere,' skriver selskabet i deres indstilling.

Applikationen kan også knyttes til et kalender/planlægningssystem.

'I dag foregår planlægningen i papirform, hvilket medfører, at hvis hjemmeplejen m.v. har behov for at ændre begivenheder i den dementes kalender, skal dette printes ud og derefter overleveres til den demente, hvilket kræver et ekstra hjemmebesøg. Med CarePlan Mobile er det muligt for personalet at ændre begivenhederne elektronisk, som derefter overføres direkte til den dementes kalender på en given enhed,' hedder det videre i indstillingen.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs e-Mergencys indstilling af carePlan Mobile