Nanosøjler lagrer ti gange så mange data på din harddisk

Paul Morrow, der bestod sin eksamen på Rensselaer Polytechnic Institute i forrige uge, har opfundet et tredimensionelt materiale, der måske er den gave fra himlen, som harddiskproducenterne sukker efter for at overleve konkurrencen fra flash-baserede diske.

Paul Morrows materiale består af skiftende lag af kobber og kobolt, som stables i fritstående søjler. Det gør det muligt at gemme data i tre dimensioner på en harddisk, skriver Paul Morrow i en artikel, der er offentliggjort i tidsskriftet Nanotechnology.

På nuværende tidspunkt er det lykkedes Paul Morrow at læse og skrive ned til 10 nanosøjler ad gangen, og han arbejder videre på at nå frem mod at kunne adressere individuelle søjler.

Opfindelsen af det nye materiale kommer på et tidspunkt, hvor det går meget langsomt for harddiskindustrien med at øge kapaciteten. Lige nu er kapaciteten for de største harddiske på 3,5 tommer 1 TB, mens harddiske på 2,5 tommer, som anvendes i bærbare computere, er nået til 320 GB.

Med det nye materiale er der en mulighed for i løbet af de nærmeste år at tidoble kapaciteten, forudser Paul Morrows.

Harddiske er en meget populær måde at lagre data på. Både som primært lagringsmedium, men også til backup, hvor harddiske i stor stil afløser tape som backup-medium. Tape anvendes dog stadigvæk i stor stil til arkivering af data.

Storagefirmaet EMC forventer, at flashdrev bliver billigere end hurtige harddiske allerede om to år.

Emner : Datalagring