Mystisk bug placerer bortkomne telefoner hos den samme mand
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mystisk bug placerer bortkomne telefoner hos den samme mand

Gennem de seneste to år har folk i Las Vegas i USA opsøgt 59-årige Wayne Dobson på alle tider af døgnet på hans hjemmeadresse, når de har mistet deres telefon. Men han har den ikke.

Når mistanken alligevel bliver rettet mod Dobson, skyldes det angiveligt en fejl i en tjeneste, der skal hjælpe med at lokalisere bortkomne telefoner.

Den fejlagtige positionsangivelse har dog ikke kun sendt frustrerede smartphone-ejere på vildspor. Fire gange skulle politiet være blevet sendt til Wayne Dobsons hjem, blandt andet i forbindelse med husspektakler, fordi myndighederne fejlagtigt har fået en automatisk positionering oplyst fra alarmopkald. Det kan Las Vegas Review-Journal berette.

Problemet lader til at være knyttet til telefoner på operatøren Sprints netværk.

Dobson er så træt af henvendelser fra fremmede, at han nu har sat et skilt op med ordlyden:

'INGEN BORTKOMNE TELEFONER!!! Denne lokation giver en falsk 'telefon lokation' på grund af en mobilmast bag huset. Anmeld venligst sagen til North Las Vegas politi.'

Software peger på Dobsons hus

Det er dog næppe mobilmasten i nærheden, der er problemer med. Ifølge eksperter, som Las Vegas Review-Journal har talt med, er det formentlig softwaren i et omstillingssystem hos Sprint, der oversætter positioneringsdata forkert, så de peger på Dobsons hus.

Det engelske teknologimedie The Register gør opmærksom på, at satellitbaseret positionering (GNSS) - eksempelvis GPS - ikke i sig selv er plaget af denne type problemer. GNSS leverer blot koordinater til en enhed.

Hvis enheden skal findes, kræver det, at koordinaterne bliver delt via en app og en tjeneste. Uden koordinaterne kan en netværksoperatør kun fastslå en grov positionering baseret på mobilmaster og signalstyrken.

The Register gætter på, at alle de telefoner, der sidst har været koblet til masten bag Wayne Dobsons hus, fejlagtigt rapporterer, de er på grunden, når de bliver forsøgt lokaliseret.

Både myndighederne og Sprint er opmærksomme på problemet, som Sprint nu er ved at undersøge.

»Vi vil efterforske sagen grundigt og tilbundsgående for at finde ud af, hvad der foregår, og det har noget med vores virksomhed at gøre,« fortæller en talsperson ved Sprint Rachael Crocker i en email til Las Vegas Review-Journal.

Dokumentation

LWR: If you lose your cellphone, don't blame Wayne Dobson
The Register: Bloke blasts Sprint for fingering his home as phone thieves' den

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

For år tilbage var vejrfænomenet El Niño meget oppe, og i den forbindelse fik Al Nino i Californien også mange henvendelser fra folk, der ville vide, hvorfor han dog gjorde det!

 • 0
 • 0

Jeg købte for to år siden et stykke trackingsoftware til brug ved evt. tyveri, hiddenapp.com hedder det, og det fungerede fint det første år. Men i 2012 testede jeg programmet fire gange, og havde den forunderlige oplevelse at se dén længde/breddegrad, som softwaren havde min computer placeret på, først flytte over Øresund og siden længere og længere op i Sverige. Jeg troede først, at det havde noget at gøre med teleselskabet 3, som bor i Sverige, men problemet vedblev, da jeg skiftede fra mobilt bredbånd til fastnet hos Fullrate. Meget mystisk.

 • 0
 • 0

Jeg troede at det var i guds eget land, og taget i betragtning at han kan være i fare hver gang en frustreret person kommer rendende er der mere belæg for et søgsmål end mange andre sager jeg har hørt om. hehe

 • 0
 • 0

Det er ikke meget, flertallet af jer har at sige - ud over at hovere og tale til jer selv. Gå dog ud og tal med nogle virkelige mennesker i stedet for at sidde her og være gammelmandssure.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten