Muslinger i København har mest kviksølv – men de kan faktisk spises

PLUS.
Muslinger dyrket i Kalvebod Lysthave har høje niveauer af kviksølv, men ikke alarmerende, lyder det fra forsker. Illustration: Thomas Djursing

Blåmuslinger fra den maritime nyttehave i Københavns Havn har det højeste niveau af kviksølv i landet. Man spiser dem ikke, men det kunne man faktisk godt.

Der var engang, hvor Københavns Havn var en møgbeskidt havn fyldt med industri og tungmetaller, men i dag hiver skolebørn blåmuslinger op af havnen side om side med badegæster og fiskere. Muslingerne
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen
Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
De første 30 dage er gratis.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.