Næste år skal der betales brændeafgift på plankeværket
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Næste år skal der betales brændeafgift på plankeværket

Skatteministeriet har udtænkt en plan, som skal sikre, at brændeovnsejere ikke lader plankeværket gå op i røg. Fra næste år kræver Skat beviser for, at alle træprodukter med samme prisniveau som brænde ikke er købt som ‘kamufleret’ brænde. Det skriver B.T..

Planen kommer, efter at et politisk flertal sidste år vedtog den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift. Den indfører en afgift på brænde fra næste år.

Læs også: Varmeforbrugerne betaler gildet for den ambitiøse, grønne omstilling

»Det hele bunder i, at Skat tror, at du er skyldig, til det modsatte er bevist. Derfor tager Skat for en sikkerheds skyld en afgift på alt lige fra flis til bark og pæle. Som forbruger skal du bevise, at Skat har uret,« siger Martin Einfeldt, kommunikationschef i Dansk Skovforening, til B.T.

Hvordan forbrugerne skal bevise, at plankeværket ender sine dage som plankeværk og ikke brænde, ved Skat ikke engang selv, siger Martin Einfeldt. Han finder det vanvittigt, hvis folk fremover skal sende billeder til Skat af havebede og rækværk.

Planen om at indføre afgiften har været i høring og har ifølge Martin Einfeldt mødt voldsom kritik. Ikke blot fordi Skat forlanger, at forbrugerne skal kunne bevise deres uskyld uden at vide hvordan, men også fordi Skat sjældent kommer til at betale afgiften tilbage, hvis det skulle lykkes.

Læs også: To tredjedele af danskernes brænde sniger sig uden om regeringens særskat

Den samlede tilbagebetaling skal nemlig overstige 5.000 kr., før Skat skal besvære sig med at give pengene retur. Det kræver ifølge beregninger fra Dansk Skovforening eksempelvis, at haveejeren køber træflis til et bed på 500 m2.

Skatteministeriet oplyser til B.T., at ministeriet nu er i gang med at vurdere høringssvarene til lovforslaget.

Skal anlægsgartnere så også fremover, vurdere mængden af brænde i et fældet træ, og på vegne af SKAT indkræve afgiften hos kunden. Skal planteskolerne vurdere den potentielle fældningsalder, og størrelse, på de solgte træer, og opkræve afgiften. Det bliver sgu godt nok sjovt, at se hvor dette her ender.

  • 49
  • 0

Det giver grobund for nogle - på papiret - voldsomt ekstravagante legehuse med masser af kvadratmeter og flere etager.

Nu afventer vi så SKATs forslag til, hvor længe legehuset skal stå, før det må brændes - uden afgift.

Nærmeste bondemand kan måske endda leje 10 m2 jordlodder ud til midlertidige legehuse. Guldgrube!

Eller har vi bare starten på endnu en fedtafgiftfadæse? Gæt selv...

  • 40
  • 0

Der er kun en måde at lave en afgift på afbrænding. Skjult skat. Det er ved at man betaler skat for at have en skorsten, der bliver renset af en skorstensfejer.

Alle andre modeller duer bare ikke. For de bliver ligeså vanvittige som EFs krumme agurker.
Og ellers så fjern alle de afgifter og læg dem over på den regulære skat og ryd op i den jungle af regler, de ikke en gang selv kan finde ud af at håndtere.

  • 28
  • 5