Nedlagt arbejde på DSB's værksteder rammer togene

Togtrafikken landet over risikerer at bryde sammen, efter at mellem 500 og 600 medarbejdere på værkstederne i DSB nedlagde arbejdet i morges, tirsdag. Omkring 300 medarbejdere på DSB's værksteder i Århus er gået hjem, mens 200-300 i København har forladt jobbet.

Arbejderne er dybt frustrerede over, at ledelsen ikke har imødekommet deres krav om løntillæg, der skulle bringe dem på niveau med andre medarbejdere på den offentlige overenskomst på håndværkeroverenskomsten, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Det er bestemt ikke til at udelukke, at det vil ramme togdriften, for hverken bremser eller olie i togenes gearkasser kan blive skiftet, når folkene er gået hjem,« siger Flemming Rasmussen, der onsdag skal mødes med DSB-ledelsen for at drøfte situationen.

Ifølge Flemming Rasmussen er DSB-medarbejderne sure over, at de er sakket urimelig langt bagud i forhold til ansatte i private virksomheder.

»Desuden drejer det sig om, at værkstedsmedarbejderne ikke har fået overskudsdeling, selv om DSB netop er kommet ud med et flot regnskab. Og det er det, der nu gør, at de har fået nok,« siger Flemming Rasmussen, der også er landsformand for FO Jernbanedrift.