New Delhi forbyder salg af fyrværkeri

Illustration: Ville Miettinen, Wikipedia

Fredag besluttede domstolene i New Delhi at forbyde alt salg af fyrværkeri. Det sker, efter at New Delhi nu siden begyndelsen af november har været tynget af en tyk smog, skriver New York Times.

Smoggen lagde sig tungt over byen efter den hinduistiske lysfestival Diwali, der fejres hvert efterår. Som førhen skrevet har det i år forårsaget lukning af skoler og brat stop for alle byggeprojekter.

Læs også: Tyk smog får New Delhi til at bremse byggeprojekter

Luftforureningen har nu bevæget sig op på en overskridelse af regeringens sikkerhedsgrænse for partikler i luften med 16 gange.

Kort efter at den amerikanske ambassade for nylig offentliggjorde forureningstallene i New Delhi, begyndte borgere med mulighed for det at bruge luftrensere og gå med masker.

Bliv inden døre

Luftforureningen i New Delhi er et tilbagevendende problem. Grundet de omkringliggende bønders afbrænding af høstrester forurenes byen på en måde, så man ikke kan se længere end seks til ti meter frem for sig.

Det betyder, at de 20 millioner mennesker, der bor i byen, skal holde sig inden døre mest muligt, mens regeringen prøver at få styr på den giftige luft.

Ud over det totale stop for fyrværkeri har domstolene påbudt Indiens Central Pollution Control Board at udarbejde en rapport om fyrværkeriets indhold og indflydelse. Det har de tre måneder til.

Flere er dog skeptiske over for stoppet af salg af fyrværkeri. De mener, at man i stedet burde se på landmændenes afbrændinger, bilerne i byen samt en lukning af kraftværket Bardabur.

Emner : Forurening