Nestlé dropper udskældt palmeolieproducent

En at de største palmeolieproducenter i verden, indonesiske Sinar Mas, anklages af Greenpeace for at ødelægge regnskov og forurene klimaet.

Det har fået den internationale fødevareproducent Nestlé til at droppe leverandøren, skriver virksomheden i en udtalelse om sagen.

Miljøorganisationen Greenpeace har kritiseret firmaet og gennemført demonstrationer mod firmaets hovedkontorer i flere lande.

Hollandske Unilever, der også har droppet leverandøren, og Nestle er begge blevet kritiseret af Greenpeace for deres køb af palmeolie i Indonesien, der er verdens tredjestørste udleder af drivhusgasser kun overgået af Kina og USA.

En helt afgørende årsag til den store CO2-udledning er fældning og afbrænding af den indonesiske regnskov og afvanding af tørveområder på Sumatra, Java og Borneo, som sker for at bane vej for palmeolieplantager.

Nestlé pointerer, at virksomheden kun har købt palmeolie af Sinar Mas i forbindelse med produktion i Indonesien, men at virksomheden nu vil kontakte sine andre leverandører for at sikre sig, at de har forstået Nestlés krav om, at produktionen af palmeolien ikke må være forbundet med afskovning.

En chef for det indonesiske firma afviser anklagerne om »klimavandalisme«, som Greenpeace har fremført mod Sinar Mas. Direktøren Daud Dharsono siger, at firmaet lige siden 1980 har arbejdet »ansvarligt«.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Direktøren Daud Dharsono siger, at firmaet lige siden 1980 har arbejdet »ansvarligt«.

Hvis det kan bekræftes, er det så ikke lidt sent at straffe et firma der har opført sig eksemplarisk de seneste 30 år?

  • 0
  • 0

Så mangler Nestlé bare at agere så ansvarligt, at de også betaler skat i Danmark som alle andre for at bidrage til husholdningen.

  • 0
  • 0

Dette passer ikke. Nestlé køber stadig palmeolie fra Sinar Mas gennem tredje parter som fx fødevareproducenten Cargill. Greenpeace' rapport viser, at selvom de vil afbryde det direkte samarbejde med Sinar Mas, så benytter de stadig palmeolie udvundet I Indonesien gennem tredje parts leverandører.

Uanset hvordan Nestlé vender og drejer det, så bliver det ikke andet end spin. Der vil forsat være palmeolie i Kitkat, som er udvundet fra plantager i Indonesien, der har orangutangen og regnskovens liv på samvittigheden.

Det er ganske enkelt ikke godt nok.

Sune Scheller, Greenpeace

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten