Nasa: Verden regner forkert - temperaturen stiger seks grader
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nasa: Verden regner forkert - temperaturen stiger seks grader

En af verdens førende klimaforskere, James Hansen, fra Nasas Goddard Institute for Space Studies, advarer nu om, at verden er på vej mod en garanteret katastrofe.

Verden regner ganske enkelt forkert på, hvor meget temperaturen vil stige, når koncentrationen af CO2 i atmosfæren stiger.

I dag er koncentrationen af CO2 i atmosfæren på 380 ppm (parts per million), og selv hvis det lykkedes at leve op til EU´s mål - de strengeste til dato - om, at koncentrationen af CO2 i atmosfæren ikke må overstige 550 ppm, så får vi en temperaturstigning på seks grader og ikke tre grader som tidligere forudset.

Den konklusion drager Nasa på baggrund af havbundsprøver, der afslører CO2-koncentrationen for millioner af år tilbage i tiden.

Ifølge James Hansen er det nødvendigt at stile efter en mere ambitiøs klimamålsætning end hans egen på 450 ppm.

»Hvis vi holder fast på en grænseværdi på 450 ppm tilstrækkeligt længe, vil al isen sandsynligvis smelte. Det indebærer en øget vandstand på 75 meter. Vi har i undersøgelsen fundet ud af, at den målsætning, vi alle har haft, peger direkte mod en katastrofe - en garanteret katastrofe,« siger James Hansen til den britiske avis The Guardian.

Derfor foreslår han, at klimamålsætningen fremover hedder 350 ppm, men alle undersøgelser tyder på, at CO2-koncentrationen stiger hurtigere end nogensinde tidligere.

Hele verden regner forkert, og Hansen har ret... ifølge ham selv...

Når Hansen filosoferer som Al Gore, har han selvfølgeligt "ret". Men for millioner af år siden, var det temperaturen der fik CO2-koncentrationen til at stige, og ikke modsat. Beviserne for dette er allerede fundet i iskerner.

Hansen benægter fakta. Hansen taler politik, og ikke videnskab. Der mangler seriøsitet.
Måske er det panik? Temperaturen falder jo....

  • 0
  • 0

Hele verden regner forkert, og Hansen har ret... ifølge ham selv...

Tjae, det ville jo så ikke være første gang han stod i den situation...

...men så meget historie har du måske ikke læst ?

Men for millioner af år siden, var det temperaturen der fik CO2-koncentrationen til at stige, og ikke modsat. Beviserne for dette er allerede fundet i iskerner.

Hvis du havde ret i det, og det har du ikke, står det jo kun endnu værre fat: så skulle klimaets følsomhed for de andre klimagasser vi har sluppet ud være mange gange højere end det estimat vi har pt.

Så kan du for alvor vinke farvel til den røde bøf...

Poul-Henning

  • 0
  • 0