Negativ CO2-udledning: Islandsk fabrik producerer spiselige alger på geotermi

PLUS.
Kristinn “Kiddi” Haflidason er daglig leder af Vaxa Life. Her står han foran den ene produktionskæde med de kraftige lyserøde LED’er i baggrunden. Illustration: Søren Bjørn-Hansen

Geotermisk energi, lyserøde LED-lamper og alger i flere etager skal udkonkurrere soja og gøre plantebaseret mad mere næringsrig.

Midt på en vindblæst basaltslette sydøst for Reykjavik, ligger en samling industribygninger. Luften er præget af lugten af rådne æg, og vanddamp stiger op i store skyer fra sprækker i den vulkanske undergrund. Her
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.