Naturen tilpasser sig plastøer og mikroplast: »Kan det spises, vil nogen gøre det«
Svensk studie viser korrelation mellem omfanget af plastforurening og antallet af naturligt forekommende enzymer, som kan nedbryde plast. Dansk ekspert tror dog ikke på ‘enzym-quick fix’.
Artiklen er ældre end 30 dage
Vi har set voksmøllarver tygge sig gennem plastikposer og en japansk bakterie nedbryde sodavandsflasker.
Naturens respons på menneskets forurening af have, floder og landjord med tonsvis af plast er at nedbryde polymererne. Eller som lektor ved Institut for Natur og Miljø på Roskilde Universitet Kristian Syberg udtrykker det:
Abonnementsfordele
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
