Nedstyrtet F-16-jager bliver på havets bund indtil videre

Illustration: Forsvaret/Ronny Rasmussen

Arbejdet med at undersøge, hvad der gik galt, da en dansk F-16-jager i tirsdags endte på bunden af Vesterhavet, er begyndt.

En endelig rapport ligger langt ude i fremtiden, og i første omgang handler det om at få bjærget flyet - men før det kommer op fra havets dyb, skal en undervandsundersøgelse foretages.

Læs også: F-16 jager styrtet ned i Vesterhavet

»Vraget skal undersøges både på havbunden, og når det hæves. Selve hævningen vil derfor formentlig ikke ske lige med det samme,« lyder det i en pressemeddelelse fra forsvaret.

Dykkere fra forsvarets havarikommission arbejder lige nu på højtryk på at undersøge flyets stand samt forholdene på bunden af havet, så man kan vurdere, hvordan flyet skal bjærges.

Flyet ligger på omkring 20 meters dybde.

Læs også: Kontrolleret F-16 styrt: Landing var for risikabelt for piloten

Havarikommissionen vil ikke udtale sig om den konkrete sag indtil videre, da de beder om ro til at arbejde, men pressemedarbejder ved Flyvertaktisk Kommando Lars Skjoldan fortæller, at der muligvis vil komme en melding, når flyet er kommet op fra havet.

Hvornår det sker, ved han dog ikke.

TV Syd har talt med Gert Normann Andersen fra JD Contractor i Holstebro, som har bjærget mange forskellig slags vrag. Han giver sit bud på, hvordan han ville gribe opgaven med at bjærge F-16-jagere an. Se videoen på deres hjemmeside.

Emner : Fly