Så er tiden måske ved at være moden i DK, til at vi begynder at interesserer os for bio-brænstoffer og "nye" teknologier, som Tri-fuel, Flrxi-Fuel etc. i kombination med hybridløsninger?
Der findes bio-brændstoffer der udleder fra 1% - 300% af fossilt brændstof. Men,hvis vi som EU har været i gang med et stykke tid, forbyder dem der ligger over 80% og sænker denne grænse hvert år. Så skulle vi kunne gøre det med fordel. Der findes allerede en del 2.g. brændstoffer, som ikke har moralske problemer, som ofte fremhæves - men, det er vel også et moralsk problem at bio-masse fra et enormt madspild ryger i forbrændingen?
Her kunne brændstoffer som biogas, E85, ME85, buthanol etc. være interessant. (ME85 er en blanding af 15% Benzin, X % Ethanol og Y% Metanol). Her kan de flydende brændstoffer (Flexi-Fuel) kombineres e.g. biogas (Tri-Fuel).
Realistisk kunne vi nå en reduktion i CO2 på 85% i den 2020. Det gode ved en sådan løsning er at store dele af den eksisterende bilpark kan ombygges, meget simpelt og billigt. Dette skal selvfølgelig ikke forhindre os i samtid at indfører el, brint etc. Men, det vil være en fordel at satse på bio-brændstofferne for infrastrukturen allerede er der og formentlig kan ca. 1.5 mio af de eksisterende bil ombygges for under 2500 kr.
Hvad står så i vejen for en sådan løsning? Hr. Lidegaard og et uddateret afgiftssystem, som hylder massiv CO2-udledning. Det ligger allerede beregninger, som ministeren er præsenteret for, som viser at vi kan komme et stort skridt i den rigtige retning uden at det koster statskassen så meget som 1 kr. Hvorfor kommer vi så ikke i gang?