Muslimske astronauter får hjælp til at bede i rummet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Muslimske astronauter får hjælp til at bede i rummet

Muslimer får nu deres egen vejledning i, hvordan de kan opføre sig som rettroende muslimer, selvom de befinder sig på en rumstation. Vejledningen, også kaldet "Islamic code of conduct, er blevet udarbejdet, fordi en muslimsk rumturist fra Malaysia snart skal sendes op til den internationale rumstation (ISS).

Malaysia holdt i april et møde for lærde imamer og diskuterede blandt andet, hvordan muslimske astronauter kan holde hovedet mod mekka, når de skal bede fem gange om dagen.

Vejledningen bliver udgivet på bogform i denne måned, og siger at astronauten må holde retningen mod mekka "så godt han kan", oplyser lederen af Malaysias rumfartsargentur, Mazlan Othman.

Hvis en muslim i rummet er i tvivl, om maden er forberedt efter halal-forskrifter, skal han kun spise "for at holde sulten fra døren" og finder rumopholdet sted samtidig med fastemåneden ramadanen, så kan astronauten vælge at faste i rummet eller gøre det godt igen, når han kommer tilbage til jorden.

Den problemstilling bliver formentlig virkelig for den næste muslim i rummet, da opholdet er planlagt til oktober måned i år og overlapper med ramadanen, som starter midt i september og varer en måned.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mht faste lyder det da som om der bliver gået rigtig godt og grundigt på kompromis med sikkerheden. Jeg ville da ikke være med-astronaut med en fyr, der kunne være ukampdygtig på grund af religiøst betinget spisevægring. Man ser jo også for sig en muslim i vægtløs tilstand, der forgæves forsøger at vende snuden den rigtige vej - og at blive siddende på sit bedetæppe :-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten