Nedtur for TDCs telepriser

En undersøgelse har afsløret, at især Sverige har billigere priser på fastnettet, både hos TDCs pendent Telia og hos den næststørste udbyder, Tele2. Et selskab i Tyskland kan også tilbyde deres forbrugere priser, som er under TDCs – dog kun med én procents forskel. Også Holland ligger tæt på TDCs priser, om end lidt over. Og det er ifølge kontorchef Jette Plenge Jakobsen, Telestyrelsen, nok til at gribe ind:

»Sverige ligger betydelig billigere end TDC på forsyningspligtområdet. Og det er ikke gennemsnitsberegninger, vi vurderer ud fra. Vi foretager et skøn, hvor resultaterne indgår. Og der kan vi se, at i forhold til de tre lande, der udgør bedste praksis, er de billigere ud fra en samlet vurdering end TDC,« siger hun.

Hun tilføjer, at den enkelte forbruger godt kan opleve en anderledes prisudvikling i 2004 og 2005 end det krævede fald på fire procent. Det skyldes, at den enkelte forbrugers telefonforbrug sagtens kan afvige i forhold til den telekurv, som Telestyrelsen har set på.

I Forbrugerrådet er telepolitisk medarbejder Anders Hjorth Jensen glad for, at TDC skal sætte priserne ned.

»Fastnetmarkedet er voldsomt domineret af TDC, og der vil prisudligningen sikre et realprisfald. Mange forbrugere har jo en vis træghed ved at flytte til et billigere og konkurrerende teleselskab,« siger han.

Han er dog bekymret for, at TDC vil svare igen ved at sætte prisen op for f.eks. opkaldsforsøg eller selve abonnementet.

»Det er meget uheldigt, for opkaldsafgiften er totalt usynlig for de fleste. Især hvis man foretager mange og korte opkald, risikerer man at opleve en prisstigning, hvis TDC hæver opkaldsafgiften. Vi mener faktisk, at TDC i stedet burde fjerne den,« siger han.

Telestyrelsen har tidligere grebet ind over for prisudviklingen og fastsat krav til realprisfald for årene 1998 til 2003. Med den seneste afgørelse vil telefonregningen for den gennemsnitlige privatforbruger i perioden 1998 til 2005 samlet set falde med mindst 27-28 procent målt i faste priser.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten