Nautilus fundet i Køge Bugt
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nautilus fundet i Køge Bugt

Nautilus

Opdatering: Efter redaktionens slutning har Københavns Politi oplyst, at Peter Madsen er sigtet for drab. Vi dækker som udgangspunkt ikke sagen de kommende dage. Meddelelse kan kan læses HER.

Ubåden Nautilus, der siden i nat har været forsvundet med ejeren, opfinder Peter Madsen, og en journalist om bord, er nu fundet. Det meddeler Forsvaret på Twitter. Eftersøgningen er nu indstillet.

Alle i ubåden er i god behold, bekræfter Forsvarets vagtholdsleder, Ole Theill Sørensen, som har ledet efterforskningen. Og mens eftersøgningen siden i nat har været fokuseret i området uden for Københavns Havn og omkring Middelgrundsfortet, er ubåden fundet sejlende nær Køge Bugt.

»Vi observerede ubåden uden for Drogden Fyr,« siger Ole Theill Sørensen.

Han oplyser, at eftersøgningsholdet har været i kontakt med Peter Madsen, som fortalte, at ubåden havde haft tekniske problemer.

Ubåden blev meldt savnet klokken 02:30 i nat, efter at en journalist, som var med om bord, ikke var vendt hjem. Forsvaret har siden da ledt efter ubåden med patrulje-, rednings- og marinevandsfartøjer samt to redningshelikoptere. Ubåden sejlede fra Københavns Havn klokken 20:30.

Læs også: Forsvundet ubåd sejler uden AIS-sender om bord

Eftersøgningen har været vanskeliggjort af, at den hjemmebyggede ubåd modsat militære fartøjer ikke har været udstyret med en såkaldt AIS-transponder, der gør det muligt at følge ubådens position.

Kommentarer (28)