New Zealand skal være kulfrit i 2018

New Zealand går benhårdt efter at blive verdens førende land, når det gælder grøn energi. Således annoncerede energiminister Simon Bridges for nylig, at de sidste to kulkraftgeneratorer i landet vil lukke ved udgangen af 2018. Det skriver flere medier – blandt andre nyhedsbureauet UPI.com.

Og ikke nok med det. New Zealand har som erklæret mål, at 90 pct. af landets strøm i 2025 skal komme fra vedvarende energikilder.

»New Zealands andel af elektricitet fra vedvarende energi er allerede den fjerdestørste i verden, men lukningen af kulværkerne vil hjælpe os med at opnå vores ambitiøse mål om, at 90 pct. af landets elektricitet skal genereres af vedvarende kilder i 2025,« siger Simon Brigdes i følge UPI.com

Selvom målet er ambitiøst, er det bestemt muligt. Ifølge New Zealands' regerings hjemmeside, kommer 79,9 pct. af landets strøm i dag fra vedvarende kilder. Det skyldes blandt andet en fordobling i udvindingen af geotermisk energi over de seneste ti år.

Hydroelektricitet er dog den helt store kilde til strøm i de newzealandske hjem. I 2013 produceredes 55 pct. af strømmen på den måde. På Sydøen kommer hele 98 pct. af strømmen fra hydroelektricitet.

Kulkraftværker har tidligere spillet en stor rolle i New Zealand, så når forsyningsvirksomheden Genesis Energy lukker de to sidste generatorer, er det altså en æra, der slutter i New Zealand. Ifølge generaldirektøren i Genesis Energy, Albert Brantley, kan det ikke længere betale sig at generere strøm fra kul. Faktisk har planerne om at lukke for kulgeneratorne cirkuleret i virksomheden siden 2009.

Emner : Kulkraft
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg er ikke forpligtiget til noget som helst. Jesper har to påstande. Jeg siger de begge er forkerte. Det har ikke noget men andre at gøre Jeg forventer ikke at alle andre læsere gør noget som helst. Man kan vælge at tro på Jespers uunderbyggede påstand, på min ditto uunderbyggede påstand, eller selv undersøge sagen. Som du nævner er det ganske nemt med Google.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten