Multinationale it-giganter stadig i top
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Multinationale it-giganter stadig i top

Endnu en gang er Microsoft Danmark både de studerendes og de færdiguddannedes kæledægge på branchelisten. Microsoft har med sit udviklingscenter i Vedbæk og sit hovedkontor i Hellerup scoret topkarakter på samtlige målepunkter i profilanalysen.

Endnu en amerikansk it-gigant, IBM, besætter 2. pladsen hos de færdiguddannede, før vi finder den første danske virksomhed på listen, NNIT.

NNIT scorer højt på 'Performance' og 'Ansvarlighed over for omgivelser og miljø', men taber terræn i kategorierne 'Udviklingog nytænkning' samt 'Kendskab'. Kendskabet hænger tæt sammen med, hvor stor virksomheden er. Og som opkomlingen mellem kæmperne scorer NNIT godt på nogle aggressive kundecases, der i stadig stigende grad ligger uden for moderselskabet Novo Nordisk.

Store virksomheder scorer højt

Generelt er der en klar sammenhæng mellem virksomhedens størrelse, hvor kendt den er, og hvilket image den har. Derfor er det ikke underligt, at IBM og Microsoft topper branchelisten.

Tendensen understreges af, at de multinationale virksomheder generelt scorer højere hos de studerende end hos de færdiguddannede. Mere erfaring og større netværk giver de færdiguddannede et mere varieret billede af, hvordan virksomhederne egentlig er.

Desuden kan man konstatere, at en række negative sager om nedbrud for IBM's mainframe-kunder tilsyneladende ikke har haft den store effekt på big blue's image. IBM har haft knap så god pressedækning i et par spektakulære sager, men der skal åbenbart mere til at rokke ved opfattelsen af IBM som et sikkert valg.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten