Nasa søger ingeniør til at passe på universet
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nasa søger ingeniør til at passe på universet

Nasa søger en ingeniør til en mildt sagt usædvanlig stilling. Stillingens titel er Planetary Protection Officer, og jobbet går rent faktisk ud på, hvad titlen lægger op til: at beskytte planeter.

Jobopslaget går ikke i detaljer med, præcis hvilke kvalifikationer der kræves, men Nasa søger ingeniører med »bred teknisk ekspertise« og »udvidet kendskab til planetarisk beskyttelse«.

Kandidater til jobbet skal være klar til at sikre, at der ikke udveksles biologisk forurening som bakterier og organiske bestanddele ved rejser til Månen, asteroider, kometer eller andre planeter, skriver TheRegister.

Læs også: Bemandet Mars-mission i fare: Pengene rækker ikke

Alle rummissioner skal have under 0,01 procent risiko for at forurene det fremmede miljø, og stillingen kan blive central i Nasas planer for bemandede rumrejser til Mars. Der er også planer om at undersøge Jupiter-månen Europa mere, og siden forskere har håb om at kunne finde liv begge steder, vil det være essentielt, at der ikke bliver introduceret fremmede organismer.

USA har sammen med 106 andre lande i 1967 underskrevet en aftale for, hvordan de involverede ønsker at opføre sig i rummet, herunder på Månen og andre planeter, hvor der bl.a. lægges vægt på at undgå at forurene både rummet og andre himmellegemer.

Jobbet løber i tre år med mulighed for to års forlængelse, og det kan give helt op til, hvad der svarer til 100.000 kroner om måneden – men Nasa godkender desværre kun amerikanske ansøgere.