Nasa: Lyspletter på billeder fra Mars er intet tegn på liv

10. april 2014 kl. 06:42
Genskin fra Solen eller kosmiske stråler er helt normale i billederne fra marsbilen Curiosity, fastslår Nasa, efter at ufo-entusiaster var ved at gå i selsving.
Artiklen er ældre end 30 dage

I en pressemeddelelse slår Nasa nu fast, at mystiske lyspletter på billeder fra Mars ikke er tegn på liv. Meddelelsen kommer, efter at UFO-entusiasterne på hjemmesiden UFO Sightings Daily har spekuleret i, om lyset kunne være tegn på liv uden for jorden.

Billederne er taget af Nasas marsbil Curiosity den 2. og 3. april. På billederne ser man tydeligt lysende pletter, men ifølge Nasa er der tale om genskin fra Solen eller kosmiske stråler, der rammer kameraet.

»I de flere tusinde af billeder, vi modtager fra Curiosity, ser vi lysende pletter næsten hver uge,« udtaler Justin Maki fra Nsass Jet Propulsion Laboratory i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis lyset stammer fra glinsende sten med en glat overflade, befinder Curiosity sig omkring 160 meter fra stenen den 3. april.

Nasa kan dog ikke med sikkerhed identificere kilden til lyset. Lyset er nemlig tydeligt på billeder fra det højre kamera i stereokameraet Navcam, men ikke på billeder fra det venstre kamera.

»Normalt kan vi hurtigt identificere kilden til lyse pletter på billeder baseret ud fra, om lyset er synligt på både venstre og højre kamera. Men i det her tilfælde er det ikke sådan lige til, fordi det ene kamera har blokeret udsyn,« forklarer Justin Maki.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger