Nemmere at skaffe byggematerialer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nemmere at skaffe byggematerialer

Illustration: Casper Dalhoff

Trods et fortsat højt aktivitetsniveau inden for byggebranchen er leveringstiderne for byggematerialer ved at være normale igen, viser en undersøgelse af virksomhederne i Dansk Byggeri.

For et år siden måtte 80 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne opgive at tage mod ordrer eller udskyde opgaver på grund af manglende eller forsinkede materialer. I dag siger kun 30 procent nej til nye opgaver.

Den samme udvikling mærker leverandørerne af materialer, der har nemmere ved at levere. Mens 90 procent havde svært ved at følge med efterspørgslen sidste år, så er det tal faldet til 50 procent i år.

»Flere materialeproducerende virksomheder har øget kapaciteten, så de kan følge med antallet af ordrer. Men også de udførende virksomheder har indrettet sig efter den nye situation, hvor de ikke bare kan bestille ti paller mursten og forvente, at de står på byggepladsen næste dag. De er blevet bedre til at planlægge og placerer ordrer i tide,« siger Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Det er især isolering og mursten, som er blandt de sværeste materialer at fremskaffe.

Mild vinter hjælper også på situationen

Ifølge Dansk Byggeri har den milde vinter formentlig været med til at sænke ventetiderne på byggematerialer. Det milde vejre har nemlig betydet, at arbejdet er fortsat. Dermed undgår virksomhederne at opbygge en bunke af ordrer i de måneder, hvor arbejdet ofte går i stå.

Til gengæld er det usikkert om den seneste måneds meget dårlige vejr med store nedbørsmængder får betydning for ventetiderne blandt de udførende bygge- og anlægsvirksomheder. En del opgaver
har ligget stille som følge af dårlige vejr, og samtidig har kun få nye kunne startes op af samme årsag, oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først