Net-forbedringer ikke for alle togpassagerer
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Net-forbedringer ikke for alle togpassagerer

Senere på året bliver netadgangen i DSB's IC3-, IC4- og IR4-tog forbedret væsentligt. Det sker gennem bedre mobilsignal i togene på grund af repeatere samt hurtigere, gratis internet mellem Københavns Lufthavn og Aalborg.

Læs også: DSB lover godt og gratis internet til pendlere

Men det er kun DSB's i alt 213 IC3-, IC4- og IR4-vogne, der får denne højteknologiske opgradering. DSB's 112 dobbeltdækkervogne må undvære. 

Dobbeltdækkervognene er leaset af DSB og kører i dag på flere berejste sjællandske pendlerruter, blandt andet Nordvestbanen til Kalundborg og Sydbanen til Rødby.

»Årsagen til forskelsbehandlingen er økonomi. Dobbeltdækkerne er lejede tog, og grundlæggende er DSB's holdning, at de skal returneres til ejeren snarest muligt, og derfor forsøger vi at undgå flere installationer i togene. Men selv om vi skulle være i en situation, hvor vi besluttede at foretage installationen, så ville det kræve en anden løsning end for eksempel IC3, fordi det er korte vogne i to etager modsat IC3, som er lange vogne i én etage - og en anden løsning betyder en helt anden økonomi end i IC3,« siger Claus Klitholm, underdirektør i DSB Kommerciel til Berlingske.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen peger på, at Arriva er i stand til at levere internet i alle tog, og at DSB også burde kunne gøre det. Han har derfor bedt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) om status og tidsplan for installering af internet i togene.

Læs hele historien i Berlingske på side 6.

Arriva kan godt finde ud af at lave Internet - og det er endda gratis. Det er rigtig dårlig service fra DSB's side, og det er alt for dyrt at betale for. Når jeg har muligheden, rejser jeg med Arriva.

  • 0
  • 0

DSB burde måske hellere ofre trådløst internet i dobbeltdækker-vognene end i IC4. Dobbeltdækker vognene transporterer hverdag mange pendlere til og fra arbejde, hvorimod IC4 ikke gør ret megen nytte pt. og hvornår de kommer til det ved ingen.

DSB's argument med, at vognene er lejede er noget søgt, for med de problemer DSB har med IC4, vil dobbeltdækkervognene stadig i det kommende år udgøre det vigtigste materiel i pendlertrafikken på Sjælland.

Hvor meget har DSB egentlig efterhånden betalt i leje af de 112 dobbeltdækkervogne, ville det ikke være billigere at købe dem - de er sikkert betalt mere end én gang efterhånden over lejen.

  • 0
  • 0