Nesa vil levere Fibre-To-The-Home

Nesa har valgt PacketFront og IBM som leverandører af Fibre-To-The-Home-teknologi. Og dermed er elselskabet kommet et skridt nærmere til at kunne levere bredbånd til 200.000 kunder i Storkøbenhavn og Nordsjælland, skriver RB-Børsen.

Nesa vil ikke selv udbyde tjenester via netværket, men vil i stedet tillade konkurrerende bredbåndsudbydere at levere både tjenester og indhold. Dermed får forbrugerne et reelt valg mellem flere forskellige udbydere, og er ikke bundet til en enkelt leverandør.

IBM Danmark skal være systemintegrator på projektet, mens PacketFront skal levere udstyret bag driften og styringen af det operatøruafhængige netværk, og selskabets løsninger vil gøre netværket i stand til, som minimum, at køre »Triple Play« services, herunder TV, telefoni og data.

Nesa valgte at satse på bredbåndsmarkedet efter vinterstormen i 1999, hvor mange af selskabets luftledninger blev ødelagt. Man besluttede, at grave ledningerne ned i stedet for og ved samme lejlighed lægge optiske fibre i jorden.

Bredbåndsnetværket vil blive udbygget med to kilometer om dagen i løbet af de næste ti år.